Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Snart semester

Jag jobbar 2 dagar till innan jag börjar min semester. Annica jobbar några dagar till. 2 marknader har vi under vår semester. Det är först Vikinga- och medeltidsmarknad i Skurup och sedan Torpa Stenhus. Sen ska vi försöka ta det lugnt och vila i sommar. Mamma fyller 80 så då har vi ju varit tvungna att se till att det inte blir någon marknad. Tillverkning av produkter får väl ske i sommar också.

 

Camilla

 

Onsdagen den 25 juni 2014 kl. 19:18

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lite uppdatering

Nu har det hunnits med att lägga in lite text på bilderna som jag lagt in från Lund. Jag har även lyckats lägga in några filmer. Var tvungen att spara om de i annat format innan de gick att lägga in. Men nu har jag lärt mig set så då kan det bli filmer igen. Inte bara från mobil och padda utan även från kameran. IPadens och mobilens kort har jag ännu inte hunnit lägga in. Kanske i morgon annars en annan dag. Peter har även i sin mobil kort från Hovdala som ska in så småningom. Sakta men säkert fylls det på.

 

Camilla

 

Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 21:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tack för i år

Nu var årets upplaga av Lunds medeltidsdagar till ända. Vi har som vanligt haft en trevlig helg. Visserligen var det dåligt med folk på lördagen. Men se som kom var trevliga. På söndagen efter ett fint reportage i tidningen så kom det desto mer besökare. Kul! Fint väder var det dessutom. Vi kom hem efter ca 2 timmars nerpackning och tre timmars körning. De tittade lite egendomligt på oss på Mc Donalds i Karlshamn när vi kom in i våra medeltidsklänningar och handlade mat. Vi orkade inte ta på oss våra långbyxor i värmen och sa att vi ska ju endast sitta i bussen så det gör inget om vi åker i våra skitiga kläder. Att vi skulle äta hade vi glömt. Men vi bjöd på de tankar som folk vid borden fick när vi kom in i våra klänningar.

Camilla

 

Måndagen den 16 juni 2014 kl. 13:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snart dags för nästa

Nu närmar sig vår andra marknad för i år. Lunds medeltidsdagar den 14-15/6. Även i år ska det vara i Folkets Park. Vi hoppas på fint väder och mycket glada människor. Dvs precis som vanligt. Vi måste komma ihåg att lägga ner det vi missade förra marknaden, tex skylten till drickan. Mer Granskottsdricka är på gång hemma. Lite annat har vi att tillveka också. Hinner nog inte med allt till denna marknaden men efter måste vi sätta fart. Det ska både sys och målas kungar och spelplattor bla.

Igår var Annica och jag i Svartbäcksmåla i skidklubbens regi och hade serveringen öppen. Det var Taxutsällning  där då. Kul att se.

 

Camilla

 

Måndagen den 9 juni 2014 kl. 13:26

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Textat

Datorn var upptagen när jag hade rast idag så det fick bli textning av fotona ikväll istället. Nu är det klart. Förhoppningsvis så kommer det mer kort senare , som Peter tog. Fakturor skrivna. Ska skickas i morgon. Nu ska det betalas räkningar också. Pengarna är insatta på banken. Jag gjorde ett nytt försök med banken idag. Automaten var öppen! Skönt då blir det nästa bankbesök efter Lund. Hoppas jag! I helgen ska Annica och jag ha kiosken öppen i Svartbäcksmåla i Nybro skis regi igen. Denna gång är det taxutställning. Spännande. Det har vi aldrig haft förut.

 

Camilla

 

Tisdagen den 3 juni 2014 kl. 21:32

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fler kort inlagda

Jag håller på för fullt med att lägga till kort i Hovdala-albumet. På min rast idag skrev jag kommentarer till de jag hann lägga in igår, Samma sak blir det ev på min rast i morgon. Idag efter jobbet åkte jag in till stan för att sätta in pengarna från helgens försäljning. Men som vanligt var insättningsautomaten avstängd. Tekniskt fel sa de när jag frågade varför. Tur att jag skaffat ett bankfack så jag slipper åka fram och tillbaka med pengarna. Ev blir det ett nytt försök i morgon.

 

Camilla

 

PS igår eftermiddag rasslade de tre korten som jag försökte skicka med min iPhone (samma kort och text på alla) in i bloggen. De har flugit runt i rymden i flera dar. Så nu tjatas det här. DS

 

Måndagen den 2 juni 2014 kl. 21:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hann/orkade inte mer nu

Det blev inte alla kort inlagda i albumet. Det tar lite tid och i morgon är det vanlig arbetsdag igen. Jag får fortsätta efter mitt ordinarie jobb i morgon. Jag ska gå och lägga mig nu. God natt!

 

Camilla

 

 

Söndagen den 1 juni 2014 kl. 22:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Första marknaden genomförd

Vilken underbar helg vi haft i Hovdala. Trots att vi blev lite besvikna när vi fick se vår plats (lite "bakom" så man endast såg baksidan på andras tält) så blev vi nöjda. Vi tyckte hela tiden att det var/är lite tråkigt att inte komma in i gemenskapen och stämningen som blir när man står tillsammans. Musikgrupper kommer inte ner. Gycklare såg vi på håll. Pyro hade sitt tält inom synhåll från oss så de kunde vi se. Det är synd att inte musiken går runt hela området. MEN när vi insåg att vi stod mer skyddade från vinden där vi stod så uppvägde det vår undanskymda plats. Solen har skinit mer eller mindre båda dagarna. Vi har träffat många av våra "gamla" marknadsvänner och en del nya. Alltid lika roligt. Årets första marknad genomförd utan regn. Det hoppas vi att det bådar gott för resten av marknaderna. Tornerspelen såg vi endast sporadiska snuttar av. Jag gick iväg och tittade lite mer än Annica så vi skulle kunna få något kort från Sm:et. Nu laddar vi om till nästa marknad som blir i Lund om 2 veckor. Då hoppas vi att vi kommer ihåg att packa in det vi missat denna gången, tex skyltarna till Granskottsdrickan och Ingefärsdrickan. Nu ska jag se om jag kan göra ett album från helgen. Jag skriver nog inte på korten ikväll. Det får bli rastens jobb i morgon (om datorn är ledig)

 

Camilla

 

 

 

Söndagen den 1 juni 2014 kl. 20:37

Taggar: , , , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg