Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vasaloppsveckans aktiviteter

Ja nu är den årliga vasaloppsveckan igång. I år liksom ett par år tillbaks börjar den med kortvasan för Kenneth. Denna gång även för Peter, hans bror och båda söner. Annica och jag följde alltså 5 styck aktivt och en hel massa andra lite då och då. Jag åkte hem till Annica efter jobbet. Där fyllde vi i lite papper till Riddarens och sen firade vi 4*Dyviks målgång och 1*Svenssons målgång. Vi firade med vin, lax, tända ljus och sedan bubbel/massagebad. Skönt och mysigt.  Innan sängdags så blev det även en Irish coffee. Jag sov över hos Annica och sen bar det av till Svartbäcksmåla och serveringen/kiosken i Nybro skis regi. Där var det Barnens vasalopp/papricaloppet som vi skulle serva med korv och saft. Om en knapp vecka åker Kenneth återigen upp till Dalarna. Denna gång för att köra det rätta Vasaloppet. Då ska Annica och jag ha inventering som traditionen bjuder. Denna gång är visserligen Peter hemma men det får han finna sig i. Han kan tyvärr inte köra de nio milen i år pga sin rygg. Håller tummarna för att han kan komma igen nästa år.

 

Camilla

 

Söndagen den 23 februari 2014 kl. 16:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Momsredovisningen gjord

Skönt! Nu har jag inte den hängande över mig längre. Bara till att hoppas att jag skrivit rätt också. Men annars blir det rättat senare. Snart är det dags för vår inventeringshelg också. Sen är det marknadsdags. Det är mycket roligare. I år får vi troligen inte vara med i Vetlanda. Tyvärr! Det är ju så gott som på hemmaplan för oss. Men vi är för mycket medeltida fick vi till oss. Och visst det är ju egentligen där vi började. Men när vi sett vad de andra har för utbud så borde vi också platsa, eller så är det flera som inte får vara med i år.

 

Camilla

 

Söndagen den 16 februari 2014 kl. 17:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lite av varje

Den här helgen började med att stå i kiosken/serveringen i Svartbäcksmåla i Nybro skis regi. Inte speciellt mycket folk så vi kunde stänga tidigt. När klubbmästerskapet var över så plockade vi ihop. Sen bar det av hemåt för att göra sig i ordning för kvällens firande av min son som blir 25 på torsdag. Släkten på min sida var ute och bowlade och åt mat. Mycket trevligt hade vi. Det känns i skrattmusklerna idag. Idag har dagen gått i plockandets tecken. Dvs jag har småplockat lite här hemma. Med allt och inget. Räkningar betalda, både till oss själva och till Riddarens. Genomgång och slängande av gammal e-post. Kollat upp papper angående årets marknader. Än ligger de jämte mig men de ska få sin plats i en pärm alldeles strax. Jag skulle även ha klippt sköldmärken medan det var ljust, men jag blev hungrig och lagade mat istället.

 

Camilla

 

Söndagen den 9 februari 2014 kl. 17:28

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Slaskigt och slirigt

Idag skulle Annica och jag haft Nybro skidklubbs kiosk/servering i Svartbäcksmåla öppen. Men vi vände efter en bit. Det regnade och var "snorhalt" och moddigt på våra små vägar. Vi ansåg att inget folk skulle komma dit i alla fall idag. Vi hade desto mer folk igår då vi hade serveringen öppen. Nästa vecka är det klubbmästerskap 3 mil så då hoppas vi på bättre väder. Jag trodde jag skulle göra en massa saker här hemma idag då i stället. Kenneth var och hjälpte vår dotter så jag var ju själv hemma och skulle därför ha all tid i världen att greja. Men visst jag har tvättat, lagat mat och plockat med sådant som inte syns. Detta blandades upp med lite spel på iPaden och internettittande. Tyget till sköldmärkena lades fram, men sen hände inget mer. Nu är det snart dags för kvällsmat. Får se om jag får ur tummen och klipper lite sedan. Man blir ju bara trött av detta dimmiga, disiga väder. Det märkte Annica också av när hon kom hem. Hon satte sig vid tv:n och fikade ihop med sin man. Sen somnade de båda två ett bra tag. I tisdags var jag i alla fall hos Annica och klippte en massa tabardtyg. Lite har vi kommit igång i alla fall. Tre i radbeställningen och traderabeställningen av Götterdämmerungböckerna är skickade i veckan och lite annat smått och gott är också gjort. Får väl försöka intala mig att jag ska vara nöjd med det lilla.

 

Camilla

 

Söndagen den 2 februari 2014 kl. 18:12

Taggar: , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg