Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Lite nöjd med mig själv

Idag tog jag äntligen tag i bokföringen som bara blivit liggande i en hög. Det var kvitton från oktober. Även om vi inte har supermycket att bokföra så blir det ändå en del när man inte gör det med en gång. Men nu är det gjort och vi kan gå in i 2014 utan att det ligger en hög och väntar. Skönt! Det finns annat som väntar på oss i stället. Tyg tex. Som vill bli väpnarluvor, mantlar och tabarder mm. Inventeringen väntar också på oss. "Ihopsyendet" av tältet väntar på Annica. Där känner inte jag mig delaktig på samma sätt. Maskinen får Annica sköta. Möjligen att jag får hålla henne sällskap och vara hantlangare när tältet sys ihop. Det andra tyget som ska bli sytt hjälps vi åt med. Jag klipper och Annica syr. Undrar om man vågar sig på ett nyårslöfte i år? I så fall skulle det nog vara att vi ska se till att inte göra allt i sista minut till marknaderna. Men, men nyårslöften håller man ju aldrig så varför ens tänka tanken.

Har idag dessutom fyllt på med lite av nästa års eventuella marknader på Årets marknader-sida. Hemsidan och lokalhyran är betald. Nu väntas lite mat och eventuellt en film.

 

Camilla

 

Lördagen den 28 december 2013 kl. 16:34

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu lyser snön med sin frånvaro

I morgon har vi julfest på förskolan där jag jobbar. Vi ska dansa kring granen utomhus. Tala om skillnad mot förra året då det var massor av snö. Då fick vi gå ut tidigare och trampa upp stigar kring granen så vi slapp plumsa i snön vid dansen. I år finns inte någon tillstymmelse till snö. Tyvärr. Det ger ju faktiskt lite mer julkänsla när det lyser vitt runt omkring.

 

Camilla

 

 

 

Tisdagen den 17 december 2013 kl. 14:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Julmarknad med snö

Ja julstämning blev det med hjälp av snön som förr. De stackarna som stod ute hade det inte allt för roligt. De slog ihop en timme för tidigt pga vind och snö. Men inne hade vi det varmt och gott. Korten från marknaden kommer nog förhoppningsvis in i morgon kväll när jag jobbat klart, fixat lite ärenden och sedan tömt bilen som är full av marknadsgrejer.

 

Camilla

 

Söndagen den 8 december 2013 kl. 21:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2013-12-08 07:04

Lite julkänsla till julmarknaden när det är vitt ute! ???

 

Söndagen den 8 december 2013 kl. 07:04

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ja, se det snöar......

Säsongens första snö har anlänt till mina dagisbarns stora förtjusning. Vi har varit ute och testat stjärlapparna i backen. De hade gärna tagit ut pulkorna men det är lite svårt med pulka i 2 cm snö. Om det fortsätter så här till söndag så blir det ju lite mer julstämning på Skälby julmarknad. Lite jobbigare att packa i och ur bilen men fint ute, säger vi som ska stå inomhus på marknaden. Det kan vara kallt om öronen för de som ska stå ute. Ikväll plockar jag fram det jag har hemma som ska med på söndag ochi morgon packar jag bilen med grejer från lokalen. Håller tummarna för mycket folk och inget att packa ner efteråt. Hmm kan man ha sån tur? Vi får se.

 

Camilla

 

Fredagen den 6 december 2013 kl. 14:36

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

1a advent

Ja nu är vi inne i december. Vart har tiden tagit vägen? Idag fixade jag de sista strutarna med karameller inför nästa helgs julmarknad. I veckan måste Annica och jag träffas för att packa och slå in lite paket till julklappslotteriet vi ska ha med oss. När? Ja, det är frågan. Jag vet att jag har vattengympa på tisdag och personalkonferens på onsdag, och att Annica har buggkurs på torsdag. Är det nåt annat? Ja, jag vet inte hur Annica har det men det skulle inte förvåna mig om någon av oss är upptagen nån mer dag. Förhoppningsvis återstår måndag, fredag och

lördag till att fixa inför marknaden. I varje fall en av dagarna. I onsdags var vi och tittade på lokalen vi ska stå i på söndag. Allt för att vi ska veta hur mycket lampor mm vi ska ta med för att lysa upp oss. Cissi och Emma var också med. Det är dem vi ska stå med i samma rum. Det blir perfekt. Om en stund ska jag hem till Cissi och fira hennes man som fyllde år igår. Kan det tänkas bli lite julmarknadsprat då kanske? Ja, vem vet? Nåt blir det nog. Igår fick vi reda på att Lunds medeltidsdagar går av stapeln den 14-15/6-14. Då ska vi självklart dit. Nu ska jag snart fixa mig innan kalaset. Kenneth håller redan på att göra sig i ordning. Han tar längre tid på sig pga att han ska åka rullskidor dit. Ca 1 mil som han dessutom förlänger med en extra sväng.

 

Camilla

 

Söndagen den 1 december 2013 kl. 12:27

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg