Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Årets första marknad är över

Hovdala var en nyhet för oss. En mycket positiv sådan. När vi kom fram i torsdags så var de första vi träffade de nyblivna föräldrarna Peter och Karin. Sonen Carl hade de inte med just då. Sen satte vi upp vårt stånd och gick på "hälsningsrunda" på marknadsområdet. Massor att känningar att hälsa på. Vi tyckte att det var lika bra att klara av det innan fredagens uppackning av varor. Kul att se alla marknadsvänner igen. Många kramnar blev det. Sen incheckning på vandrarhem (vi var rädda att det skulle vara för kallt i bussen, vilket vi ångrade senare) ett par km bort. Vi skulle ta ett glas vin tänkte vi. Påsen från boxen hade bestämt sig för att läcka ut minst ett par dl i Annicas väska. Där låg lite av hennes kläder och nysydda påsar mm. Golvet "flöt". Vi hittade endast toapapper att torka med. På morgonen sa vi till om detta så att de skulle ha möjlighet att torka golvet. Iväg till marknadsplatsen och satte upp våra saker och påbörjade årets första marknadsdag. Solen sken och värmde ikapp med alla glada besökare, knallar och arrangörer. Kort sagt en underbar dag. Kändes trist att åka därifrån för attt sova på vandrarhem. Men det var ändå ingen gemensam mat/gästabud så det fick väl gå. Precis när vi ska gå så kommer Fredrik med en hel folieform med mat som även räckte till oss. Vo skippade vår tänkta pizza och stannade vid Ulla, Fredrik, Henrik, Mats, Pernilla och Elins tält och hjälpte dem att ta slut på maten. Vid halv tolvtiden tyckte vi att det började bli kyligt så då åkte vi "hem" för att värma oss med det sista vinet i boxpåsen (vi körde ju så det gick inte att göra innan). På vandrarhemmet möts vi av att en nyckelknippa sitter på utsidan av vårt rum, Vårt förnster står på vid gavel, skärm och glödlampa till min sänglampa ligger mitt på golvet och elementet är urdraget (pga det öppna fönstret antagligen). Det var bara till att stänga fönstret, sätta igång elementet på högsta värmen (det var ca 8 grader där inne), kolla om något var stulet/försvunnet och sätta i glödlampan igen. Det sista vinet dvs var sitt glas tog vi för att värma oss, vilket inte hjälpte. Sen fick vi krypa ner i sängarna med på både täcke och överkast på oss. Annica även med en fleese. När vi träffade ägeren på morgonen såg han lite skylldig ut men skyllde på att det stank vin trots att de torkat golvet. Konstigt eller? Annicas indränktea kläder hängde ju kvar i rummet. Någon ursäkt fick vi inte. I och med att nycklarna satt i dörren och att fönstrat var öppet och att vi bodde på nedre botten kunde ju hur mycket som helst försvunnit från rummet om det velat sig illa. Vi somnade till slut i alla fall. Vi åker jättegärna tillbaks till Hovdala Rikstornering nästa år, men vi bor absolut inte på detta ställe igen.

Lördagen var grå och mulen men med lika glada trevliga människor som dagen innan. Lagom till vi började packa ihop kom regnet. Detta gjorde att vi måste packa ut och hänga upp vårt tak bla. idag. Det har Annica gjort och jag tvättade vårt tyg till marknadsbordet. Det var kladdigt av granskottsdricka och ingefärsdricka. Nu är det rent, torrt och ihopvikt. Det har varit underbart väder idag så jag har inte velat vara inomhus. Men nu snart ska jag lägga korten på datorn så jag i veckan nån gång kan lägga in dem på hemsidan. Det har varit helt underbart att ha en dag ledigt efter att vi kommit hem från marknaden. Har hunnit tvätta tyget som sagt och pcka upp i lugn och ro men även hunnit sitta i solen och bara njuta. I vanliga fall brukar marknaden sluta på söndagen. Sen ska man upp till sitt ordinarie jobb på måndagen.

Nu börjar uppladdningen för nästa marknad som är Vikingamarknaden i Vetlanda om 2 veckor.

 

Camilla

 

Söndagen den 12 maj 2013 kl. 16:55

Taggar: , , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg