Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Den årliga inventeringshelgen närmar sig....

Det har blivit lite av en tradition att vi inventerar och äter lax första lördagen i mars. Utom förra året då vi istället gjorde en tågresa till Växjö. Men annars i många år har det varit just den lördagen och så även i år. Varför just då? Jo vi är "vasaloppsänkor" då. På söndagen sitter vi sen bänkade framför var sin tv med pappaer och penna och följer flera åkare från Nybro ski. Så även i år är det tänkt. Vår revisor säger att man måste inventera vid årsslutet, men eftersom vi inte har någon direkt försäljning den här årstid den så kan vi hålla reda på vad vi säljer fram till denna helgen.

Jag sitter på jobbet nu (efter arbetstidens slut) och fördriver tiden lite innan jag ska vidare till ett årsmöte med revy som avslutning. Det var ingen idé att åka hem emellan då det bara blivit en massa åkande fram och tillbaks. De 14 km (fram och tillbaks) bensinkostnad kunde sparas istället.

Camilla

 

Torsdagen den 28 februari 2013 kl. 17:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nästa marknad 10 maj

Ja så ska det väl vara så gott som klart att vi ska till Hovdala rikstorering den 10-11 maj i år. Den rätta anmälan ligger nu på "lådan" och är alltså på väg. Vi fick ett klartecken per mail för ett tag sedan. I närheten av Hässleholm ligger detta. Ska bli spännande. Nytt för oss. Där kommer vi dessutom antagligen träffa på våra vänner från Gudahagens silver. Det är alltid kul och trevligt. Och ännu roligare blir det i år då de fått tillökning. En liten "nykläckt" viking i januari. Från Dybäck har vi inte ssett några uppdateringar än. Men det är även det en ny marknad. Både för oss och alla andra. I Ystadstrakten tror jag man kan säga att den är. Men det är inte förrän till sommaren. Lunds medeltidsdagar är alltid trevliga. De går av stapeln i juni. Självklart ska vi dit och träffa de vännerna.

Men än håller skidsäsongen på . Våra män åker skidor bla Vasaloppet. Annica och jag står i kiosken/serveringen i Svartbäcksmåla emellanåt. Nästa lördag är det dags igen för detta.

Annica har varit sjuk så något arbete med Riddarens har det inte blivit på ett tag. Snart dags för inventering i alla fall.

 

Camilla

 

Lördagen den 16 februari 2013 kl. 16:27

Taggar: , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Momsredovisning

I helgen gjorde jag klart momsredovisningen och skickade iväg den. Senast i morgon ska den vara inne, så det datumet klarar vi. Annica ärr fortfarande sjuk och jag hamnade återigen i Svartbäcksmålas kiosk. Ensamt i kiosken men trevligt eftersom det var fint väder och många trevliga, glada besökare.

Nästa "riddargrej" som ska göras är att skicka in den ordinarie anmälan till Hovdala. Tänkte göra det nu på min rast men hade ingen kulspetspenna i närheten. Det får vänta till jag kommer hem. Så kommer den på lådan i morgon. Sen är det ju snart Vasaloppet. Det har enligt tradition (förutom förra året) inneburit att vi har inventering. Vifår se om det blir då eller vid annan tidpunkt i år.

 

Camilla från fikarasten på jobbet.

 

Måndagen den 11 februari 2013 kl. 14:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Influensatider!

På jobbet (förskolan) märks det både bland personal och barn att influensan härjar. Mycket bortfall. Nu börjar man nästan varje dag med att känna efter om jag är frisk. Lika glad blir man varje morgon när man känner att så är fallet. Annica åkte dit i måndags. Redan i söndags när vi åkte hem från kiosken som vi haft öppen vid skidtävlingen började hon känna av det lite. Det är bara att hoppas att jag inte är mottaglig nu för dessa baselusker. 11 timmar i en "kyffe" på 3*3meter ihop med Annica och sedan spä på med dagisbacillerna. Hmm! Hur länge funkar det tro. Är livrädd att dra hem nånting nu så att Kenneth blir liggande till Kortvasan och Vasaloppet. Men, men vad gör man? Ingenting! I morgon är det klubbmästerskap på 3 mil. Då blir jag langare. Av dricka till skidåkarna.

Momsredovisningen är nästan klar. Ska läggas på lådan i helgen. Nu har vi fått klartecken från Hovdala att vi får vara med. Ska bara skicka in den rätta anmälan nu då. Kul med ett nytt ställe. Där får vi dessutom troligtvis träffa våra vänner från Gudahagens silver som nu kommer att ha en miniviking med sig. Kul!

 

Camilla

 

Fredagen den 8 februari 2013 kl. 13:36

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vi stiger...

...till 75e plats. Så högt upp pålistan tror jag inte vi varit nån gång förut. Beror det på att vi har fler besökare (för det har vi) eller på att det har försvunnit några hemsidor? Kul i vilket fall som helst.

Igår fick jag äntligen ett sms att datorn var fixad. Jag åker till stan för att hämta hem den. Men, men! Nån dator fanns inte. Det blev ytterligare en ny. 3e gången gillt får jag hoppas. Hann aldrig installera den igår pga att jag blev stående läääänge i affären i väntan på att få datorn med mig. Ikväll hoppas jag hinna göra detta. I helgen är det skidtävlingar. Då lär vi ha fullt upp med dem. I morgon måste vi handla llitemer och förbereda inför söndagen. På söndag blir det till att sälja en massa (hoppas vi) i kiosken. Över 350 anmälningar efter vad vi hört. Hoppas de handlar också. Vi kommer både servera mat, fika och godis.

 

Camilla

 

Fredagen den 1 februari 2013 kl. 13:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg