Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

3 år

Igår fyllde vår hemsida 3 år. Det firade Annica och jag genom att gå på ett pass vattengympa och sedan fortsatte vi till Svartbäcksmåla och fixade lite i kiosken. I helgen är det en stor tävling där och då ska vi ha serveringen öppen. 

Vi väntar fortfarande svar från Hovdala. De sa att de skulle svara förra måndagen efter mässan. Men än lyser svaret med sin frånvaro.  

 

Camilla 

 

Onsdagen den 30 januari 2013 kl. 18:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Södermöreklassikern

Idag var det till att ta plats vid sidan av spåret i Motionsslingan i Norra Hagby. Skidloppet i Södermöreklassikern gick av stapeln. Kul initiativ av arrangörerna. Både Kenneth och Peter och 28 andra deltog. Jag tog kort och langade dricka.

Fick nyss se att Medeltidsdagarna i Lund blir den 15-16/6. Vi har inte anmält oss än, men ska själfallet göra det. Rikstorneringen i Hovdala har vi ännu inte fått besked om ifall vi platsar där eller ej. De skulle svarat förra veckan men har väl glömt bort det. Jag får påminnelsemalia dem igen. Vetlanda vikingamarknad blir det i varje fall, den 25-26/5.

Nu ska jag se om jag kan skriva lite i bokföringen om bara datorn är på min sida. Jag har fortfarande inte fått min nya dator. Den behövde nya delar. Hmm? Jag vet inte hur detta ska tolkas.

 

Camilla

 

 

 

Söndagen den 27 januari 2013 kl. 16:36

Taggar: , , , , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Födelsedagar!

Januari är födelsedagarnas månad för oss. Annicas äldste son börjar med sin dag på årets första dag (1/1) Sen har barnen en kusin den 7/1, min dotter den 10/1, ytterligare en kusin den 15/1, Annica den 19/1, en kusin till den 24/1 och min syster den 26/1 och sist men inte minst vår egen hemsida den 29/1. Igår firade min syster och hennes båda barn tillsammans. Så Annica fick vänta till idag (20/1). Igår bytte jag äntligen ut julgardinenerna. Idag har jag småfixat lite här hemma. Annica och Peter kom på snabbvisit och tog med sig Kenneth. Karlarna ska ut och åka skidor. När de åkt färdigt ska jag hem till Annica och äta middag ihop med dem och fira Annica.

Nu har vi börjat anmäla oss till olika marknader. Vi hoppas på en bra marknadssommar med mycket försäljning, massor av trevliga människor (både besökare och arrangörer) och även en del avkoppling. De marknader vi anmält oss till är Vetlanda vikingamarknad (har fått ja men inte lämnat in den rätta anmälningsblanketten än), Dybäck medeltid (har fått ett ja men ej mer information), Rikstorneringen i Hovdala (de skulle titta på vår hemsida efter helgen och se om vi platsar). Naturligtvis kommer vi anmäla oss till Lunds medeltid, Tornerspelen på Visingsö, Ingelsträde medeltid och Gudahagens vikingamarknad också. Men jag har inte sett datum till några och sen ligger de ju lite längre fram på året (förutom Lund som jag tror kommer ligga i juni).

 

Camilla

 

Söndagen den 20 januari 2013 kl. 14:19

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2013-01-14 20:33

... Och här är det andra! Även det från julmarknaden

 

Måndagen den 14 januari 2013 kl. 20:33

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2013-01-14 20:32

Upptäckte ett par foton från Bjursnäs julmarknad på iPaden som jag missat lägga på hemsidan. Här är det första!

 

Måndagen den 14 januari 2013 kl. 20:32

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Julen dansas ut

 Datorn är utbytt och installerad. Då boedde allt vara frid och fröjd med den biten då, eller? Inte! Efter installation och uppdatering så försvannwebläsaren och jag kommer inte åt någon ny då även internetuppkopplingen försvann ihop med läsaren.  Dessutom måste jag trycka 3-7 ggr på Powerknappen innan datorn startar. OM den startar. Det blir att lämna in den idag igen efter jobbet. Har försökt få tag på supporten i flera dagar. Men då gäller det att vara hemma till kl 5 då de stänger. Igår kom jag fram. Det var då det bestämdes att jag skulle lämna in den igen. Ska det bli tredje gången gillt nu då? Håll tummarna.

I helgen är det dags att ta sig an nedplockning av julen. Nu när snön kom tillbaks. Men först alltså skottning och förhoppningsvis ny dator.

 

Camilla

 

Fredagen den 11 januari 2013 kl. 12:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Det gick till slut

Ja, som jag skrev sist så strulade det ju med min nya dator. Jag fick åka in och byta. Det var naturligtvis sista exet så det blev en annan variant. Men det gjorde inget, snarare tvärtom. Väl hemma igen så ska den kopplas ihop. Ja, varför ska allt vara enkelt? Då var det dags för nästa problem. Skärmkontakten (den gamla) passar inte till nya datorn. Det blev en ny runda till stan igår (jag har ca 2 mil dit så det tar ju lite tid iaf). Passade på att handla tyg till tabarder då också. Köpte en adapter (eller vad det kan heta) till sladden. Wow! Nu funkar det. Har inte strulat mer än!!! Dagen har gått åt till att ladda ner program och lägga in favoritsidor för att hitta lättare. Ganska nöjd i alla fall. Får se om jag orkar så mycket mer nu. Det känns som om ögonen börjar bli fyrkantiga. Ska nog ta en paus i alla fall. Men sen kanske jag återkommer.

 

Camilla

 

Lördagen den 5 januari 2013 kl. 15:39

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nytt år, ny dator......hmm

 Ja så var det 2013. Det var första gången jag skrev det. Undrar hur många gånger jag kommer skriva fel. Nyåret firades in hos våra vänner i Tvärskog tillsammans med Annica och hennes man också. Trevligt, god mat och dryck och härlig gemenskap. Vid 12slaget var det gemensam uppskjutning av raketer gemensamt i byn vid bygdegården. Perfekt! Man får se raketerna utan att behöva skjuta själv. Här är det byns företag som sponsrar. Trevlig tradition som i princip skapar man ur huse i lilla Tvärskog. Innan jul bestämde Kenneth och jag oss för att det skulle bli en ny dator i julklapp till oss själva. Igår blev det verklighet av julklappen. Satt hela kvällen och tömde gamla datorn på det jag ville spara. Orkade inte koppla ihop den nya sen. När vi idag varit och röjt träd/sly och fraktat hem veden så var det dags att installera. Äntligen! Men säg den glädje som varar. När jag kopplat ihop sladdarna med apparaten så började processen med uppdatering. Och sen tog det stopp. Det gick varken att använda tangenter eller mus. Ringde support som sa att jag skulle lämna tillbaka den. Det blev alltså en tur till Kalmar igen. Kom nyss hem med en annan dator. Det var sista exemplaret av gårdagens så det blev en annan sort. Väl hemma ska jag koppla igen. Nu stämmer inte sladdarna. Sladden mellan skärm och dator passar inte. Supporten är stängd, butiken är stängd! Alltså får jag vänta till i morgon. Detta blogginlägg skriver jag på iPaden. Men, men.... Det ska förhoppningsvis bli bra i slutänden. Jag vet i alla fall vad jag ska göra i morgon. Även vad jag ska göra nu. För nu har pizzadegen jäst färdigt så nu ska den göras och ätas. 

 

Camilla

 

Torsdagen den 3 januari 2013 kl. 19:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg