Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kvitton

Satt och bokförde en del småkvitton igår kväll innan datorn och jag blev för trötta. Nu ska jag göra de sista kvittorna så att det är klart till nästa marknad. Nu var de ju två marknader på två veckor så då hann jag inte sätta in direkt. Det är skönt att få det gjort så man inte slarvar bort de små uslingarna. Det blir ju en del vanliga affärskvitton när man ska handla lite mat mm att ha med och äta. Om två veckor är det dags för nästa marknad. Då är det vikingamarknad i Gudahagen. Alltså dags att kolla över allt igen så vi kan få med oss det vi behöver. Bussen tömdes ju som sagt av blöta själ. Den måste packas igen. Hyllan måste säljas. Vi har haft massor av annonser ute men inte fått nåt napp. Vad ska man göra? Snart ska husvagnar in igen för vinterförvaring och då har vi ingenstans att ha hyllan stående. Vi får söka vidare.

 

Camilla

 

Fredagen den 31 augusti 2012 kl. 16:59

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tömde bussen

Igår tömde vi bussen på alla blöta saker. Allt tyg hängdes på tork. Som tur var så sken solen igår så det torkade ganska snabbt. Varenda låda i bussen öppnades för att se om det låg något blött i den. Och alla lådor torkades av utvändigt. I lokalen kan man knappt komma in nu pga alla upphängningsanordningar vi var tvungna att göra. Nu är det ca 3 veckor till det är dags för Gudahagens Vikingamarknad så till dess hinner det ju torka och plockas in i bussen igen. Korten från Ingelsträde är inlagda i galleriet idag, men pga min sega dator kommer texten till dessa tidigast i morgon. Några bilder och en film ligger äen på facebook på Riddarens lek & Spels sida. Här kan jag tyvärr inte lägga filmer sen ett bra tag tillbaks. Det gick förut men nu vill hemsidan inte ta emot det formatet längre.

 

Camilla

 

Tisdagen den 28 augusti 2012 kl. 22:10

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2012-08-26 13:59

Regn

 

Söndagen den 26 augusti 2012 kl. 13:59

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2012-08-26 13:59

Regn som vanligt i Ingelsträde

 

Söndagen den 26 augusti 2012 kl. 13:59

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2012-08-25 13:04

Nu går alla förbi vårt stånd på väg till tornerspelet!

 

Lördagen den 25 augusti 2012 kl. 13:04

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ingelsträde

Om några timmar bär det av till Ingelsträde. Innan dess är det möte på jobbet och liteannat som ska göras. Men sen åker vi. Som det såg ut igår när jag kollade vädret så blir det ok väder imorgon och regn hela söndagen. Vill inte ha regn! Det hade vi tillräckligt av förra året i Ingelsträde. Men, men det är bara att gilla läget. Vi får se efter helgen hur det blev. Ska se omjag kommer ihåg denna gång att skicka något kort till bliooen under marknadens gång.

 

Camilla

 

Fredagen den 24 augusti 2012 kl. 12:18

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nytt album

Visingsökorten finns nu inlagda i galleriet. Text till dem får komma i morgon. Datorn är fruktansvärt seg idag. Eventuellt skriver jag på min rast på jobbet i morgon. Den datorn brukar gå lite snabbare. Kameran är tömd och vi laddar om för medeltid i Ingelsträde. Kul ska det bli naturligtvis. Marknadstyget är tvättat liksom min klänning. Nu väntar sängen på mig. Det känns att jag började jobba kl 6 i morse.

 

Camilla

 

Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 22:16

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En härlig helg

Helgen började med att vi kom med en båt till Visingsö en timme innan vi bokat. Detta gjorde att vi hann  sätta upp marknadsstånd och en del lådor innan det blev mörkt. Checkade sen in på Pensionatet. Träffade Peter och Karin från Gudahagens silver och satt och fikade med dem. Trevligt som alltid. På lördagen vaknar vi till en igenmulen ö. Det var ett mycket fint regn som kom. Det var inga riktiga droppar utan nästan med som dimma fast utan dimma. Detta höll på hela förmiddagen. Men på eftermiddagen blev det helt ok väder. Kvällens gästabud hade god mat men var snålt tilltaget. Mycket fin underhållning av både Rävspel och Kråksång, Skrål, Knaster och Knas och av riddarna. Det bjöds både på sång och musik, gyckel, eldshow och tornering med eld. Söndagen startade i sol och avslutades i sol. Väldigt varmt och skönt. Mycket trevliga besökare som vanligt liksom arrangörer och knallegrannar. En mycket lyckad helg helt enkelt, som avslutades igår ca 23.45 då jag kom hem. Idag har vi hämtat det ifrån bussen som inte skulle ligga kvar en hel vecka tex disk och smutsiga klänningar och tyger. Nu är min klänning ren igen och redo för nästa helg i Ingelsträde. Disken är hos Annica och lite tyg hos mig. Bla är det duken till marknadsståndet som behöver tvättas. I morgon är det den som åker in i maskinen. Kameran ligger på laddning för att kunna användas nästa vecka. I morgon ska jag se om jag hinner och orkar tömma helgens bilder och lägga in dem på hemsidan. Den som väntar på nåt gott..... Nu väntar sängen på att få mig som besökare. Go´natt!

 

Camilla

 

Måndagen den 20 augusti 2012 kl. 22:31

Taggar: , , , , , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2012-08-20 06:29

När vi äntligen fått den fina appen till zoomin så glömmer jag bort de när jag är på Visingsö! Till slut kom både sol och folk i alla fall. Nu har vi lite paus när alla tittar på tornerspelet. Kom hem ca 23.45igår

 

Måndagen den 20 augusti 2012 kl. 06:29

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2012-08-17 14:58

Nu är vi på väg till Visingsö. Kanonväder just nu. Strax ska vi sitta i solen och fika. Camilla

 

Fredagen den 17 augusti 2012 kl. 14:58

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

1/2 dag kvar att jobba

I morgon har både jag och Annica en halv semesterdag så att vi kan komma iväg och med båten rimlig tid. Hoppas att det är ok väder på kvällen så att vi kan sätta upp en del av våra saker redan då. Enligt vädret jag tittade på nyss skulle det bli ok då men inte på lördag, tyvärr. Regn mellan 8-11 enligt vad det stod. Men vi håller hoppet uppe och hoppas att det ändrar sig till solsken. Jag har börjat packa ut i bilen det som jag ska frakta vidare till bussen i morgon. Jag ska se till att bussen är färdigpackad när Annica slutar jobba, så vi kan åka i stort sätt direkt då. Fikat är viktigt så det ska jag fixa innan också. Nu blir det en kopp kaffe och sedan mer packning. Visingsö nu är vi snart på väg.

 

Camilla

 

Torsdagen den 16 augusti 2012 kl. 20:11

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Visingsö tornerspel..........snart är det dags

På fredag em åker vi till Gränna för vidare färd över Vättern till Visingsö. Vi bor som vanligt första natten inomhus dvs på Visngsö Pensionat. Svårt att få plats annars. Veckan därefter är det Ingelsträde. Där har vi bott i bussen båda nätterna förut. Packningen har vi fått ställa ut på och under presenningar. Men i år är vi tack vara trevliga knallegranne erbjudna att sova inomhus hos Anna. Jag måste nog ta mig i kragen  i kväll och kolla över vad som ska med nu till helgen. Tunnan måste jag skölja/diska igen. Eller kolla så att den håller tätt. Diskad blev den när vi kom hem från Varberg. Etiketter till maskrossirapen måste göras, tre i radpåsarna måste knytas och fyllas på med reglrer. Måste bara hitta läderbanden som jag lagt på ett mycket bra ställe. Måste även fixa så vi har växel så det räcker. Ja, det verkar som det finns lite att fördriva kvällarna med denna vecka också.

 

Camilla

 

Tisdagen den 14 augusti 2012 kl. 13:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Den var mycket mindre än jag trodde

Igår morse hördes ljudet igen. Då var Kenneth också hemma så vi utrustade oss efter konsten alla regler. Dvs Kennth med handskar och långärmat, jag med långärmat en påse och kameran. Vi öppnade försiktigt och tittade in. Tomt! Igen! Då utan förvarning krafsar det till i askan bakom äggkartongen som låg i eldstaden och ut flyger en lite fågel i gråsparvsstorlek ungefär. Något större kanske. Upp i taket och gör en liten sotfläck, in i fönstret och ner på golvet. Vi öppnar altan dörren och den slipper äntligen ut i frihet igen. Stackarn vilket fångenskap den levt i sen kvällen innan åtminstone.

Igår hämtade jag påsarna till 3 i rad hos Annica. Åkte sen på födelsedagsuppvaktning. Där fick jag hjälp av ett par andra gäster att vända dem och så fyllde jag påsarna. När vi kom hem knöt Kenneth ihop dem. Han ska även leverera dem idag.
Nedräkningen har börjat. Om en vecka åker vi till Visingsö tornerspel!

 

Camilla

 

Fredagen den 10 augusti 2012 kl. 06:20

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fågel eller mus

 Idag firade jag min födelsedag med att få in en fågel i kakelugnen. Trodde först att det var en mus som stökade runt. Vågade inte öppna luckan pga att jag var rädd för att den skulle flyga ut i rummet och sota ner. Men troligtvis tog den sig upp genom skorstenen och ut själv för det tystnade innan Kenneth kom hem och kunde hjälpa mig. 

 

Camilla

 

Onsdagen den 8 augusti 2012 kl. 20:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tillbaks till vardagen

Idag var både min och Annicas semester slut. Vi började åter jobba på våra respektive förskolor. Hos oss var det väldigt lite barn. Vi är sammanslagna med grannavdelningen. Mycket lugn start på arbetet, även om jag började vid 6 idag. Upptäckte 2 sönderslagna försterrutor när jag kom och att någon satt igång ett vattenutkast  (eller vad det kallas) utanför nån gång nu i helgen. Annica får sätta sig att sy lite tre i radpåsar när hon kommer från jobbet (hon slutade vid 18). Jag måste trycka och fylla dem innan fredag då de ska levereras.

I helgen var vi på en matvandring på Österlen. Detta bestämdes och beställdes i december. Vi kollade vädret flera gånger i veckan innan vi skulle åka. Det visade massor av regn. På fredagskvällen visade yr.no sol men de andra sajterna visade regn, åtminstone en del skurar. Vi måste ha varit snälla mot vädergudarna. Solen sken från en klarblå himmel hela dagen. Underbart väder och otroligt god mat. Hann efteråt med att besöka Ale stenar, Maglehemsfestivalen, Forsakarsfallet, Malteholms slott, Höge väg, Vittskövle slott och Bäckaskogs slott. Festivalen och stenarna var på lördagen  efter vandringen det andra var på söndagen innan eller under hemfärden. En mycket bra avslutning på semestern. Trots att vi beställt så långt innan så prickade vi in en av de få fina dagar som varit under semestern. Även vår Göta Kanlaresa lyckades vi ju få i finfint väder. Hoppas det blir samma med de tre återstående marknader vi är inbokade på i år. Visingsö, Ingelsträde och Gudahagen!

Nu väntar jag som sagt på Tre i rad påsar och sedan är det dags att se över bussen för att åka till Visingsö den 17e.

 

Camilla

 

Måndagen den 6 augusti 2012 kl. 20:27

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lokalarbete

I förgår var det återigen dåligt väder. Då passade Annica och jag på att rensa och organisera i lokalen. Vi hade ju flyttat in i all hast i våras. Har inte hunnit ställa in sakera som ställdes i fel rum förrän nu. Eller hunnit är väl kanske fel uttryckt. Inte orkat, haft lust eller velat ska det väl vara. Nu i sommar sa vi att vi skulle passa på när det regnade. Till slut blev det ju av. Det känns riktigt bra att ha det gjort. Det är endast lite kvar i "andra rummet" nu. Det var ett par lådor vi inte orkade flytta. Vi hade kanske gjort det här tidigare om de inte hade varit och målat fönster i lokalen och i samband med det ändrat och flyttat inne i vår lokal så att allt stod huller om buller. Vi var ju först tvungna att ordna till det innan det "nya" kunde få plats. Just nu står lite grejer mitt på golvet men det är av en speciell anledning. Det fanns ingen anledning att ställa in det i hyllor eller mot väggen eftersom det ska in i bussen senast nästa vecka för att förhoppningsvis säljas på nästa marknad. Då bär det ju av till Visingsö. Riddarspelen där längtar vi efter som vanligt. Härlig miljö och trevliga människor. Veckan efter är det Ingelsträde medeltidsmarknad. Inte heller fy skam. Om det inte blir lika dant regn som förra året förstås. Men det kan det väl inte bli två år i rad. Får väl ta sjöstövlarna med.

 

Camilla

 

Torsdagen den 2 augusti 2012 kl. 09:56

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg