Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

2012-07-31 11:50

Jag ville bara testa den nya appen från zoomin som tydligen blev godkänd och kom ut igår. Testade även (för ett tag sedan) att göra en ram med bok-kort i. Den passar jag på att lägga in här.

?solen skiner...not Camilla

 

Tisdagen den 31 juli 2012 kl. 11:50

Moblogg | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

En solig vecka

Igår kom vi hem efter nästan en hel vecka full av solsken. Vi började veckan i måndags med att fira min mamma som egentligen fyllde i tisdags. Men på tisdagen åkte Annica, Peter, Kenneth och jag till Göta Kanal. Tyvärr var vi dubbelbokade när vi kom fram till boendet så maten fick vänta nån timme. Hungriga och trötta fick vi till slut sovplats ca 1,5 mil bort. På onsdagen åkte vi till Sjötorp för att lösa ut våra hyrda cyklar.  Därifrån cyklade vi utmed kanalen i strålande solsken en hel dag. Vi tog god tid på oss och njöt för fulla muggar. På torsdagen cyklade vi tillbaks ca 1 mil för att sedan ta båten tillbaks till Sjötorp och lämna igen cyklarna. Helt otroligt skönt hade vi det. På kvällen åkte vi till Grillby för att sova hos Peters släkting. Peter och Annica stannade där ytterligare en natt medan Kenneth och jag fortsatte mot Stockholm. Där besökte vi Hallwylska museet. Intressant tyckte vi båda. Vidare ut till Dalarö där vi bodde fram till söndagen. Där hälsade vi på vår son (Emil) som jobbar på Smådalarö gård i sommar. Vi njöt alltså och hade riktig semester i nästan en veckas tid. Sol, bad, kräftor och trevligt umgänge! Nu är det (nästan) vardag igen. Kenneth hjälper dottern (Isabell) med takbyte och jag ligger på altan och läser deckare. Nästa vecka börjar allvaret igen. Med arbete i ny barngrupp och med en ny kollega. Spännande. Om ca 2 veckor är det dags för nästa marknad. Då bär det av mot Visingsö. Den 18-19/8 ska vi vara där. Hoppas på en riktigt fin helg. Både väder- och försäljningsmässigt. Hörde av knallekollegor att det inte varit så mycket folk i Solberga på Öland förra veckan. Då är jag glad att vi valde Göta Kanal och Emil istället för den marknaden. Vi velade länge men tyckte att det var alldeles för många dagar, för lite reklam och dessutom mitt i semestern för en så pass lite marknad.

Vi skulle behöva ta en sväng till lokalen och plocka lite. Får se om det blir nån dag med regn så vi vill vara inne. Men kommer det regn så glömmer man ändå bort vad det var man skulle gjort då. Så har det i alla fall varit de andra regndagarna.

 

Camilla

 

Måndagen den 30 juli 2012 kl. 21:58

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tack vare eller på grund av

Det regnar idag. Det trodde ni inte ,va? Men så mycket regn som det varit hos oss idag har det faktiskt inte varit i sommar annars tycker jag. Det har varit grått och småkurar men idag har det i princip regnat sedan jag steg ur sängen. Vi har utnyttjat  detta till innearbete. Ja, i alla fall jag. Kenneth har faktiskt varit ute och utnyttjat regnet till säkerhet när han eldat i tunnan. Jag har bakat 4 sorters kakor. Kommer finnas i frysen ett tag nu hoppas jag. Jag har även gjort den sista bokföringen som jag låg efter med. Inte så mycket men ändå. Det är skönt att ha det gjort. Det var alla kvitton från Varbergsresan som behövde sättas in i pärmen. Även en titt i intenteringslistan om vad vi köpt i år hann jag med. Då ligger jag i fas med nästa marknad som är om 1 månad - Visingsö riddarspel! Annica har nog i och för sig lite kvitton hemma som jag ska fylla i men det kan inte vara så farligt många.  Igår var Annica och jag och tittade till vår hylla som vi hoppas få såld snart. Har lagt in en ny annons på ABC annonser på hyllan. Vi har gjort en beställning på var sin klänning genom en marknadsvän. Nu väntar vi med spänning på hur de ska bli. Får se om vi fått dem till Visingsö?

 

Camilla

 

Torsdagen den 19 juli 2012 kl. 14:41

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det uppdaterat

Äntligen har jag orkat och hunnit lägga in bilderna från förra helgen i Varberg. den här vecka hade nog färre dagar än vanligt tror jag. Dagarna räckte i alla fall inte till. Men nu är det klart. Sidan har nu ett album från Varbergs medeltidsdagar, Jag har levererat paket med beställningar denna veckan. Annica fick "åla" runt i bussen för att komma åt det som beställdes. 8500 besökare var det på ett ungefär i Varberg. Inte undra på att vi aldrig hade möjlighet att sätta oss och vila benen. Men det är precis så här vi vill att det ska vara. Nu har vi ett upphåll på markander (i alla fall vad vi vet nu om vi inte "slänger in nån i sommar) fram till mitten av augusti då vi ska till Visingsö. Nu är det semestar som gäller. Åtminstone ett tag.

 

 (en sån här "gick runt" på marknaden, Camilla

 

Lördagen den 14 juli 2012 kl. 16:39

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

På väg hem

 Nu sitter jag jämte Annica i bussen på väg hem från Ullared. Där gjorde vi en mellanlandning efter Varbergs medeltidsmarknad. Helgen har varit mycket lyckad. Trötta i fötterna är vi.

 

Camilla

 

 

Måndagen den 9 juli 2012 kl. 20:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varberg nästa

I morgon bär det av. Har inte vågat kolla vädret nåt mer nu. Det var ju bäst sist jag tittade. Är rädd att det kan gå tillbaks till det ihållande regnet som var gången innan på prognosen. Har glömt att skriva att vi låg på 70:e plats i juni med 293 st unika besök under perioden 2012-06-01 -- 2012-06-30. Kul. Hoppas att vi får se besökarna live på våra marknader också. Packade lite inför helgen innan jag gick till jobbet idag. Ska lägga ut det i bussen i kväll när jag kommer hem. Annica ställde bussen hos mig igår. Ni håller vi även tummarna för att zoominappen ska komma till apple innan helgen.

 

Camilla

 

Torsdagen den 5 juli 2012 kl. 13:35

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

De kom

Det ringde på dörren just som jag skickade iväg blogginlägget. Där stod grannen med våra strutar. Hon hade tagit emot dem när de kom. Tack för det. Då är det bara till att börja packa godis igen. Det gör jag kankse till Morden i Midsomer.

 

Camilla

 

Tisdagen den 3 juli 2012 kl. 19:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Det ljusnar.......

Kollade helgvädret idag igen. Nu ser det bättre ut. hoppas på detta. Idag är ny saft igångsatt av granskott. Den vanliga. Jag gjorde en annan för lite sedan som inte var lika god. Kenneth gjorde en pilbågsställning som ska med i helgen. Annica har packat i bussen. Jag var och köpte muggar idag. Fakturan till strutarna har kommit men själva strutarna lyser med sin frånvaro. Men det är ju några dagar till innan vi ger oss av till Varbergs medeltidsdagar på fästningen. Vår iZettledosa har kommit så denna gång kan vi använda vår egen utan att springa till grannen och låna. Vi kan alltså ta kortbetalning nu. Nedräkning för marknad och även för årets semester som börjar när veckan är slut har börjat. Nu väntar vi bara på att Apple ska godkänna den nya appen från Zoomin också. Då ska vi kunna lägga in kort från iPaden och även skriva ett blogginslägg direkt från marknaden. Skriva kan vi nu också på "paddan" men inte få dit några bilder. Väntar med spänning. Får se om den hinner godkännas innan nästa marknad. Annars får vi vänta till efter sommaren då nästa är inbokad. Om vi inte försöker komma med på nån liten marknad under semestern. Har inte bestämt oss än.

 

Helgen närmar sig med snigelfart, Camilla

 

Tisdagen den 3 juli 2012 kl. 19:32

Taggar: , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ser inte lovande ut! : (

 Just nu ser det inte ut som det väder vi beställt till helgens marknad i Varberg. På långtidsvädret lovar de regn på lördagen (precis hela dagen)  och mulet på söndagen (regnet s från lördagen ska sluta vid 8tiden på söndagen). Söndagsvädret kan väl gå an, men inte lördagens. Jag hoppas att det är fel. Det är ju några dagar till vi ska åka i alla fall. 2 av våra 3 marknader i år har slutat med regn och nedplockning av blöta saker. Inte kul. Idag är det inte heller nåt bra väder för utevsitelser. Men jag har hunnit göra en hel del inne. Nu ska jag snart sätta igång med en granskottssaftsomgång också. Citronen var slut så Kenneth är och handlar det. Bokföring blev det i torsdags. Igår var det strålande sol och massor av grader så då var det trädgårdsarbete och sedan slappande med en bok i en solstol. Härligt! I eftermiddag ska Kenneth och Peter ut och cykla en runda (om det inte börjar ösregna) och jag ska följa med Annica och hämta en kattbur hon köpt. I veckan som kommer ska vi se över packningen i bussen och förbereda oss för helgen. Bäst att se till att vi har ordentlga presseningar, regnkläder, stövlar och skyddsplast med oss.

 

Camilla

 

 

 

Söndagen den 1 juli 2012 kl. 13:17

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg