Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vart är sommaren?

Midsommarhelgen var hyfsad vädermässigt och bra umgängesmässigt. Vi var i Annicas sommarstuga tillsammans med ett par till på midsommarafton och ytterligare ett par på midsommardagen. Vi klarade av att sitta ute hela aftonen ända till 03.15 ung. I och för sig i ett partytält men utan regn. Gitarrerna var framme och vi sjöng. På midsommardagen åkte vi båt ca 1 tim i solen och så gått som bleke på vattnet. Därefter var det en cykeltur som i slutänden blev 2 mil och 3 km. När vi hade ca 1 km kvar så kom det stora regndroppar. Men bara några stycken. Vi trodde himmlen skulle öppna sig men det väntade den med till vi satt i partytältet och åt grillad korv. Tröttheten kom och vi la oss alla och vilade ca en timme. Sen blev det dags att förbereda kvällens mat. Det började blåsa så då satt vi på den inglasade altanen till kl 03 igen. Återigen sång och musik. Dagen efter gick vi en promenad på ca 4 km. Efter det åt vi upp helgens rester och spelade sedan att nytt spel. Lugnt och skönt utan stress och måsten. Perfekt alltså. Nu laddar vi för nästa helgs marknad som går av stapeln i Varberg. Nya klänningar är beställda och strutar till karamellerna. Peter har lagat vårt parasoll som ska skydda kläderna mot det regn som vi inte vill ha. Nu blir det nog lite bokföring för min del och sedan go´natt.

 

Camilla

 

Torsdagen den 28 juni 2012 kl. 21:01

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sirap av maskrosor

Idag har jag fyllt massor av småflaskor med maskrossriap. Är det gott? Ja, det är klart att det är. Till glass, fruktsallad eller friterad camenbert tex. De ska med till Varberg om 2 veckor. Innan dess ska jag koka ny granskottsdricka också. Och Ingefärsdricka! Jodå, det finns lite att fylla fritiden med. Nu ska det firas midsommar. Inga måsten. Inga tider. Inga krav. Bara vara. Ta dagen som den kommer. Bara ha det skönt, även om det blir regn. Men förhoppningsvis ska man kunna sitta ute i solen och njuta med en bra bok. Vi får väl se efter helgen om det blir som vi önskar. Nu ska jag strax krypa ner i sängen. Med min bok, så klart.

 

Camilla

 

Torsdagen den 21 juni 2012 kl. 22:02

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snart midsommar

Det ska bli en avkopplande midsommar är det tänkt. Ta dagarna i helgen som de kommer. Inte en massa måsten. Vi ska bara umgås och ta en cykeltur om vi känner för det och om vädret tillåter. Sen laddar vi inför Varberg som är om ca 2,5 vecka. 7-8/7 ska vi vara på Varbergs fästning på medeltidsdagar. Kul! Vi får väl se om vi tar vändan runt Ullared på vägen hem som vi gjorde förra året. I vilket fall som helst så måste vi nog packa om bussen efter förra marknadens regn vid nerpackningen. Annars hittar vi nog ingenting när vi kommer fram. Vår iZettledosa är skickad så förhoppningsvis har vi den till nästa marknad. Vi kan ju inte alltid räkna med att stå jämte någon med en dosa vi kan låna. Nu är det dags att lägga sig för att orka med morgondagens utvärdering och jobb.

 

Go´natt, Camilla!

 

Tisdagen den 19 juni 2012 kl. 22:20

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bokföring bl a

Ikväll efter jobbet blev det till att sätta sig och bokföra helgens försäljning och inköp. Ett nödvändigt ont kan man väl säga. När det väl är gjort så känner jag mig nöjd. Har dessutom lagt in Lunds kort i ett album och försökt att kommentera varje kort lite grann. Jag undrar om Annica har lyckats få marknadsståndstaket torrt? Har glömt att fråga henne. Det får jag göra i morgon då vi ändå träffas på fackinformation från våra ordinarie jobb. Nu är det upphåll på marknader för vår del ett par veckor. Nästa gång är det Varberg som gäller, den 7-8/7.

 

Camilla

 

Tisdagen den 12 juni 2012 kl. 21:27

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lika trevligt som vanligt

Då var helgen i Lund slut. Den började med en regnig färd dit. Sen kom vi till hotellet (där vi skulle bo första natten eftersom det är för fullt i bussen innan vi hunnit få ut våra saker) och fick reda på att vi inte var bokade (vi bokade i april). Det blev alltså till att leta nytt hotellrum. Det gick bra men tog lite energi från oss. På lördag morgon var det som vanligt i Folkparken i Lund. Glatt och trevligt mottagande. Vi hade en strålade fin dag med solsken och glada besökare. Har börjat använda iZettle för kortbetalning vilket var lite spännande. På kvällen grillade vi ihop några stycken på marknaden och satt och pratade innan Annica och jag gick en promenad in till centrum. Efter en Kaffe Carlsson så gick vi tillbaks till bussen och sov. Söndagen var inte lika fin vädermässigt. Moln och lite blåst. Ett par regnskurar som skrämde oss lite mitt på dagen. Skrämde oss eftersom vi inte vill ha blöta produkter. Det blev inte så mycket av det som tur var då. En halvtmme innan slutet öppnade sig himmlen. Dvs vi får hänga upp tak mm på tork idag här hemma. Inte kul. Nu har jag rast på jobbet. Får se om jag orkar och hinner lägga in bilder från marknaden ikväll när jag är hemma igen.

Vi är i alla fall nöjda med helgen trots lite regn och dubbelbokade hotell.

 

Camilla

 

 

Måndagen den 11 juni 2012 kl. 15:07

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nedräkning

Jag sitter på min rast på jobbet och skriver detta inlägg i väntan på att snart få åka söderut. Lund väntar ikväll. Annica hämtar mig när jag slutat. Jag jobbar sent idag (till ca 18) så vi kommer inte iväg så tidigt. Sen väntar 2 dagar på Lunds medeltidsdagar. Detta har vi sett fram mot länge. Annica sydde påsar till både torg och tre i rad i onsdags. Jag fick dem tryckte och fyllde dem igår. Nu har vi så vi klarar denna marknad i alla fall. I natt sover vi på hotell eftersom vi kommer så sent så vi inte hinner packa ur bussen och sätta upp nåt stånd. I morgon däremot blir det sovning i bussen också på marknadsplatsen.

 

Camilla

 

Fredagen den 8 juni 2012 kl. 14:36

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snart Lund, jippi!

Äntligen är det snart dags för Lund på den gamla trevliga platsen i Folkparken. Vi kommer dit sent på fredag pga att vi jobbar länge och inte kommer iväg så tidigt. Men så fort jobbet är slut för dagen så bär det av. Annica slutar tidigare så hon får fixa färdkosten som är ett måste när vi åker iväg. Fika nånstans efter vägen är alltid gott, mysigt och välbehövligt. När jag sen kommer hem så kommer hon och hämtar mig ganska omgående. Jag har hunnit göra i ordning de torgspelspåsar som jag hade påsar till. 12 st blev det. Vi får se om Annica hinner sy några med som vi kan fylla på vägen. Även Tre i radpåsar skulle behövas. Resten tror jag vi har klart.

Statistiken kom i helgen. Det är första gången vi ligger över 100strecket. På 99e plats med 238 besök är inte fy skam för vår lilla sida.

 

Camilla

 

Måndagen den 4 juni 2012 kl. 13:46

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg