Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Album tillagt

Nu har jag lagt in korten från helgens marknad i Vetlanda  i galleriet. Eftersom vi stod lite avsides så fanns det inte så mycket att ta kort på. Det var för långt att gå för fotografering till andra sidan bron. Igår gjorde jag klar bokföringen från maj. Det känns skönt att inte ligga för långt efter. Det är så jobbigt att komma ifatt sen i så fall. Tyget till marknadsbordet är tvättat och klart inför nästa marknad som är den 9-10 juni i Lund. Nya torgpåsar ska fyllas. Påsarna ligger klara här och tärningarna finns i boden. Annica får se om hon hinner sy Tre i radpåsar som jag i så fall måste fylla även dem.

 

Camilla

 

Onsdagen den 30 maj 2012 kl. 20:35

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Trött i benen

Igårkväll kom vi hem från Vetlanda vikingamarknad. Trötta men nöjda. Tyvärr kunde vi inte packa i den takt vi brukar pga att vi stod på en ö med broar på två håll som man inte kunde köra över med bil/buss. Vi fick alltså packa ner och lägga på en kärra som fanns till vårt förfogande för att köra ut det till bussen. Kärran som vi fått lov att använda (vi 6 knallar som fanns på ön) användes även till annat som tex att köra bänkar och bord vilket gjorde att det tog ca 1,5 timme längre tid att packa än vad det normalt brukar göra. Men hem kom vi till slut. I lördags var vädret ok med några små skurar och mycket moln. Blev bättre och bättre framåt dagen/kvällen. Maten på kvällen serverades i ett underbart väder. Gott och trevligt var det. Söndagen bjöd på mer solsken men även mer blåst. Granne till oss när vi sov var 4 stora oxar som visades upp under markanden. Bilder från helgen kommer senare i veckan. Har varken hunnit eller orkat göra dem i ordning. Nu får vi sätta igång och beställa det som saknas till nästa marknad som är om 2 veckor. Denna gång tillbaka till den plats vi var mycket nöjda med förut i Lund på medeltidsdagarna där.

 

Camilla

 

Måndagen den 28 maj 2012 kl. 21:48

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I morgon bär det av

Till Vetlanda Vikingamarknad ger vi oss av efter jobbet i morgon.  Vi var och packade in lite av nyheterna, dvs glas, keramik och smide i bussen idag. Igår gjorde jag klart några Tre i rad spel till att ha med. Annica syr våra klänningar. De lovar värme i helgen vilket jag bävar för då klänningarna är mycket varma. Nu ska jag packa.

 

Solsting i helgen? Camilla

 

Torsdagen den 24 maj 2012 kl. 20:59

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vetlanda vikingamarknad

Nu närmar sig årets andra marknad. Vikingamarknaden i Vetlanda! Ytterligare ett nytt ställe där vi inte varit tidigare. Hoppas det går bättre i helgen än vid förra marknaden vi var på. Denna gång är det 2 dagar. Hit kommer några av de vi känner sedan tidigare. Det förhöjer ju det hela lite i alla fall. Vi ska packa med oss lite mer av våra nya produkter. Bara vi hinner prissätta de.

I helgen som varit så blev det inget Riddararbete utfört. Då var vi på min dotters 25årskalas. Mycket trevligt, sent, ansträngande. Dvs ansträngande av den anledningen att det blev en del lustig dans när man skulle försöka hänga med i ungdomarnas tempo och röreler. Kul var det i alla fall.

Veckan som börjat är ganska fullbokad. Ikväll har jag packat ett par böcker och ett spel som skulle skickas iväg. I morgon har jag personalkonferans, på onsdag är det familjefest och på torsdag måste det väl bli pack-och förberedelsedag för Vetlanda. Annica ska dessutom sy var sin överklänning i vikingastil innan vi åker. Jag ska se om jag hinner göra några fler tre i radspel i morgon innan konferansen.

 

Camilla

 

Måndagen den 21 maj 2012 kl. 20:39

Taggar: , , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Säsongen har börjat!

Vi har haft en mycket trevlig helg även om det inte visade sig i kassaskrinet. Vi började med att åka till Vimmerby camping vid Nossenbadet i fredags kväll. Där övernattade vi vid sjön Nossen. Lasse som äger campingen träffade vi i Kina för ett par år sedan. Det var kul att träffas igen. Nästa gång får Kenneth och Peter också vara med och även Lasses sambo Eva. Han eldade i bastun som fanns på en flotte vid strandkanten. Helt underbart var det att sitta i den och titta ut över sjön. Att ta sig ett dopp i vattnet var nåt som jag inte trodde skulle vara så skönt. Men det gör jag gärna igen. Innan vi la oss hade vi som vanligt lite småarbeten att utföra tex att skriva några prislappar och att fylla strutar. Nästa morgon bar det av de sista 4 milen till Kisa. Där blev vi väl mottagna och bjudna på frukostbuffé på Kisa värdshus. Gott och välkomnande! Tyvärr var inte vädret riktigt på vår sida. Det började stänka lite, lite grann när vi packade upp. Moln var det i princip hela daggen. Solen tittade fram i ca 30 min kan jag tänka att det var. Sen kom det skurar med jämna mellanrum under dagen. Ca en halvtimme innan stängning öste det ner och hade även inslag av hagel. Det var alltså blöta saker vi packade in i bussen. Det var inte speciellt mycket besökare. Den historiska delen av marknade fanns på torget utanför värdshuset. Mycket trevlig plats och det var det även flera besökare som sa. Att det var bäst på hela marknaden. Men alla hittade tyvärr inte dit. Kort från Kisa kommer senare. Har inte hunnit fixa med dem ännu.  Sammanfattningsvis så var det en marknad som kostade mer än det smakade, men helgen har ändå varit trevlig och givande. Nu ser vi med spänning fram mot Vetlanda vikingamarkad om 14 dar.

 

Camilla

 

Söndagen den 13 maj 2012 kl. 21:57

Taggar: , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nya album

Idag har jag lagt tll 2 nya album på sidan: Benprodukter och Smycken. Det krånglar hela tiden så jag vet inte om alla bilder syns än eller hur det är. Hos mig visas det endast ett x i ena hörnet. Men jag har haft lite bredbandsproblem så förhoppningsvis åtgärdas det när jag byter modem. Det bör komma vilken dag som helst. Jag har inga riktiga namn på smyckena men det får jag rätta till när Annica lärt mig dem.

Vi har nu med stor förväntan börjat nedräkningen inför helgen. Kisa 400 år. Äntligen är det dags igen. Ja, i Kisa har vi förstås aldrig varit på marknad men äntligen säsongspremiär för vår del. Den största frågan är nu: Vad ska man ha på sig? Dvs hur mycket ska man ha under klänningen? Vi har ju i alla fall var sin ylleklänning. Det känns som de ska användas i helgen då det ser ut att bli ca 6-10 grader och moln i Kisa. Allt enligt dagens långtidsprognos på yr.no.

 

Camilla

 

Måndagen den 7 maj 2012 kl. 21:09

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Inventering och deklaration

Nu är det fixat. Skönt! Inventeringen och packandet av bussen gjorde vi i torsdags. Det är skönt att det är klart. Det har legat över oss att det skulle göras innan deklarationen. Då måste ju dessa uträkningar vara med. Vi hade tid hos revisorn idag och igår kväll vid 22tiden hade jag skrivit klart och räknat klart. Puh! Jag hann! Nu kan vi nästan slappna av innan Kisa till nästa helg. Det är bara lite till som ska göras till dess. Tex packa godis, sy lite till, se till att kläderna är rena, försöka sälja hyllan mm.

I torsdags när vi inventerade så behövdes naturligtvis en styrketår med kaffe/te och en macka. I år kunde vi sitta på hela stolar och inte de trasiga pallarna som förra året.

 Jag hade tänkt sätta in en bild från vårt fika idag också och från busspackningen. Men det krånglar när jag lägger in bilderna så det får bli en annan dag. När vi åkte hem från deklarationen idag så köpte vi med oss var sin macka och en dricka. Sedan satt vi på en vacker plats intill en porlande å och fikade i solen. Härligt. Ev så kommer bilden en annan gång om datorn bestämt sig för att vara snäll mot mig.

 

Jag blir så arg när det inte fungerar. Camilla

 

Lördagen den 5 maj 2012 kl. 18:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Utflyttade

Ny månad och vi blev klara precis med utflyttningen av lokalen. Nu är det nästa del som vi måste ta itu med. Det vi sköt på framtiden pga flyttningen dvs inventering och packning av buss. Det blir i veckan någon gång. Nästa eller tom årets första marknad närmar sig nu. Kul, kul, kul! Kisa 400 år är det som gäller först i år. Första gången vi är där på marknad. Sist jag var i Kisa var 25 år sedan och då var det i skidbacken. statistiken för april kom idag också. Vi ligger på 119e plats med 189 unika besök. Det känns rimligt tycker jag.

Jag har tagit kort på våra smycken men inte hunnit redigera dem. Och det behövs till viss del. Även om jag inte är så duktig på redigering så måste de i alla fall gås igenom innan de sätts in i albumet så de bästa av de dåliga korten kommer fram åtminstone. När jag hunnit att fixa detta så kommer det nya albumet in på hemsidan.

Nu ska jag strax steka strömming i väntan på att Kenneth ska komma hem efter sin träningsrunda på cykel.

 

Camilla

 

 

Tisdagen den 1 maj 2012 kl. 18:15

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg