Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hyllflytt

Intensiv helg har det varit. I fredags hade jag ledigt från jobbet för att hämta min son på Landvetter. Han kom hem efter ett halvårs jobbande i Guadeloupe. Väl hemma packade han bara om. Bort med badkläder och fram med skidkläder. Sen bar färden till Ramundberget för honom. En semestervecka med gamla kompisar och skidåkning hägrade.

I lördags flyttade vi hyllan till en provisorisk lokal. Hoppas vi får den såld innan sommarens slut för annars måste vi hitta en annan plats till den. Jag glömde Hnefatafelmarkerna hemma så det blir en resa i morgon också för att packa ner dem i påsar. (Det hade nog blivit en resa ändå för att packa) På tisdag ska jag försöka leverera in till stan. Har nu skrivit följesedel och faktura så att det är klart. Annica målar och syr för fullt (när vi inte flyttar hyllor). Efter kånkandet bestämde vi oss för att åka in till Guldfågel arena för att se en KFF-match. Det gick tyvärr inget vidare, men vi hade trevligt.

Idag har vi burit och slitit med ved hela dagen, så nu är man lagom mör i kroppen. Sover nog gott i natt.

Den första marknaden för i år närmar sig. Det ska bli spännande. Det är ett ställe vi aldrig varit på förut. I alla fall inte i dessa sammanhang. Kisa 400 år. Marknaden med historiska inslag ska finnas på torget framför värdshuset. Det är ca 3 timmars körning för oss så vi bestämde oss för att köra dagen innan. Då stannar vi på Nossens camping i Vimmerby. Det ska också bli riktigt trevligt då vi "känner" ägaren. Vi träffades på väg till Kinesiska vasaloppet för några år sedan. Efter 2 veckor i Kina så hade vi skrattat otroligt mycket ihop. Ska bli kul att träffas igen. Lagom avstånd till marknaden på morgonen sedan. Den första marknaden varje år är alltid lite extra jobb med då vi är lite "ringrostiga" med uppsättning av marknadsstånd och varor. I år har vi ju dessutom lite nya varor så då kräver det lite extra tid när vi ska sätta upp. Innan vi vet hur vi ska ha det organiserat. Det vet vi nog egentligen inte förrän alla markander är slut för säsongen. Då har vi nog hittat ett bra uppställningssätt för våra produkter.

Nu ska jag bara slappa framför tv:n resten av kvällen. Jag ska se andra svettas i Mästarnas mästare.

 

Camilla

 

Söndagen den 22 april 2012 kl. 19:48

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hnefatafellinjer i solens sken

Idag var det vackra vädret tillbaks. Jag passade bla på att sitta på altan och måla linjer på Hneftafelspelen. Annica har plockat lite i gamla lokalen och även lackat kronor till Hnefatefelkungarna. Det blev inget flyttande av hyllor idag. Nästa helg MÅSTE det bli.

 

Camilla

 

Söndagen den 15 april 2012 kl. 19:48

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Betsat och klart!

Igår var jag ute och betsade spelmarker till Hnefatafel. De oljade var redan klara. Vi ska försöka leverera lite nästa vecka. Annica måste bara få klart kungarna också. tre i rad är klara för avfärd så när som på en påse som måste sys ihop. Sen måste vi tillverka lite till våra marknader också. Jag ska se om jag ev lägger in Rollspelsböckerna och det Äventyrsspelet på Tradera. Det är ju inget vi direkt tar med ut på marknader. Vår inventering måste också göras snart. Samtidigt som vi packar ut i bussen. Men det viktigaste just nu är att få tag i en lokal till vår hylla. Annars får det bli våra garage tills vidare. Ingen höjdare men ett nödvändigt ont.

 

Camilla

 

Torsdagen den 12 april 2012 kl. 20:52

Taggar: , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hnefatafel och Tre i rad

Idag har Annica målat kanterna på några Hnefatafelspel. Jag har fyllt påsar med spelmarker till Tre i rad. Reglerna har jag inte skrivit ut än så jag får färdigställa dem en annan dag. Solen har skinit men det har varit kallt så de har varit ok att göra lite inomhusjobb. På tisdag måste jag in till stan och köpa bets till marker. Jag glömde det sist jag var i stan. Jag har även lagt in en ny annons på hyllorna. Hoppas någon gång att det ska nappa.

 

Camilla

 

Söndagen den 8 april 2012 kl. 17:05

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vår gamle trotjänare

Idag hämtades bussen ut från vinterförvaringen. Den gamle vännen startade med en gång. Men däremot var det ingen luft i det ena däcket. En trevlig dansk som hämtade ut sin båt hade med kompressor så vi kunde pumpa direkt. Nu börjar snart projekt städa och fylla bussen. Städning både ut- och invändigt behövs. Vi måste ju även få däcket fixat så det håller luften när vi är iväg. Kanske, kanske att vi kan ha hittat en lokal till vår inredning. Den vi hade på gång förut var alldeles för dyr. Finns inte en möjlighet att vi skulle kunna re ut det priset. Annars har jag inte gjort mycket idag. Varit och handlat och lagat mat till "knytet" vi ska ha ikväll. Stryka påsarna får jag göra i morgon.

 

Glad påsk på er allihop, Camilla

 

Lördagen den 7 april 2012 kl. 17:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tre i rad

Idag eller rättare sagt ikväll har jag målat spelplan på massor av Tre i rad-påsar. De hade Annica sytt så jag fick dem i söndags. Har inte blivit av innan att jag satt mej med detta. Men nu är det gjort. I morgon får jag fixera färgen med strykjärnet. Skulle köpt bets när jag var i stan i förgår , men glömde det. Eventuellt kan det bli en stadestur i Påskhelgen. Då kan jag inhandla färgen. Sen ska det betsas marker. Olja har jag hemma så det skulle jag kunnat gjort, men har istället suttit med skrivarbete från mitt "riktiga" jobb nu ett par kvällar. Hnefatafelspelen är lämnade till Annica. Hennes uppgift är kvar. De ska skrivas på och brännmärkas. I mitten av april ville de som beställt helst ha leverans. Vi hoppas vi kan fixa så mycket som möjligt av den beställningen till dess. Men det kan bli i två omgångar, vilket också är ok.

 

Camilla

 

Onsdagen den 4 april 2012 kl. 21:41

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fyra S

Fyra S utförda idag - såga, sy, slipa. städa. Jag slipade baksidan på Hnefatafelplattorna, Kenneth sågade marker till samma spel, Annica sydde tre i radpåsar och kantade sköldmärken och sen städade Annica och jag den gamla lokalen. Eller i alla fall en del av den. Köket, toaletten, hallen och städskrubben blev rena idag. På torsdag kommer den nya hyresgästen in i dessa delar av lokalen. Vi har fortfarande saker i det stora rummet. Det får städas när det är tömt. Vi har denna månad också på oss. Än vet vi inte helt vad vi ska göra av vår butiksinredning.

Camilla

 

Söndagen den 1 april 2012 kl. 21:57

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg