Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Snart ny månad igen

Tiden går så fort. Hinner inte riktigt med. Eller beror de kanske på dålig planering? Nu har jag i alla fall målat klart 12 Hnefatafel som Annica ska "gulda" sen. Det är hennes uppgift att skriva på dem och bränna in vårt namn. Vet inte om hon hunnit få några 3 i radpåsar färdiga till mig. Vi träffas ev i helgen, så vi får väl se. Jag ska fortsätta med Hnefatafel och även Kvarnspel som ska målas. Lika bra att smida medans järnet är varmt (eller vad man nu brukar säga)

 

Camilla

 

Torsdagen den 29 mars 2012 kl. 13:27

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag är på G

Idag kom jag igång med kantmålningen av Hnefatafel. Det känns bra tycker jag. De behöver en strykning till när de torkat. Jag började jobba kl 6 idag och gör lika dant i morgon. Är trött nu. Har varit det ett par timmar. På morgonen kändes det att tiden var ändrad idag. Nu ska jag lägga mig så jag orkar ta emot barnen vid 6 i morgon bitti.

 

God natt, Camilla

 

Måndagen den 26 mars 2012 kl. 21:58

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

107 st

Ja så många tabardsköldar blev det igår. Guld, silver och svart var färgerna vi tryckte med. Det gick dessutom "smärtfritt" igår, dvs inget krångel. Smärtfritt är väl i och för sig fel att säga. Annica hade ont i ryggen efter fel arbetsställning när hon skulle fylla i missad färg och jag hade ont i tumgreppet efter att ha hållit i rakeln. Men nöjda var vi efter kvällens resultat. Nu återstår kantning av dessa och sedan ska de på tabarderna också. Jag fick den svarta färgen av Annica igår så nu kan jag börja måla kanterna på Hneftafel. Idag har vi kört ett lass ved och fikat hos Isabell i vårsolen så då blev det inget Riddararbete. I morgon får jag börja med färgandet. Annica ska även sy påsar som jag ska trycka med tre i rad-spelplan och fylla med glasstenar. Annica ska också måla kungar till hnefatafel. Ja, det känns som även detta år ska kunna fyllas med aktiviteter. Vi behöver inte vara sysslolösa. Här är några kort från gårdagskvällens arbete:

Camilla

 

Söndagen den 25 mars 2012 kl. 21:27

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

I morgon kan det bli guld och silver

Ja, i morgon kan den svarta perioden blandas med lite guld och silver också. Då kommear nämnligen Annica hit för att trycka sköldmärken till tabarderna. jag har klippt 52 st idag. Klippte 55 för lite sedan. Vi får väl se hur det går i morgon om vi klarar alla 107 eller om det ska börja krångla för oss. Vi måste även köpa mer rundstav i helgen så att Kenneth kan såga fler hnefatafelmarker. Jag har ca 200 som jag ska olja och betsa i helgen. Men fler behövs. Hyllan är kvar i gamla lokalen. Den bör försvinna därifrån innan nästa söndag. Men vart? Vårt garage får fyllas till att börja med. Men sedan vet vi inte. Vi får se hur vi löser det hela. Sen måste ju lokalen städas och göras fin också, innan vi lämnar den. Åtminstone så "fin" som den var innan vi hyrde den. Dvs vi får sopa och torka golv. Det är det som behöver göras.

Fika är aldrig fel. Här kommer två kort som Annica skickade över till mig igår. Den ena från vår Växjöresa den 3/3 och det andra från förra helgens byte av lokal. 

 

Camilla

 

 

Fredagen den 23 mars 2012 kl. 21:45

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu börjar en svart period i mitt liv

Ja åtminstone när det gäller målande så är det mest svart som gäller. Jag satte igång med målandet av Hnefatafellinjer idag. Vi har en beställning på spel så det är bara till att måla. Linjerna blev klara idag. Helgens arbete blir svarta kanter. I morgon är det föreläsning på kvällen så då blir det inget gjort. Eventuellt att det kan bli lite målande på torsdag och fredag efter jobbet, annars blir det som sagt helgjobb. Annica målar ev en del av spelen. Men hennes främsta uppgift nu är att sy tabardmärken och påsar till Tre i rad-spelen. När påsarna är klara så tar jag över och trycker spelplan och fyller dem. Jag ska även klippa fler sköldmärken så att vi kan trycka många, många av denna vara så snart som möjligt. Annica ska även måla Hnefatafelkungar. Det faller på hennes lott. Som ni förstår så har vi lite uppdelat mellan våra uppgifter. Det har fallit sig naturligt med uppdelningen.

Vi har fått en förfrågan om 400jubileum i Kisa i maj. Troligtvis ska vi dit.

 

Camilla

 

Tisdagen den 20 mars 2012 kl. 20:56

Taggar: , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Många vändor igår....

...och fler blir det i morgon. Igår körde Kenneth och Peter 4 vändor med släpet och Annica och jag 3 lass med vanlig bil. Efter varje avlastning så var vi ju dessutom tvungna att placera ut sakerna så att vi kan hitta också. Vi höll på mellan 10 och 18.30 igår. Med en kaffepaus i nya lokalen. Den första på detta ställe. En matpaus hemma hos Annica hade vi också annars hade vi inte kunnat hålla på så länge. Annars gick det i ett. I morgon blir det någon runda till efter jobbet. Vi har ca 2 veckor på oss att komma ur gamla lokalen och städa den efter oss. Men den nya känns bra. Det känns som om vi har fått lite struktur och ordning på placerandet av varor. Mycket skåp och hyllor gör att vi kan hålla ordning på sakerna (tror vi). Vi fick ett halvt om halvt nej till Vetlanda idag. Har för mycket medeltidsinspirerat. De vill ha mer renodlat vikinga. Men ev med vissa av våra produkter. Vi får diskutera och se hur vi gör.

 

Camilla

 

Söndagen den 18 mars 2012 kl. 18:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Både igår och i morgon!

Det känns som om all fritid just nu inte är någon fritid. Det är flyttande och bärande av kartonger som gäller. Igår efter jobbet å började det med fika hos Annica för att orka med att packa och flytta igen. Vi körde två lass då, och packade en hel del för nästa lass som troligen blir i morgon. Då ska antagligen Peter och Kenneth hjälpa till. Släpet ska vi också ha med så vi kan ta de större kartongerna som inte får plats i personbil. Det återstår att se hur många vändor det blir då. Vi väntar fortfarande svar från Vetlanda angående vikingamarknaden i maj. Ska även skicka iväg att annat mail om en marknad i sommar. Jag vete inte när jag får semester så det är svårt att boka marknader sommartid när de ligger mitt i veckan.

 

Camilla

 

Fredagen den 16 mars 2012 kl. 14:32

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Trött!

Jag är riktigt trött idag. Var det även igår och idag på morgonen. Igår började jag jobba kl 6. När jag slutade vid kl 13 åkte jag hem och tog en kopp kaffe för att sedan åka vidare till Annicas jobb och hämta nyckeln till gamla lokalen och en massa kartonger. Sedan packade jag i ca 2 timmar, fyllde bilen och körde ett lass till nya lokalen. Kånkade och bar. Annica jobbade så jag var själv denna gång. Därefter tillbaks till jobbet för planering. När jag kom hem blev det en halvsovande tvtittarkväll innan jag la mig och sov på riktigt. Trött så in i den när jag vaknade idag. Fint väder idag, men tyvärr hann jag inte ut. Hade möten mm på jobbet som gjorde att jag höll mig inne. Har nu halvsovit i soffan igen. Men innan dess bakade jag i alla fall lite muffins. Endast slappande resten av kvällen. I morgon blir det troligen lokalflyttande igen efter jobbet. Jag jobbar till 17 och Annica till 16 så då kanske hon hunnit en liten bit på väg innan jag kommer. Har idag även skrivit en ansökan till Vetlanda vikingamarknad. Vi får väl se om vi blir antagna. Håller tummarna och hoppas.

 

Camilla

 

Onsdagen den 14 mars 2012 kl. 18:48

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vi är på gång....

Ja nu äntligen har vi börjat flytta vårt lager till vår nya lokal. Inventeringen får bli senare kom vi fram till. Vi måste få undan alla saker från gamla lokalen så vi kan lämna den innan månadsskiftet. Det känns som vi kommer fylla nya lokalen ganka snabbt. Även utan vår butiksinredning som vi inte vet vad vi ska göra med än. Vi körde tre lass idag i vanlig personbil. Vi får väl se när vi tömt gamla lokalen hur många lass det blir sammanlagt.

Camilla

 

Söndagen den 11 mars 2012 kl. 20:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det klippt!

Ja, nu är jag igång med vårens klippning av tabardsköldmärken. Jag hade en del tyg från förra året som låg här. De klippte jag sköldmärken av idag till våra tabarder. 55 st blev det. Mer tyg finns hos Annica. Det vi köpte för lite sedan. Det skulle egentligen hamnat här eftersom det är jag som klipper till dessa märken, men det låg i samma påse som tabardtyget som Annica ska göra tvåfärgade tabarder av. Vi glömde alltså plocka ut det. I morgon ska jag till henne för att göra lokalkollen så då ska jag försöka komma ihåg att ta med det hit. Det vore ju skönt om alla tabardmärken är klippta så vi bara kan ägna oss åt tryckning av dem när den dagen kommer. Och det måste bli ganska snart. Gör vi detta nu så kan vi kanske konsentrera oss på mantlar och heniner efter det. Och påsar! Tre i rad-påsar är ett snabbt måste. De som lånade våra kläder för ett kalas i medeltidsstil har lämnat tillbaks dem nu och var nöjda med tillställningen. Kul med annorlunda fester. Kul att våra kläder kunde användas så här också. Nu har jag nog inte så många ursäkter kvar för att slippa dammsugningen. Tyget är ju klippt. Ville inte dammsuga innan dess men nu är det ju ännu större anledning till att göra det istället. Med trådar och stoft från klippningen. Men finns det inte något som jag kan hitta på innan??? Nej kan inte komma på något så det blir till att sätta fart. Efteråt känns det bra även om jag tycker att det är dötråkigt att utföra.

 

Camilla

 

Lördagen den 10 mars 2012 kl. 12:57

Taggar: , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det klart!

Ja, igår fick vi besked om att vi får den lokal vi frågat på. Idag hämtade Annica nyckel. På söndag ska vi nog dit och mäta för våra hyllor och lådor. Skönt en sten föll från hjärtat. Nu kan vi koncentrera oss på resten med packning, flytt, tryckning av sköldmärken, sy mantlar, heniner mm. Måste sätta fart på annons angående vår butiksinredning också. Vi fick något svar från någon utländsk adress på de förra annonserna. Det kändes lite osäkert. De skulle skicka ombud och allt vad det var. Tre olika sådana brev har det kommit från olika adresser. Nästan exakt samma första fråga så.... Nej då får det vara.

Jag ska nog sätta mig och bokföra lite nya kvitton ikväll tror jag, så jag slipper ligga efter som jag gjorde förra året. Det blir så mycket på en gång då. Det är inte roligt.

 

Camilla

 

Fredagen den 9 mars 2012 kl. 16:17

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vi frångick traditionen

Igår var den dagen då vi i flera års tid gjort inventering av vårt lager. Men igår gjorde vi istället en tågresa till Växjö. Att vi brukar använda denna lördag dvs den första lördagen i mars till inventering beror på att det är Vasaloppshelgen. Både Kenneth och Peter brukar vara iväg och köra detta lopp. Då när vi är gräsänkor så brukar vi passa på att sitta i lokalen och gå igenom vårt lager. I år blev det annorlunda. Av flera skäl. Peter åker inte i år pga ryggbesvär. Vår lokal är ju uppsagd så vi ska flytta vårt lager. Då tyckte vi inte  det var nån idé att inventera förrän det ändå ska rotas runt i det. När eller vart vet vi inte än. Men det får väl lösa sig, hoppas jag. Vi eller rättare sagt Annica (när jag var i Guadeloupe) bestämde att vi gör en Växjötripp istället. Vi hade hört att det skulle finnas en bra affär med mycket band. Dvs band till våra mantlar bla. Vi hittade affären och inhandlade en hel del. Vi hade en solig och trevlig dag i staden. Idag har traditionen att följa Vasaloppet från Emils säng med frukost på bricka jämte och med mobilen i väntan på sms från kontrollerna och block och penna i beredskap hållits precis som vanligt. Det tillhör liksom. Lite spännande tycker jag att det är.

 

Camilla

 

Söndagen den 4 mars 2012 kl. 21:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Statistik

213 st unika besök under perioden 2012-02-01 -- 2012-02-29.

Detta gör din hemsida till den 109:e mest besökta på Zoomin.se under denna period. Ja så är februaristatistiken. Idag ska Annica och jag ha en liten "personalfest", dvs vi ska gå till Kalmarsalen och se Nu är det klippt. Det ska bli kul. Hoppas jag i alla fall.
 

Camilla

 

Torsdagen den 1 mars 2012 kl. 18:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg