Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Grattis!

Idag fyller vår hemsida 2 år. Tiden går. Annica och jag firade 2årsdagen med att vara funktionärer på en skidtävling i Svartbäcksmåla, Nybro. Solen sken och snön gnistrade så fint. Alltså ganska trevligt sätt att fira födelsedag.

Vi har anmält oss till årets första marknad - Lunds medeltidsdagar. Det ser vi fram emot. De är dessuton tillbaks på det gamla kära Folkets park. Där trivdes vi ypperligt. Hoppas det blir det samma i år. Men de "gamla" kända trevliga funktionärerna lär väl vara där och liva upp stämningen som vanligt. Då blir allt säkert minst lika bra som förr. Det var bra förra året också trots att det låg en bra bit utanför Lund då. Taxiresan hem på natten blev dyr. Taxichauffören hittade inte utan körde fel och taxametern snurrade.

Hoppas att vi får möjlighet att kolla på en ny lokal i helgen. Vi väntar med spänning på att de har tid med oss så vi vet om det är något för oss, både prismässigt och ytmässigt.

 

Camilla

 

Söndagen den 29 januari 2012 kl. 21:20

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ett litet kort inlägg

Jag får fortfarande passa på att skriva på rasten på jobbet. Men rasterna har även gått åt till att betala räkningar och sitta i telefonkö för att felanmäla kabelfelet. Det sista beskedet jag fick (igår) var ett det är pågående arbete. Kanske att det blir klart på fredag (i morgon). Vi får väl se. Grannen hade fått svaret att det skulle vara klart igår så inget stämmer särskilt bra. Vi har fått telefonen "tillbaks" men med sådant brus att man inte hörs eller hör vad som sägs i andra änden. Bredbandet var på "besök" i ca 2 timmar i tisdags tror jag det var. Det konstiga är att en del har fått tillbaks sina tjänster och andra inte. Men vad vet jag om telekablar??? Inget!

Vår dörr är i alla fall så vi kan använda lokalen igen. Nu väntar vi bara på att få komma in och titta på en ny eventuell lokal iom att vi inte kan hyra vårt lilla del i den lokal vi har efter mars. Då hyrs hela lokalen ut till en och samma kund.

Nu har vi lämnat intresseanmälan till årets första marknad. Lund! Och de är tillbaks i Folkets park. Det är vi glada för. Morgondagens rast får väl bli att uppdatera marknadssidan, kanske.

 

Camilla

 

Torsdagen den 26 januari 2012 kl. 13:40

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dörren är fixad

Skönt att vi kan komma in igen. Har inte hunnit dit än (lokalen är ca 1,5 mil från mitt). Men till helgen ska vi dit och fixa med beställningar. Nu är mitt största problem att jag inte har hemtelefon eller internet hemma. I torsdags (12/1) grävde en granne av telekabeln. Trots att det anmäldes direkt till telia av denne avgrävare och även nån timme senare av åtminstone en granne till så har telia lyst med sin frånvaro. Inget åtgärdat. Tur att jag kan kolla ail mm på jobbet.

 

Camilla

 

Tisdagen den 17 januari 2012 kl. 16:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Fortfarande utelåsta......

Nu ringde ägaren till vår lokal och sa att han inte heller kommer in. Han ska försöka med lite mer våld annars blir det genom ett fönster. Känns inte som en ok start på det nya året. Nu får vi hålla alla tummar vi kan för att han lyckas. Vem betalar fönstret annars? Vi eller han? Det återstår att se.

 

Camilla

 

Söndagen den 8 januari 2012 kl. 18:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Baklås!!!

Vilken början på det nya året. Innan jag åkte till Guadeloupe så hade jag ett litet "möte" med husägaren (vår lagerlokalsägare) och en ny hyresgäst. Tyvärr var Annica hos sin son då. Så hon kunde inte vara med. Mötet mynnade ut i att vi ska dela lokal med en annan hyresgäst (som det är nu hyr vi del av lokal, men har varit själva) och att dessutom hyran skulle höjas lite grann. Men det lät ändå ok. När jag skulle gå från lokalen så krånglade låset. Fick till slut ta till ett annat lås som är på dörren. Det är dubbla lås eftersom det varit bank förut. När jag är iväg i Västindien så får Annica reda på att den nya hyresgästen behöver hela lokalen så vi måste leta efter nåt annat. Ok! Vi hade det lite på känn innan. Annica får en beställning medan jag är iväg. Ska hämta detta i lokalen, men kommer inte in. Dörren har gått i baklås. Hon ringer husägaren som firar nyår uppåt landet. Han skkulle komma hem i början på denna vecka som gått nu. Hon har försökt att få tag på honom sedan i tisdags igen för att han ska kunna fixa låset. Han visste ju dessutom att vi var utlåsta eftersom Annica pratade med honom när han var borta. Nu svarar han varken på sms eller telefon. Vi MÅSTE komma in i vår lokal NU. För det första vill vi få iväg beställningen. För det andra så måste vi ju börja packa för flytt någonstans som vi inte vet var än. Nu efter helgen måste vi sätta ordentlig fart med att leta billig och bra lagerlokal till oss.  Det är lite fräckt att han inte hör av sig när han vet ett vi inte kan nå våra produkter. Hoppas det löser sig snart.

 

Camilla

 

 

Fredagen den 6 januari 2012 kl. 21:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Grattis Svea!

Det är klart att Svea ska få ett grattis på hemsidan när hon har namnsdag. Svea är ju med oss på alla historiska marknader. Har varit det i åtminstone 10 år tror jag. Min svärmor fixade så att Svea kom till oss. Hon (svärmor alltså) gick ofta på loppmarknader så vi bad henne leta reda på en stor docka som vi kunde sätta på våra riddarkläder. Det tog inte lång tid innan hon hittat Svea åt oss. Oftast är hon riddare. Men nu på sista marknaderna hade vi några mindre klänningar så då fick hon vara en medeltids- resp vikingaflicka. Julmarknaden i Johansfors 2010 var hon även en tomtenisse. I Bjursnäs fick hon tyvärr inte plats, så då fick hon stanna hemma. Hon har även fått vara en en påskkärring på den tiden vi ihop med ett antal andra hade en liten prylbutik i Ljungbyholm. Tyvärr har hon lite sviter kvar av den tiden. Hennes häxnäsa sattes fast med "klet". Det visade sig att det var mycket svårt, i det närmsta omöjligt att få bort helt. Därför har hon numera en lite kladdig näsa.

Tyvärr hitttar jag inget kort på henne som påskkärring eller vikingaflicka. Nu väntar nya äventyr för Svea. Vi får se vad 2012 har att erbjuda.

 

Camilla

 

 

Måndagen den 2 januari 2012 kl. 11:10

Taggar: , , , , , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg