Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nytt album

Igår blev ett nytt album till i galleriet. Glas och keramik! Flera av bilderna är suddiga tyvärr. Men det beror på dåligt ljus, inte världens bästa kamera och framför allt på fotografen. Det är inte alltis så lätt att få till bilder utan att få blixten som en vit prick i bilden, eller att få närbild utan suddighet. Men det får duga så länge. Vi ska ha med en del av glaset och viss del av keramiken till Bjursnäs i helgen. Där på julmarknaden ska även våra vättar och tomtar (de he,gjorda) få plats på bordet. Julklappar kommer också att kunna inhandlas av oss i form av böcker mm. Hoppas att vi får något sält i alla fall.

Snart är denna månad slut och även detta året. Jag funderar på om vi kommer över 5000strecket innan nyår. Det är just nu 168 besökare kvar innan de tre magiska nollorna kommer. Vi får se.

 

Camilla

 

Måndagen den 28 november 2011 kl. 19:07

Taggar: , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fotografering idag

Idag blev det av. Det som jag tjatat om en längre tid nu. Dvs att fortsätta med fotograferingen av våra produkter. Det finns mer kvar men vi är en bra bit på väg i alla fall. Idag blev det foto av glas och keramik i huvudsak. Sen plockade vi fram och packade till nästa veckas marknad. Tomtar och vättar, geleljus och grenljus, böcker och spel mm ligger nu och väntar på försäljning Bjursnäs bygdegårds julmarknad nu är vi laddade för dej! Lite grejer kvar att göra hemma tror jag innan vi är helt klara inför marknaden. Måste nog göra lite ingefärsdricka, ev nån marmelad, plocka ihop pärmen med information och fixa växelkassan. Men vi har aen vecka på oss. I morgon hoppas jag orka redigera korten och fixa ett nytt album i galleriet. Nu varker orkar eller vill jag göra det. När jag kom hem från vårt marknadsarbete så strök jag julgardiner och satte upp dem och stjärnor och stakar. Nu är det så gått som klart inför morgondagens 1a advent.

 

Camilla

 

Lördagen den 26 november 2011 kl. 22:16

Taggar: , , , , , , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mamma försökte se sur ut

Ja det var precis vad hon gjorde. Jag har varit och försökt lära mamma (77 år) att hantera en dator. Hon har fått låna min sons gamla dator när han är i Västindien och jobbar. Hon har just skaffat sig en hotmailadress. Jag sitter jämte och säger vad hon ka trycka för att komma dit. Väl där har hon faktiskt skickat några mail. Duktigt tycker jag om en "gammal" människa som aldrig rört en dator innan. Idag efter avslutad "lektion" så fick jag henne att gå in och titta lite på sin dotters hemsida, dvs riddarens.zoomin.se Hon tyckte det var kul att se bilder mm. Hon läste sidan "Om oss" men blev lite "ledsen". Hon försökte se sur ut genom att truta med underläppen. Det står nämligen på den sidan att våra män och även våra barn hjälper till ibland med tillverkning. Men enligt henne hade jag glömt det viktigaste, dvs att hon min mamma Marianne ofta har hjälpt till. Med all rätt kunde hon se sur ut för hon om någon har verkligen hjälpt oss. Mamma har tryckt (stämplat med brännpenna) flera tusen tärningar till torgspelet. Hon har dessutom avlöst oss på Salvemarknaden på den tiden den fanns. Ibland själv och ibland med sin väninna Laila. Även med Annicas mamma Helny har  hon avlöst oss i marknadsståndet. Annicas svärmor Linnea har hjälpt oss sy påsar till torgspelen för några år sedan. Så FÖRLÅT Helny (som tyvärr inte längre finns hos oss) , mamma och Linnea för att ni hjälpt oss när vi har haft svårt att hinna med, och när vi velat gå en sväng tillsammans på marknaden. Tyvärr är det för långt till våra marknader nu när Salve inte längre finns så mamma får nöja sig med att se bilder nu för tiden. Hon skickar alltid ett sms och önskar oss lycka till. Det är hennes plikt säger hon. Glömmer hon detta så blir vi oroliga att nåt hänt.

 

Camilla

 

 

Lördagen den 19 november 2011 kl. 21:40

Taggar: , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Undrar när vi får "ur tummen"

Nu har vi sagt en tid att vi måste ta kort på våra saker som ännu inte är fotade. Men har vi gjort det? Nej! Vi bara säger att det måste göras. Helst ska de göras en helg så vi kan använda oss av dagsljuset. mMen helgerna har varit uppbokade en längre tid nu. Antingen för mig eller för Annica och ibland för båda samtidigt. Vi måste snart plocka fram våra julprodukter som ska med på julmarknaden i Bjursnäs om ca 3 veckor. Då skulle vi helst ha fått ut lite fler bilder också. HMM! Jag undrar om det hinner bli av. På kvällarna har vi även då haft fullt upp med olika saker. Inte blir det bättre i veckan. Jag har 2 kvällar inbokade och Annica 3. Ja, ja vi får väl se hur det går. Vi ska i alla fall ha med oss lite (eller ganska mycket) böcker, ulltomtar, vättar, spel mm. Vi får se om det även får hänga med lite riddar- och prinsess-saker. Jag ska även lägga in bilder på våra produkter som vi inte tar med på marknaden i en digital fotoram så att våra besökare kan se vad vi har mer än det vi har med oss. 

 

Go´natt! Camilla

 

 

 

Söndagen den 13 november 2011 kl. 21:40

Taggar: , , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bussen är nu avställd och inställd

Så är det! Nu är bussen vinterförvarad. Det är skönt. Nu ska vi inte behöva bekymra oss för den förrän till våren igen. Julmarknaden i Bjursnäs som Möre BK står för får klara sig utan buss. För det första är det inte så långt att köra och för det andra så ska det inte med så mycket skrymmande grejer. Men av erfarenhet så vet vi att det brukar bli fullare i bilarna än vad vi tror från början. Hmm! Ska bli intressant att se hur det blir i år. Tungt lär det bli i alla fall. Massor av böcker ska med. Hoppas att vi kan sälja lite såna till julklappar. Flera av dessa böcker är helt slut på förlagen så det är nog bara hos oss som  de går att köpa om ingen bokhandel har någon kvar i gömmorna. Bl a Kalmarförfattaren Ebbe Westergrens böcker Tillbaka till medeltiden och Tillbaka till järnåldern är bra julklappstips till barn som kanske ska läsa om just detta i skolan. Vi har fler barnböcker men även vuxenböcker. Både fakta och romaner.

 

Camilla

 

Söndagen den 6 november 2011 kl. 16:52

Taggar: , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nytt dokument

Idag har jag lagt ut ett par dokument på webbdisken. De innehåller fakta från Wikipedia angående rollspelsböckerna vi säljer. Jag hoppas att det funkar med webbdisken. Har aldrig haft den i funktion innan. Vi får väl se. Jag träffar Annica i helgen. Då måste vi boka lite datum för fotografering och ev lite sömnad mm. Om vi inte bokar datum så blir det inte gjort. Vi måste även trycka sköldmärken till tabarderna.

 

Camilla

 

Onsdagen den 2 november 2011 kl. 21:27

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg