Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bussen är besiktad...

...och klar för inställning på vinterförvaring. Detta kommer att ske på söndag. Sen gäller det att ta tag i fotograferingen av våra produkter. Packa ihop lite till Julmarknaden i Bjursnäs 2a advent måste vi också göra. Ja som det känns så behöver vi inte ha fritidsproblem än på ett tag.

 

Camilla

 

Måndagen den 31 oktober 2011 kl. 18:09

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bussen är tömd

Igår var vi på Halloweenfest utenför Tvärskog. Eftersom vi (Kenneth och jag) sov över i Tvärskog hos Peter och Annica så fanns vi ju på plats för att hämta hem bussen som varit på reparation och sedan tömma den. Vi passade på när vi kunde få hjälp av Kenneth och Peter. Det gick av förståliga själ mycket snabbare att tömma den när vi var 4 istället för 2. I morgon ska Annica ta den till en ombesiktning så att vi kan ställa av och ställa in den snart.

När jag kom hem satte vi in en eller rättare sagt två annonser på vår butiksinredning. Både på Blocket och på Prylbanken. Vi får väl se om det ger något resultat.

Nu tror jag att jag ska krypa ner i ett varmt bad och bara slappa.

 

Camilla

 

Söndagen den 30 oktober 2011 kl. 20:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2 månader till julafton

Jag kan inte fatta det. Det är ju snart jul. Det var ju nyss midsommar. Undrar hur lång tid det tar innan snön kommer. I helgen var Annica och jag i Svartbäcksmåla, Nybro. Då tänkte åtminstone jag på vintern. Av ett par olika anledningar. Svartbäcksmåla är ett friluftsområde där Nybro Ski har sin klubbstuga. Även om området används året om av motionärer och hundpromenerare så är det för mig förknippat med snö. Det var hit vi åkte med skolan en gång om året och fick åka pulka eller skidor. Det är på vintern jag brukar sitta i sekreteriatat och hålla koll på skidtävlingar som Kenneth och Peter är med i. Annica langar ofta dricka bla. I helgen var det draghhunds-SM. För mig är draghundar förknippat med slädar och snö. Men detta är tredje året som Annica och jag står i kiosken och serverar mat och fika till hundförarna med familjer. Kul! Det är otroligt att se dessa hundar dra sina ekipage i form av cyklar och annat på hjul (vet ej vad det kallas). I år var det dessutom SM. Otroligt mycket folk. Vi hann tyvärr inte titta någonting på tävlingarna. Vi hade kunder direkt när vi kom dit innan vi öppnade kiosken och ända till vi gick hem på kvällen. Lite klirr i kassan till Nybro Ski blev det genom vårt ideella arbete. Vi ställer gärna upp nästa år också. Det är mycket trevligt folk. Och det gillar vi.

Lite drygt en månad kvar till nästa marknad - Julmarknad i Bjursnäs bygdegård

Camilla

 

Måndagen den 24 oktober 2011 kl. 19:02

Taggar: , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I helgen blir det Nybro

För tredje året i rad ska Annica och jag stå i kiosken i Svartbäcksmåla i helgen. Det är då hundspannstävling. Detta året är det dessutom SM. Alltså räknar vi med mer folk. Vi ska sälja mat och fika. Hoppas kunna ta något kort och se något av tävlingen också. I dag har vi varit och handlat det mesta av det vi behöver till helgen.

Igår la jag in ytterligare ett nytt album i vårt galleri - Rollspelsböcker. Tyvärr är det så att varken Annica eller jag kan nåt om rollspel men böckerna ingick i ett storköp vi gjorde för ett tag sedan. Hoppas att intresserade kan klura ut själva hur man går tillväga. Dessa handlade om mysterier och äventyr (drakar och demoner) och 1700talsmiljö (götterdämmung) Vi har fortfarande en hel del nytt att ta kort på och sedan lägga in i respektive album eller ev något nytt album. Keramik och glas kommer nog få ett eget. Block, pennor, bokmärken mm platsar nog i övrigt tror jag. Men, men först måste jag ta kort på sakerna. Så får jag avgöra sen var de hamnar.

 

Camilla

 

 

Onsdagen den 19 oktober 2011 kl. 21:29

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Böcker, böcker, böcker!

Igår fotade vi en massa nya böcker i vårt sortiment. Där fanns bla Tillbaka till medeltiden och till järnåldern av Ebbe Westergren. Ebbe känner vi och har träffat en hel del. Det verkar som om hans böcker är helt slut på förlaget. Men vi köpte in ett lager av bla annat dessa böcker för ett tag sedan. Så hos oss finns de. Vi har böcker om Birgitta, Drottning Margareta, Riddare mm. Det finns både barnböcker och vuxenböcker som på olika vis har historisk anknytning. Kalmar stads historia i 3 dela bla. Både faktaböcker, romaner och bilderböcker finns i vårt sortiment. Titta i galleriet på albumet Böcker.

 

Camilla

 

Söndagen den 16 oktober 2011 kl. 17:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fotodag

I eftermiddag ska jag till Annica och fota våra nya produkter så att vi kan få ut åtminstone en del av dem på hemsidan. Vi har både spel, böcker, keramik, glas mm som ska fotas. Vi får väl se hur mycket vi hinner. Peter och Kenneth ska åka rullskidor medan Annica och jag "jobbar". Vi hoppas att vi kan få till lite bra bilder. Tyvärr inte i dagsljus kanske men vi harde inte möjlighet förrän framåt eftermiddagen. Av någon anledning så finns det annat att göra här hemma också. Plocka ner äpplena (Ingrid Marie) innan de blir tagna av frosten, tvätta (vet inte varför tvättberget vuxit i skyn just nu), klippa gräset (det gör Kenneth nu), blogga, laga mat mm.

 

Camilla

 

Lördagen den 15 oktober 2011 kl. 12:20

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Besiktning

Idag har jag varit iväg och besiktat bussen. Det gick så där! Bromsröret var rostigt så det måste bytas. Vi tänkte vi skulle ha detta klart innan vi ställer av och in busssen för vinterförvaring. Vi upplevde i våras att det var svårt att få besiktningstider när vi kunde. Alla husvagnar ska väl ut i trafiken igen då, antar jag. Men i alla fall så blr det verkstadsbesök och ytterligare ett besiktningsbesök innan vintern. Sen måste vi även hinna tömma den innan den ställs av. Måste ta kort på våra nyinköpta produkter så vi kan lägga upp de i galleriet. Ja det ser ut som om vi har en del måsten framför oss.

I affärerna har julsakerna börjat komma fram. Det känns som vanligt tidigt tycker jag. men det får en ju att tänka på att det inte är så långt kvar till Bjursnäs bygdegårds julmarknad! Ska bli kul att komma till våra egna trakter igen.

 

Camilla

 

Onsdagen den 12 oktober 2011 kl. 18:37

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är Gubben höst här!

Idag har det varit ett riktigt höstväder. Blåst på gränsen till storm. Färgade löv som kommer till markan. Tallbarr som "snöar" ner i massor och sedan i eftermiddag även regn. Men det var trots allt ände skönt och relativt varmt. Trots riktigt höstväder så hittade vi två små fina blåklockor idag när jag var ute med min dagisgrupp. Nu måste vi snart ta tag i och tömma bussen ev besikta den och sen ställa in den för vinterförvaring. Ut med tummarna nu Annica och Camilla och sätt fart!

 

Camilla

 

Torsdagen den 6 oktober 2011 kl. 18:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ungefär som vanligt!

Besöksstatistiken har kommit och vi ligger till som vanligt. Plats 123 med 227 besök. Strax över 200 verkar vara vår siffra. Idag (liksom i föregående dagar) skiner solen. Jag ska strax gå ut och plantera lite ljung i en kruka som ska stå vid dörren. Sen blir det nog till att kolla till Hnefatafelpluttarna. Kanske, men bara kanske måla lite kanter på spelplattorna också. Både till Hnefatafel och Kvarn. Ska nog, framåt kvällen koka lite marmelad till julmarknaden. Om jag känner för det då. Annars får det vänta till en regnig dag. Bären ligger ändå i frysen. Igår var jag och Kennth på Ölands konstnatt och skördefest. Bl a såg vi massor av olika slags pumpor och tavlor mm förstås.

 

 Camilla

 

Lördagen den 1 oktober 2011 kl. 10:21

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg