Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vi har bestämt oss

Precis, vi har bestämt oss för att vara med på Bjursnäs julmarknad. Den är på hemmaplan, ca 4km från mig och ca 2 mil från Annica. Perfekt avstånd, framför allt vintertid. Man vet ju inte hur vädret är med snö och allt därtill. Förr låg denna marknad på annan plats (Kolbodagården). Den är flyttad sedan några år tillbaks. Vi har av olika anledningar inte varit med sen den bytte plats. Kände att vi bla ville göra en paus med hemmamarknader. Nu är vi redo igen. Vi har däremot besökt den även på dess nuvarande plats. Helgen den andra advent är det dags. Ska bli kul.

 

Camilla

 

Onsdagen den 28 september 2011 kl. 20:30

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Oljade pluttar

I veckan som gått har jag oljat nya spelmarker till Hnefatafel, tvättat alla blöta och smutsiga tyg från marknaden förra helgen, packat spikklubbor för leverans, uppdaterat hemsidan, redigerat bilder och naturligtvis tvättat och "donat" här hemma på olika vis. Igår var Annica och jag i Svartbäcksmåla och lagade mat till ungdomarna på ett skidträningsläger. När jag kom hem blev det äppelmoskokning bla. Nu funderar vi på om vi ska stå på Julmarknaden i Bjursnäs. Det lutar åt det. Ska bara se hur mycket plats vi kan få. Nu ska jag göra lite jobb för jobbets räkning. Skriva månadsblad tex. Datorerna på jobbet är ju ännu inte kopplade (de har glömt att gräva ner kabeln, Hmm) så då får det bli hemarbete istället. Ska ta in tvätten strax också så inte kvällsfukten hinner blöta ner den igen.

 

Camilla

 

Söndagen den 25 september 2011 kl. 14:41

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sista marknaden avklarad! Snyft och suck....

Nu är vi inte anmälda till fler marknader i år. Vi funderar ev på en julmarknad men har inte riktigt bestämt oss. Vi får se. Vi kom hem från Gudahagen igår kväll. Trötta så in i den. Idag har också tröttheten funnits på plats. Jag är helt slut. Annica var också trött. Troligtvis av lite olika anledningar. Vi kom till Gudahagen i fredags. Lämnade av vårt marknadsstånd på vår plats. Åkte sedan till Inger på Gudahälsan för en stunds samvoro innan vi skulle sova hos henne. Vi sov alltså inte i bussen denna helg, i alla fall inte på natten. Vi fick låna Ingers dotters rum och sova varmt och skönt inomhus. Vaknar på morgonen och är pigg. Går ner för att äta frukost då trötthet och olustighet slår till. Jag kunde endast äta en 3e-dels macka. Inte likt mig! Vi åkte till marknadsplatsen där jag började frysa och svettas om vart annat. Annica fick hjälp i slowmotion med urpackningen av bussen och uppsättningen av varor. Jag mådde allt annat än bra. Efter en stund kände jag att jag måste få lägga mig. Annica fick klara sig själv. Jag gick till bussen och la mig direkt på golvet med ett fårskinn som huvudkudde. Sov ca en halvtimme. Gick åter bort till Annica som fick chansen att besöka en bajamaja innan jag var tvungen att lägga mig i bussen igen för ytterligare en halvtinmmes sömn. Jag satt bakom ståndet och kände mig trött och febrig. Hjälpte Annica i småomgångar när jag orkade stå på benen. Kunde inte äta på hela dagen. Tyckte att jag mådde bättre framåt 16tiden då jag återigen bad att få gå och lägga mig för att orka med gästabudet på kvällen. Det hade vi ju sett fram emot. Insåg när jag vaknade 1,5 timme senare att jag inte skulle besöka något gäsatbud. Annica fick gå utan mig. Jag åkte hem till Ingers sköna varma hem och la mig och sov. Vaknade bara när Annica kom hem för att höra (precis vad jag egentligen redan visste) att jag missat en fin eldshow, god mat och trevligt sällskap. Alltså en hellyckad kväll. Men jag sov gott. Vilket antagligen gjorde att jag var pigg på söndagen och kunde vara delaktig i marknaden hela dagen, även om jag fortfarande vara lite trött. Pga min feberdag med lite inslag av illamående så har jag inte riktigt hämtat mig än utan är trött efter en dags föreläsning. Ska lägga mig snart. Annicastackarn är trött idag för att hon även fick göra mitt arbete i lördags. Knappt någon chans till mat eller toapaus. Dessutom så började de regna ca 40 min innan stängning i söndags så allt tyg är dyngsurt. Efter dagens föreläsning idag så var vi tvungna att tömma bussen  på allt blött och hänga upp det på tork. Korten från en i övrigt mycket trevlig helg i Gudahagen kommer tidigast i morgon.  

 

God natt och sov gott! Camilla

 

Måndagen den 19 september 2011 kl. 21:41

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag klarade målet!

Dvs målet att lägga in en marknad om dagen i galleriet, efter att min dator fått nytt liv. Nu är jag ifatt. Sista som kom in idag är Borgeby som var för 2 veckor sedan. Efter helgen är det ytterligare en marknad att fylla på med. Nu måste jag nog sätta igång med lite införande av småkvitton i bokföringen. det ligger ju av naturliga skäl också efter. Får se om jag orkar/känner för det senare ikväll. Måste skriva lite till jobbet (mitt ordinarie jobb alltså) också. Vi har ju inga datorer där ännu. Sedan måste jag packa inför helgen i Gudahagen. Annica hämtar mig i morgon så gott som direkt efter jobbet. Vi slutar samtidigt så det är bara att åka hem och ställa fram packningen så vi kan få in den i bussen när den kommer hit.

 

Hoppas på lycka i Gudahagen. Camilla

 

Torsdagen den 15 september 2011 kl. 18:01

Taggar: , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En marknad om dagen är målet!

Nu när äntligen datorn är klar så har jag som mål att lägga in ett marknadsalbum om dagen denna vecka. 2 dagar har jag lyckats. Igår Visingsö och idag Ingelsträde. I morgon hoppas att jag hinner med Borgeby. Sen är jag ifatt igen. Ny marknad i helgen - Gudahagen. Nu är jag trött. Dags att krypa ner unde täcket. Jobbet börjar 6.30 i morgon, så nu behver jag "sussa".

 

God natt, Camilla

 

Onsdagen den 14 september 2011 kl. 22:18

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jippie! Fixad!

Ja nu äntligen är min dator användbar igen. Har kopplat in den alldeles nyss. Efter att ha kollat all mina mail och kommit in på denna sida så hinner/orkar jag inte mycket mer idag. Börjar jobba kl 6 i morgon. Bilderna ska jag försöka börja lägga i in i morgon. Datorn är lika seg som vanligt så jag får nog ta en marknad åt gången när jag lägger in de olika albumen.

I helgen är det dags för den sista marknad vi är anmälda till i år. Gudahagens vikingamarknad. Hur blir vädret i år? Blåsigare än förra året kan det väl i alla fall inte bli. Inte blötare/regnigare än i Ingelsträde för några veckor sedan heller. Sol hoppas jag på. I helgen har Annica, jag, Kenneth, Peter, Emil och Christopher burit massor med nyinköpta produkter. De kommer också på kort så småningom.

 

Camilla

 

Måndagen den 12 september 2011 kl. 21:22

Taggar: , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hemma från Borgeby

Ytterligare en marknad avklarad. Vi hade en trevlig helg i Lundstrakten. En återstår. Den är i Gudahagen. Tyvärr så är min dator fortfarande sönder så jag kan bara skriva när jag lånar dator. Bildena frå de olika marknaderna kommer så fort min egen dator är fixad.

 

Camilla

 

Onsdagen den 7 september 2011 kl. 22:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg