Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Det blev både sol, regn och blåst.......

Helgen i Togebodha är slut. Vi var inte där förra året men jag tror att trots regn och blåst så hade vi nog bättre väder i år an förra året. Tyvärr så skrämde nog vädret bort lite besökare. Tack vare bröllopet på lördagen så kam det ju lite folk i alla fall. Men trots lite besökare så har helgen varit trevlig. Arbetet de lägger ner på byn är bra. Utan några kommunala medel. Familjen Bergkvist är otroliga! Byn är ännu under uppbyggnad. Ska bli spännande att se ett annat år vad som hänt i Togebodha. Lagom till vigseln kom i alla fall solen på besök ett tag. Sen gjorde tyvärr regnet entré. På söndagen blåste det så man fick hålla fast sakerna ibland. men INGET regn den dagen.

Nu är det några veckor som vi får ladda till nästa marknad. Visingsö tornerspel! Hoppas på fler besökare och bättre väder där.

Nu har jag hunnit skriva lite text på korten i Togebodhaalbumet. Korten kom in på hemsidan igår. Datorn är seg så det tar tid. Men nu är det klart.

 

 Camilla

 

Tisdagen den 26 juli 2011 kl. 21:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Togebodha marknad!!!

I morgon är det dags. Jag har nästan kramp i tummarna av att hålla de så hårt. Hoppas alltså på att det ska bli upphåll, varmt men ej för soligt badväder i morgon och på söndag. Det ska vara perfekt marknadsväder tycker vi. I förrgår kollade jag ett par vädersajter. Tv4:s väder håller jag på. Det skulle då bli upphåll med visst inslag av sol. Yr (den nosrka sidan som vi egentligen litar mest på) bläddrade jag snabbt bort. Den visade inget lovande väder för vår del.

Annica har nyligen kommit hem från Finland och fick sätta igång direkt med att plocka fram en leverans vi skulle skicka iväg. Jag har levererat idag. Annica har målat lite kanter på Hnefatafel och jag har oljat marker till detsamma. Har även köpt nytt tyg idag till nya tabarder. Det blir till att sätta igång tillverkningen igen nu efter att ha tagit igen sig på våra olika semestertrippar.

Nu ska jag strax packa ihop lite av det vi ska ha med oss i morgon.

 

Camilla

 

Fredagen den 22 juli 2011 kl. 16:01

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Cirka 20 graders skillnad.........

Jag kom hem från en vecka i Italien i lördags kväll. Vi, Kenneth och jag, har cyklat längs med floden Po och bott på båten Ave Maria. Helt underbart har det varit. Vi har haft mellan 40-45 grader i solen hela veckan och runt 36 grader i skuggan. Den lilla skugga som fanns på/bredvid cykelvägarna. Det kunde gå flera kilometer innan det kom ett träd eller annat som gav skugga. Sen kommer vi hem till Norden. Landade i Köpenhamn där det var ca 20 grader. Vi tyckte att det var kallt. Nu regnar det här hemma i Hagby och ungefär samma temperatur som i Danmark. Alltså ca hälften av de grader vi hade på vår semester. I badvattnet i Italien en av dagarna var det ca 25 grader, alltså varmare i vattnet där än i luften här.

Under tiden jag har varit iväg så har Annica fixat ombesiktningen på bussen. Nu är den ok till nästa år igen. Skönt. Vi har ju några marknader att åka till i höst där vi behöver bo i bussen.

Nu i helgen åker vi till Togebodha marknad i Gullaskruv. Sen är det upphåll till augusti då det blir Visingsö och Ingelsträde och i september blir det Lund/Borgeby och Gudahagen. Nu håller vi tummarna för att det regnar färdigt till helgen. Förra året hade de otur i Togebodha då det regnade hela helgen. Både vi knallar, arrangörerna, besökarna och lördagens brudpar vill ha strålande solsken.

 

Detta vill vi inte använda i helgen, Camilla

 

Måndagen den 18 juli 2011 kl. 10:41

Taggar: , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hemma från Varberg!

En underbar helg är slut. Vi har haft otrolig tur med vädret. Väldigt varmt, men sprayflaska med vatten är bra att kyla ner sig med. Precis som vanligt så var det en massa trevliga arrangörer, knallar oah sist men inte minst besökare på plats. Vi sov första natten  på Fästningens vandrarhem i var sin cell. Vi kom så sent så vi hann inte tömma bussen något och fick därför inte plats att sova i den då. Nästa natt blev det bussen. Det är riktigt mysigt att sova där. Vi hade bestämt att vi skulle stanna till måndagen så att vi kunde göra ett besök på Gekås i Ullred innan hemfärd. Vi var ju väldigt nära så då får man passa på. Vi frågade en av våra knallegrannar om de hade något tips på vart vi kunde ställa bussen och sova i närheten av Ullared. Vi fick det bästa svar man kan tänka sig. "Kom hem till mig och ställ den på stallbacken. I stallet finns både toalett och dusch." Kan det bli bättre? Ja det kunde det. På vägen hem till Claires gård köpte vi pizza som vi skulle äta när vi ställt bussen på plats. När vi kom fram blev vi inbjudna att sitta i ett mysigt, hemtrevligt kök ihop med vårt värdpar, Clarie och Mattias Kjerrman. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans. Tack för gästfrihet och gemenskap! Besök gärna deras Gårdsbutik om ni har vägarna åt Ullredshållet. Det ligger ca 15 min därifrån. Där säljs bla hemgjorda tvålar och andra lokala hantverk. Här är deras hemsideadress: www.ovraby.moogo.se

Igår packade jag upp efter helgen. Det hann jag inte med i måndags när jag kom hem. Då blev det bara snabbtvätt och byte av kläder för att sedan snabbt åka iväg och gratulera en 50åring. När jag sedan kom hem orkade jag inte göra något. Nu är även korten från Varbergs medeltidsdagar inlagda i galleriet. Igår var det strålande solsken så det fick bli på kvällen som allt kunde göras. Idag är det sämre väder så om jag orkar så blir det lite bokföring av kvitton från helgen. Annica lämnade in bussen igår, men jag fick inte tag på henne på kvällen så jag vet inte om den är fixad.

 

Camilla

 

Onsdagen den 6 juli 2011 kl. 09:08

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg