Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Varberg nästa!

Igår packades det sista i bussen nför helgens marknad. Eller i alla fall det sista som vi kan packa in. Det allra sista kommer i bussen tillsammans med Annica och mig på fredag. Då börjar  även semestern. Åtminstone för mig. Annica vet inte riktigt än om hon jobbar en vecka till. Det beror på antal barn mm. Eventuellt ska Annica sy ihop några väpnarluvor innan vi ger oss i väg. De finns tillklippta men värmen har varit för stark för att sitta inne och sy.  I morgon innan jobbet ska granskottssaften silas och hällas upp så den kan få följa med till Varbergs medeltidsmarknad. Vi har vår plats i ett hörn på borggården till Varbergs fästning. Där har vi stått i 2 år innan och trivts mycket bra. Nu håller vi tummarna för fint väder. Uppehåll men inte för varmt vore perfekt.

 

Camilla

 

Torsdagen den 30 juni 2011 kl. 12:22

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Perfekt!

Granskottssaften är på gång! Den blir klar lagom till Varbergs medeltidsmarknad. Perfekt! Bussen är fixad. Lämnades idag på morgonen av Annica och blev klar nu i eftermiddag. Perfekt! Klänningarna både överklänning och den andra är tvättade och torra. Perfekt! Solen skiner och har varit riktigt varmt idag. Perfekt! Ska leverera mungigor till Togebodha. De ska skickas dit för försäljning under sommaren. Perfekt! Ska se om jag kan sätta mig med bokföringen så det inte blir så mycket på en gång sen framåt hösten. Om jag får ur tummen och gör det så blir även det Perfekt! I det stora hela alltså en Perfekt dag!

 

Camilla

 

Måndagen den 27 juni 2011 kl. 18:27

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En helt ok helg!

På midsaommarafton var det uppehåll och ok värme hela dagen. Vi satt ute (i ett partytält) till 1tiden på natten. Skönt och trevligt. På midsommardagen var det molnigt när vi vaknade. Mitt på dagen kom en riktig regnskur, sen kom solen. Så även den dagen var helt ok. Vi satt ute även den kvällen och njöt. Idag har det ömsom varit riktigt varmt ömsom kallt. Molnigt och grått blandat med solsken. Ok, även idag alltså. Nu börjar laddningen till Varberg som är nästa helg. Bussen ska in till verkstan för de sista reparationerna. Granskottssaften ska göras. Sen är det nog lite till som jag kommer på efter hand. Överklänningen ligger i tvättmaskinen nu och den "rätta" klänningen väntar på sin tur.

 

Camilla

 

Söndagen den 26 juni 2011 kl. 16:34

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Glad midsommar!

Igår kom det minst 22 mm regn under natten, sen var det blåst, moln och sol om vart annat. Idag är det i alla fall uppehåll och moln med sol som tittar igenom lite då¨och då. Känns som ett ok midsommarväder. KANSKE kan man sitta ute och äta. Vi får se om några timmar. Annars blir det på glasverandan hos Annica. Efter helgen börjar uppladdningen till Varbergs medeltidsmarknad. Nu ska vi bara slappa. Ha en riktigt bra helg.

 

Camilla

 

Fredagen den 24 juni 2011 kl. 10:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hemma från Glimmingehus!

Trötta men belåtna kom vi hem igårkväll ca 23.50 från en helg på Glimmingehus. Vi har haft i princip alla väder man kan tänka sig dvs regn, sol, moln, vind. Men inte värre än att man stod ut. Som vanligt så träffade vi en massa trevliga knallar och besökare. Tyvärr upplevde vi att det var dåligt skyltat och ingen reklam om marknaden på vägen som vi kunde se. Men på det stora hela så var vi ganska nöjda med resultatet i alla fall. Korten från marknaden kommer tidigast i morgon. Varken orkar eller hinner nu. Nästa marknad för vår del är den 2-3/7 i Varberg. Så jag hinner tvätta bort röken (från kvällens grillning) från klänningen i lugn och ro.

 

Camilla

 

 

 

Måndagen den 20 juni 2011 kl. 21:49

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Väntans tider!

Jag sitter och väntar på att Annica ska sluta jobba och komma och hämta mig. Jag slutade tidigt idag. Extra tidigt dessutom pga av snälla arbetskamrater, lite barn och komptimmar. Nu har jag kunnat plocka ihop det sista i lugn och ro och hinner tom göra ett inlägg här. Vi ska srtax ge oss iväg mot Glimmingehus för första gången och första medeltidsmarknad för säsongen. Kul, kul! Nu har jag ju tid över och har därmed tid att fundera på vad vi/jag glömt packa ner. Men det märker jag väl när jag saknar det. Vad det nu kan vara! Enligt vädersajten ska det bli regn i morgon och uppehåll med sol på söndag. Igår när jag kollade var det tvärtom. Dagens upplaga är bättre tror jag. Då slipper vi packa ner blöta saker och marknadsstånd. Håll tummarna för att det kommer många köpglada besökare till De 10000 riddarnas dag.

 

Detta vill vi inte ha i helgen, Camilla

 

Fredagen den 17 juni 2011 kl. 14:08

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Rast på jobbet, då passar jag på....

....att skriva ett inlägg. Igår sydde Annica lite fler heniner och påsar till Tre i rad. De påsarna fick jag med mig hem från hennes så att jag kunde trycka dem. Ikväll ska vi packa bussen (den skulle vara färdiglagad idag) och sedan ska jag stryka och fylla tre i rad spelen. Eventuellt blir de några ingefärskaramellspåsar också. Sen måste jag ta och lägga ut Hnefatafelmarkerna från slöjdladan, så de kommer med till Glimmingehus i morgon. Våra nya klänningar var färdiga igår så de hämtade jag.

 

Camilla

 

Torsdagen den 16 juni 2011 kl. 12:54

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fylla på en tisdag!!

Ja just så är det. Men inte den fylla de flesta tänker på, utan fylla karamellpåsar är det rätta. Jag har fyllt honungskarameller och ingefärskarameller i strutar. Allt för att det ska vara klart till helgen då vi ska till Glimmingehus. På fredag bär det av. Hoppas, hoppas, hoppas att bussen är i ordning till dess. På torsdag ska jag hämta våra klänningar i stan. Även det ska bli kul. De kan kanske behövas i helgen. Man vet ju aldrig med vädret hur det ska bli. Jag la nyss in ett nytt foto i galleriet på Övriga produkter. Det är nya ringar vi har i olka färger.

 

Camilla

 

Tisdagen den 14 juni 2011 kl. 21:53

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snyft, snyft!

Bussen är besiktad. Jag hämtade den igår så jag kunde åka direkt till besiktningen idag efter jobbet. Den gick inte igenom. Det var lite som måste åtgärdas. Nu är den inlämnad för de viktigaste sakerna först i alla fall. Hoppas att vi kan använda den i helgen. Då ska vi till Glimmingehus. 10000 riddarnas dag! Det var meningen att vi skulle packa bussen på onsdag, men nu får vi se om vi måste skjuta på det. På fredag åker vi på årets första Medeltidsmarknad. Det ska bli jättekul. Vi har inte varit i Glimmingehus innan så det blir spännande. Sen har vi ytterligare några veckor på oss att åtgärde det övriga på bussen innan vi ska till Varberg. Nu ska jag gå ut i mitt förråd och se om jag kan göra en "ringhållare" som vi ska ha med i helgen. Till våra nya ringar. Bild lägger jag upp snart i galleriets album övriga produkter. När jag kollat om skumgummi eller liknande till det så ska jag vidare ut i slöjdladan för att fixa de sista Hnefatafelmarkerna. De ska vi också ha med i helgen plus att några ska skickas till Togebodha. Annica har möte på jobbet ikväll annars går hennes lediga tid åt till att sy heniner (prinsesshattar/festrutar)och mantlar bla. De som jag klippte för ett tag sedan. Igårkväll var vi och provade våra nästan helt färdiga nya ylleklänningar. Får se om vi behöver de i sommar eller om det ska vara en riktigt varm sommar.

 

Camilla

 

Måndagen den 13 juni 2011 kl. 18:54

Taggar: , , , , , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hnefatafelmarker sågade i skuggan

Just det! Kenneth tänkte stå i solen först när han sågade, men jag tyckte han skulle flytta till skuggan. Där var det enbart 26°.  Jämfört med solens 36° så var det ganska lindrigt i skuggan.När de var sågade till småstavar så fick Han (Kenneth) gå in i "slöjdladan" och snedsåga itu dem och jag kunde därefter slipa och betsa. Olja resten får jag göra i morgon. Undrar hur många marker det blev av 15meter stav.  Det bör röra sig om ca 500 men jag har svårt att tänka mig att de som låg i hinken kunde vara så många. Måste nog ut och räkna senare. Snart kan vi skicka iväg de påsar med marker till Hnefatafel som Togebodha ska ha. I morgon lämnar Annica bussen till däckbyte. Nästa måndag tar jag den till besiktning. Sen bär det snart av till Glimmingehus. Vi väntar bara på mer information därifrån. Får väl maila dem sen så vi vet när vi kan komma. Riktigt lika varmt som idag vill jag nog helst inte ha på marknaden. Då flyr folk/besökarna till stranden istället. Men hellre sol än regn och blåst. Det låter som vi aldrig är nöjda hur dant väder det än är. Vi vill ha lagom varmt och skönt med massor av köpglada marknadsbesökare. Punkt slut! Så är det för oss alla som är knallar.

 

Blommarna behöver litevatten precis som jag. Det ska vi få nu, Camilla

 

Måndagen den 6 juni 2011 kl. 18:21

Taggar: , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Njutit i solen i Agebo!

Idag tog Annica och jag en tur till Agebo. Vi skulle självklart titta på vad som bjöds på Agebodagen. Där var loppis, några "vanliga" marknadsstånd, fika, korvgrillning, utställning av bilar, test av aniktsbehandling och SOL. Vi passade även på att leverera produkter som ska säljas i Togebodha i sommar. Har även skickat en annan beställning med posten. Som grädde på moset så var det strålande solsken. Det syns på axlarna ikväll efter att ha gått i linne hela dagen. (Min bästa kompis i grundskolan sa alltid att jag blev grisskär både när jag solade och när jag rodnade. Ikväll är det mörkt grisskära i så fall) Låt det fortsätta så här. Det regnade i förgår natt. Regnet behövs och det är ju perfekt om det kommer på nätterna. Nästa marknad för oss är i Glimmingehus. Om två ca veckor. Då hoppas vi att vädret är som idag. Men i och för sig vill vi inte ha allt för varmt så att folk flyr till stranden istället. Nej det svenska lagom är bäst.

 

Camilla den grisskära.

 

Torsdagen den 2 juni 2011 kl. 21:52

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Första sommarmånadens första dag=sol!

Tänk att det kunde bli så fint väder idag trots regn och åska i natt. Molnigt, blåsigt och ganska kallt på förmiddagen. Strålande sol och sommarvärme i eftermiddag.

Jag hade glömt bort den månadsartliga statistiken ända tills jag såg mailet. Där stod det: 363 st unika besök under perioden 2011-05-01 -- 2011-05-31.

Detta gör din hemsida till den 124:e mest besökta på Zoomin.se under denna period. Det känns bra!
 

Idag är bussen påställd och på måndag får den nya däck. Veckan därefter får alla som kan hålla tummarna för att den går igenom besiktningen. I morgon ska Annica och jag leverera lite produkter som ska säljas i Togebodha i sommar.

 

Camilla

 

 

 

Onsdagen den 1 juni 2011 kl. 18:20

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg