Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nu har det gått ett par dagar sen premiären

I lördags hade vi ju som sagt premiär för denna säsongen. Vi var i Tvärskog. Vädret kunde varit bättre men det kunde även varit sämre. Det kom några regnstänk på väg hemifrån. Men det  var bara för att skrämmas. Sen var det molnigt, soligt och blåsigt om vart annat. Med tanke på att Tvärskog inte är så stort så är vi nöjda med försäljningen. Inte jättemycket folk men det rörde sig lite alla tre timmarna. Dagen avslutades med grillning hemma hos Peter och Annica och sen vidare till puben i bygdegården. I det stora hela en bra dag alltså. Söndagen var det mors dag så det firades med mat och kaka ihop med barn och mamma. Igår var vår deklaration färdig så den (pärmen) hämtades hem och vi provade även våra nya klänningar som vi beställt. Idag har det varit familjefest på förskolan där jag arbetar (i strålande solsken). Men nu äntligen hann jag sätta mig och skriva ett blogginlägg om  Tvärskogsdagen. Nästa marknad vi ska på är veckan innan midsommar. Då bär det av till Glimmingehus.

 

Camilla

 

Tisdagen den 31 maj 2011 kl. 21:21

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I morgon är årspremiären!

Just det! För oss är det så. Vi börjar i liten skala i år men gör det på hemmaplan. Vilket är extra roligt. Tvärskogsdagen får besök av alla möjliga (och omöjliga) stånd och aktiviteter. Vi kommer att ha med en del av vårt riddar/prinsess-sortiment . Men även lite sådant som vi inte kan ha på historiska marknader. Håll tummarna alleman för att vädrat är på vår sida. Varken regn eller blåst vill vi ha. Men gärna SOLSKEN! Marknasståndet ligger kvar i min bil sedan igår när vi plockade ihop våra saker. Kenneth har renoverat vår trapphylla och våra upphöjningar. De finns också i bagaget. Växelkassan är i kassen + lite annat smått och gott som ska med. Hoppas att det blir en del kort tagna (har lätt för att glömma det) så att de kan komma in här senare.

 

Camilla

 

Fredagen den 27 maj 2011 kl. 21:46

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Packat!

Idag var första packningesdagen för denna säsongen. Kul att vara igång igen. Lite annorlunda blir det ju när det inte är historisk marknad vi ska på. I morgon ska det sista ner i väskan tex vår pärm med viktiga papper och växel. Annars kommer vi inte långt. Nu får vi hålla tummar för fint väder och mycket besökare/kunder.

 

Camilla

 

Torsdagen den 26 maj 2011 kl. 21:18

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Länk som egentligen inte har med vår sida att göra....

...men lite kul kan det vara att tävla om 40 par skor. Det har jag gjort alldeles nyss. Gå in på www.tlcsverige.se/tavling om du vill vara med. Jag lyckades till slut övermanna min bluetooth och fick därmed in bilden på Annica med pannlampa. Bilden är tagen med min mobil som har en mycket dålig kamera. Men den får duga i alla fall.

Koncentration på högsta nivå! Allt för att heninerna=prinsesshattar, festrutarna ska bli perfekt. I morgon packar vi för första gången i år. Håll tummarna för fint lördagsväder.

 

Camilla

 

Onsdagen den 25 maj 2011 kl. 22:02

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Heniner och väpnarluvor!

Just det vad som klipptes igår kväll. Har ingen som helst koll på hur många som klipptes, men det kändes i ryggen att jag stått böjd över bordet länge. Annica sydde efterhand som jag lämnade färdigklippta till henne. Hon har en del kvar att sy. Men heninerna blir jättefina. Väpnarluvorna har hon inte sytt ihop än, men sådana har vi sytt innan. Heninerna är relativt nya. Vi gjorde även en beställningslista som vi måste ta tag i när tid finns. Hmm! Finns det nån gång? Tveksamt. Men vi får ta oss tid. Jag har ett kort i mobilen på Annica när hon sitter och syr med pannlampan på sig. Tyvärr ville inte min bluetoothadapter inte hjälpa mig idag när jag skulle skicka kortet till datorn. Får se om det lyckas en annan dag. Vi har nog blivit ganska kända på våra marknader för de som använder pannlampan till allt och alltid. Perfekt är den. Vi skulle inte klara oss utan. På marknaderna används den till att ha på sig för att synas när vi är ute och går på kvällar/nätter, när man ska gå till bajamajan, som läslampa mm. Hemma använder som sagt Annica den när hon syr eller framför allt när hon trär nålen och även när hon brygger kaffe! Varför till kaffet? Jo, bryggaren är svart, "måttstickan" sitter inne i vattenbehållaren och syns mycket dåligt. Alltså är pannlampan ett måste där också. På torsdag är det tid att plocka ihop vad vi ska ha med oss och sälja på lördag. Ska bli lite konstigt att sälja våra saker utan att ha medeltidskläder. Spännande att se hur det känns.

 

Camilla

 

Tisdagen den 24 maj 2011 kl. 19:39

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snart är det dags..........

På lördag har vi årets först marknadsförsäljning. På Tvärskogsdagen ska vi stå med ett stånd. Det är nästan hemma för mig och hemma för Annica. I morgon ska jag leverera stolparna till Tvärskog. Då ska vi även se om vi kan plocka ihop lite till Togebodha och om vi hinner göra en beställning mellan vårt klippande och syende. Vi har en massa måsten nu innan sommaren: Vi måste klippa och sy mer. Vi måste besikta bussen och göra den körklar. Kenneth måste fixa en säng i bussen. Vi måste se till att vi får fint väder och mycket kunder. Hmm! Hur fixar man det sista? Håller tummarna och hoppas. Vi måste ta lite nya kort på vissa produkter. Vi måste göra ett system för hur korten ska läggas in på denna sida. De finns nog fler måsten men jag kommer inte på något mer nu.

 

 Camilla

 

Söndagen den 22 maj 2011 kl. 19:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Klippa, klippa, klippa, sy, sy,sy........

Igår kväll klippte vi ca 25 mantlar och några heniner. Eller rättare sagt jag stod och klippte i ren förtvivlan med Annica satt vid symaskinen och sydde. Det var skönt att få så pass mycket gjort trots att vi började relativt sent pga av våra ordinarie arbetstider. Beställningarna hann vi inte gå igenom så det får bli ett annat tillfälle. Nu har jag fått reda på att det inte är mig det beror på att microbloggen inte fungerar. De försöker ordna det så det ska funka igen, ev med annan tjänst och nummer.  Nu ska jag ta och ringa ett par samtal innan min rast är över. 

 

Regniga hälsningar, Camilla

 

 

 

Tisdagen den 17 maj 2011 kl. 13:06

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Personalfest!

Igår lämnade vi våra papper till revisorn. Får se när det är klart om vi är ledsna eller glada. För att vara på säkra sidan och ha något att fira med en personalfest så är det lika bra att göra det när allt är inlämnat. Hela personalstyrkan var med på festen. Denna gång utan respektive. Dvs det var Annica och jag som njöt i solen. Det har blivit lite av en tradition att vi går ut och äter efter inlämnandet. Solen sken och det var skönt. Alltså blev det en uteservering på Larmtoget i Kalmar. Kycklingfileplanka och vitt vin (alkoholfritt eftersom vi körde båda två) och chokladtryffel med grädde till efterrätt. Mums! Det satt fint. Vi försökte skicka ett meddelande på microbloggen från "festen", men det gick inte. Har försökt idag igen men med samma resultat. Nu sätter jag in kortet från vår matstund här så får vi se om det kommer senare på microbloggen också. Det kanske ligger och svävar nånstan i rymden nu. Vem vet?

 

 

Torsdagen den 12 maj 2011 kl. 19:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Slipat!

Idag har jag målat lite "hål" på Kvarnspelen, dvs där man lägger sina marker. Jag har slipat baksidan på både Kvarn, Hnefatafel, Räv och Solitär. Jag har även haft innearbete i form av bokföring. Vi ska till revisorn i veckan så det måste ju vara helt klart. Numrering av fakturor var det som stod på tur idag. Det hade jag glömt eller förträngt innan.

 

Camilla

 

 

 

Söndagen den 8 maj 2011 kl. 18:47

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Njutit i solen!

Ja, det hoppas jag att alla hunnit  och kunnat göra idag. Jag har gjort det i allafall. tänk att förra inlägget hette snö och nu är det sol.  Efter denna veckans blåst och kyla (vinterjackan på) så kunde man åter klä av sig idag. Skönt! Jag har målat klart stolparna till marknadsståndet, målat kanter (andra strykningen) på Hnefatafel, Kvarn, Solitär och Rävspel. Peter har fixat med vår buss. Det var välbehövligt. Vet ej hur långt han hann. Men detta kort kom med mms idag.

Det ska bli spännande att se om han fick nån ordning på bussen.

 

Camilla

 

Lördagen den 7 maj 2011 kl. 21:17

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snö!

Ja, så hemskt mycket var det inte som dalade ner idag. Men tillräckligt för att man skulle bli "rädd". Det har kommit i ett par omgångar men bara så mycket så att man såg att det var i luften. Det syntes inte när det landade. Tack och lov! Den 25/4 satt jag på altanen och fyllde Tre i radpåsar i med linne och shorts på mig. Idag kom vinterjackan till användning igen. Tur att jag inte tagit hem den från jobbet när vi skulle vara ute hela förmiddagen idag. Den kom till användning.

Jag har suttit och gjort lite bokföring sedan jag kom från jobbet. Ska göra lite till när jag skrivit klart här. Det är det sista innan deklarationen (som vi ska till revisorn med snart. Har uppskov ett tag). Måste kolla igenom så jag inte skrivit fel. Idag var det för kallt för att sälla sig ute och fortsätta med virandet av stolparna till marknadsståndet även om tapen blev inköpt igår. Det får jag ta en annan dag.

 

Camilla

 

Tisdagen den 3 maj 2011 kl. 19:41

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sköna maj välkommen........

.......till vår bygd igen! Tur för er att ni slipper höra mig "gala" utan får nöja er med att läsa sångtexten. Hela Riddarens Lek & Spels personal, dvs Annica och jag firade Valborgsmässoafton ihop med goda vänner. Trevligt hade vi!

Idag har det varit en slappardag med lite inslag av arbete. Jag har målat stolparna som var tapade. Marknadsståndsstolparna alltså! De halvligger fortfarande på tork. Jag ska, så fort jag skrivit klart här, gå ut och ställa in dem i "slöjdladan".

Nu är det ju ny månad igen. Det innebär som vanligt besöksstatistik på hemsidan. Jag kan ju inte frångår traditionen att sätta in den i bloggen. Så här såg de ut i april: 230 st unika besök under perioden 2011-04-01 -- 2011-04-30. Detta hemsidan till den 166:e mest besökta på Zoomin. Vi verkar fortfarande hålla oss på samma besöksnivå.

 

Sent blev de igår så det blir inte många timmar till jag ska sova, Camilla

 

Söndagen den 1 maj 2011 kl. 17:56

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg