Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Stolprenoveringen är igång!

Idag stod jag ute i solskenet och "virade" stolpar. Tapen tog slut så alla blev inte gjorda, men mer än hälften i alla fall. I morgon eller på söndag ska jag försöka hinna med att måla dem också. Detta har vi sagt i ett par år att det behövde göras. Äntligen fick vi ur tummen och satte igång. Igår fick jag även iväg beställningen som skulle levereras till Kalmar. Det känns skönt.

       

 Camilla

 

Fredagen den 29 april 2011 kl. 16:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jippie!

Vi kom över 3000 med lite marginal faktiskt. Kul! Idag är maskeringstapen inköpt. Blir till att använda den på fredag tror jag (till marknadsståndet!). Då slutar jag tidigt. I morgon får det bli ytterligare en tripp till stan för att lämna leveransen som inte gick att lämna idag pga att de hunnit stänga när jag kom till stan.

 

Camilla

 

Onsdagen den 27 april 2011 kl. 21:29

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

4 till 000

Till vadå? Jo 4 besökare till 3000 sen vi startade (2996 nu). De där nollorna är allt lite magiska för oss. Det ska vi ju komma överinnan månadsksiftet. Troligtvis/förhoppningsvis redan i morgon. Fint väder idag också. Vi får njuta så länge vi kan. Idag gick skickades beställningen iväg. Det känns skönt. Nu ska bara nästa del göras, dvs fakturan ska skrivas och skickas. I morgon eller på torsdag blir det en leverans till. Den blir med bil in till stan istället. Det går bra det också. Finns ingen anledning att skicka med posten när man bor i närheten.

 

Camilla

 

Tisdagen den 26 april 2011 kl. 20:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Njutit i solen!

Det har jag passat på att göra. Njuta i solen alltså. När alla påsarna till Tre i rad var stukna och fyllda så fick de följa med mig ut på altan och bli knutna där. Måste ju passa på när solen lyser. I morgon så hamnar de i "lådan", dvs skickas med posten. Nu får vi se till att få tag på mer påstyg så Annica kan fortsätta sy och jag kan fortsätta fylla. Vi måste även leta med ljus och lykta efter mer glasstenar. Vi får se till att vi kommer igång med sömnaden av våra heniner. Började klippa till dem för ett tag sedan men sen tog det stopp av olika anledningar. På onsdag ska jag försöka mig på en tripp in till stan. Då ska jag få tag på material till renoveringen av ståndet, hoppas jag. En härlig Påsk har det varit. För oss (eller i alla fall) för barnen i dessa trakter börjar påsklovet nu. Hoppas de får fint väder då också.

Camilla

 

Måndagen den 25 april 2011 kl. 19:43

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Exakt 4 månader sedan

Ja så är det. Tiden går fort. Alldeles för fort ibland kan tyckas. Veckorna består av måndagar och fredagar känns det som. Nu har det i alla fall gått 4 månder sen julafton. Snön har försvunnit och Påsken till ära har snön ersatts av ordentligt fint väder. Det gör ingenting. Hämtade pinnarna till marknadsståndet idag. Nu kan jag alltså inte skylla på att jag inte har de här. Nu är det lite material som saknas innan stolprenoveringen kan sätta igång. Får inhandla det efter helgen. Då ska jag förhoppningsvis åka till posten/affären och skicka iväg ett par Tre i rad-leveranser så då kanske jag kan få tag i det jag behöver till ståndet. Påsarna är färdigtryckta och reglerna klippta. I morgon ska det strykas och fyllas. Är vädret lika fint kan jag sitta på altan och fylla dem så kan jag ju njuta av solen samtidigt.

 

Camilla

 

Söndagen den 24 april 2011 kl. 21:51

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tre i rad

Hämtade ett gäng nysydda påsar från Annica igår som nu har vänts och börjat tryckas på. Scharblonen började bli kladdig så nu får det vänta tills den torkat. Alltså en annan dag. I morgon blir det inte för då ska vi iväg och lyssna på Ann-Louise Hansson i Kalmarsalen. Tänkte försöka få dem klara till påsk så jag kan fylla dem då och skicka iväg de beställningar som ligger och väntar. Tre i rad reglerna måste klippas också. De kanske jag kan göra innan det är dags för sängen. Igår var det riktigt kanonväder här. Strålande solsken och knappt någon vind. Idag var det också fint men det blåste. I helgen som varit var jag och hälsade på sonen i Ramundberet, Härjedalen så då var det till att ta på lite vinterutrustning igen. Men riktigt kanon var det där också. Fick faktiskt lite färg på kinderna trots att det var molnigt en hel del. Men när solen kom fram så reflekterade det tydligen riktigt bra. Vi flög upp så man bara kunde slappa på resan istället för att sitta i bilen och koncentrera sig vid ca 13 tim effektiv körning.

 

Camilla

 

Tisdagen den 19 april 2011 kl. 20:51

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Bussen är "hemma"

Jag har varit bortrest över helgen. Fick ett samtal idag när jag gick i Ramlösaparken från vår busshyresvärd eller vad man kan kalla det. Vi behövde flytta bussen så att en husvagn kunde komma fram. Som tur var så var åtminstone Annica hemma och hon hade nyckeln till bussen hos sig. Så det föll på hennes lott att hämta den. Hon var nervös för att den inte skulle starta. Hon tog med sig en medhjälpare om det skulle behövas. Men bussen statade direkt. Lite luft behövdes det dock i ena däcket vilket de kunde åtgärda. Innan vi ska ut och köra så ska hela bussen få sig en genomgång. Sen har Annica dessutom sytt Tre i rad-påsar. Vet ej hur många hon fått ihop än. Maskinen krånglade för henne vet jag. har jag tur så hinner jag få några denna vecka så jag kan trycka och fylla.

 

Camilla

 

Söndagen den 10 april 2011 kl. 21:32

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Måste köpa ny

Jag var ute i boden i helgen och målade linjer med mina nya penslar. Ska vi måla på det viset så måste spelen höjas rejält. Alldeles för tidskrävande var det. Jag måste köpa en ny "brännpenna" eller vad det heter. Då kan jag bränna linjerna istället. Mycket snabbare och snyggare. Det är bara det att vår ena brännare har lagt av och denna andra har för lite hål så där kan jag inte fästa "linjen". Annica ssyr spelpåsar i ren förtvivlan. Hon måste göra dem färdiga så hon kan lämna dem till mig för fortsatt arbete. Nu ska jag var bortrest i helgen så hon har ett par extra dagar på sig. Nästa vecka måste jag ha dem så de kan tryckas, fyllas och skickas iväg.

I förgår hämtade jag lite bilder från vår alldelses egna fotograf  - Emma Hansson (min systerdotter). Hon har fotat och redigerat lite av våra bilder. Så några byttes ut i galleriet efter det. Titta gärna på hennes blogg där hon har mycket bilder - www.emmahansson.bloggplatsen.se

 

Camilla som försöker kurera hostan med lite medicin.

 

Torsdagen den 7 april 2011 kl. 12:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

April, april din dumma sill

Så var det vårens andra månad som gjorde sin debut idag. Med den kom också statistiken för mars.  214 st unika besök under perioden 2011-03-01 -- 2011-03-31.

Detta gör din hemsida till den 231:e mest besökta på Zoomin.se under denna period. Inte vet jag hur många hemsidor det finns numer på Zoomin men vi är ganska nöjda ändå med besöksantalet. Hade vi inte haft vår hemsida så hade vi inte fått ut vårt sortiment till allmänheten mer än på marknaderna.

Som jag skrev igår så arbetar jag på förskola och har på det viset blivit "lurad" hela dagen. Det har funnits allt från älgar, sillar, lejon bakom ryggen på mig. Men som det ser ut eller som jag vet nu så har jag inte gått på något riktigt aprilskämt. Men det vet man ju aldrig förrän senare.

 

Camilla

 

Fredagen den 1 april 2011 kl. 22:01

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg