Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vara på sin vakt

I morgon gäller det att vara på sin vakt. Jag kommer nog inte tro på något som sägs på tv/radio eller något som står i tidningen i morgon (om jag minns datumet). Eftersom jag är ganska lättlurad så går jag säkert ändå på aprilskämten. Jag glömmer säkert bort vad det är för dag. På jobbet (förskolan) kommer det hagla av aprilskämt. Där är det ju dessutom så att även om det är helt klart att inte lejon står bakom ryggen eller liknande saker så måste man ju spela med och låtsas bli lurad. Lite kul är det ändå!

Jag köpte ett par nya penslar för ett par dar sen. Har inte hunnit använda dem än. Det kanske kan bli på söndag. I morgon jobbar jag sent så då lär det inte bli när jag kommer hem. Då är det snart mat. På lördag ska vi först köra ved, sen eventuellt (om vi hinner, beror på hur lång tid veden tar) fira Peter som fyllde år i måndags och sedan avsluta dagen/kvällen med revy på hemmaplan dvs i Bjursnäs. Med andra ord så försvinner nog lördagen i ett nafs den också.

Jag hoppas att Annica hunnit sy påsar till lördag så jag kan trycka och fylla dem med tre i radstenar.

I morgon kommer nog en ny statistik dessutom. Alltid lika spännande. Nu är/blir det ju lite annorlunda kan jag tro när (om jag fattat rätt) gratissidorna försvinner. Undra hur många sidor som finns kvar på Zoomin?

 

Camilla

 

Torsdagen den 31 mars 2011 kl. 21:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Målat och slipat

Solen sken från en klarblå himmel. Underbart skönt. Då fick jag faktiskt lite arbetslust. Gick ut i boden och målade kanter på 14 spel. Det var Hnefatafel, Kvarn och Rävspel denna gång. Sedan ställde jag mig ute i solskenet och störde grannarna med ljudet från slipmaskinen när jag  slipade baksidan på spelen som målades i förra omgången, dvs Solitär och Hnefatafel.

                                    

När detta trevliga arbete var gjort så var det dags för mat. Jag ställer mig vid spisen och steker bacon när jag tycker att det låter väldigt lustigt från badrummet. Hela toalocket hoppar och vattnet rinner ut på golvet. Ur badkaret bubblar det och i duschen spolas vattnet ut på golvet. Någon av grannarna har stopp i avloppet och en avloppsspolning genomförs. Tyvärr hann jag inte se vad bilen var nånstans så jag kunde inte säga till. Det var bara att vänta med maten och torka golvet istället. Men skam den som ger sig. Nu är jag mätt, har nytorkade golv, nymålade kanter och nyslipade spel. Dagen har med andra ord varit ganska givande och innehållsrik.

 

Camilla

 

Lördagen den 26 mars 2011 kl. 17:37

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Putsa bort "regnet" från mungigorna

Nu har jag haft sena tider hela veckan på jobbet. Eller i varje fall inga tidiga tider, När man kommit hem är det mat och sen  är det mörkt (i stort sett iaf). Att gå ut i boden får bli helgens aktivitet. Då får jag fortsätta med målning och slipning. Annica får fortsätta med att sy. Idag när jag sätter mig för att titta på "Halv åtta hos mig" så ska lite mungigor få göra mig sällskap. Jag tog hem dem vid inventeringen. Sen har de bara stått och väntat på att jag ska göra något åt dem. Det var ju några regniga dagar på förra årets marknader. Det märktes på mungigorna som blev fuktiga och nu behöver putsas upp igen. Det blir kvällens aktivitet.

 

Mungiga och regn hör inte ihop men efter putsningen så blir det återigen Camilla

 

Onsdagen den 23 mars 2011 kl. 18:18

Taggar: , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Slipa i strålande solsken=vår

Idag sken solen från en klarblå himmel. Snön som kom i förgår har försvunnit igen. Tack och lov! Jag gick ut i boden idag och plockade fram en del spel. Det blev  målning av lite kanter på Hnefatafel, Kvarn och Solitär. Det var andra målningen så nu är det bara linjer och slipning kvar på dem. Sen ställde jag mig utanför boden med bocken framför mig och slipmaskinen i handen. Det var några Kvarn och några Solitär som fick sig en omgång i solskenet. Både de och jag njöt (tror jag). Äntligen är jag igång igen. Hoppas att jag inte kommer av mig igen.

 

Camilla

 

Söndagen den 20 mars 2011 kl. 20:33

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Återigen inställt!

Ja precis så är det. Det blev inget av Lunds medeltidsfestival i juni. Inställt i år igen. Tyvärr! Varför alltid de marknader vi trivs på? Sen är det dessutom tydligen har ungefär samma sortiment som andra (visst det vet vi) och får därför inte tillträde till en del för oss nya marknader av den anledningen. Vi får söka vidare. Kanske eventuellt att det blir en höstmarknad i Lunds medeltidsförenings regi till hösten. Men då på annan plats. Vi får se vad det blir av detta. Vi har i alla fall några marknader som inte ställt in (än). Håller tummarna för fullt.

 

Camilla

 

Torsdagen den 17 mars 2011 kl. 17:28

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag kom av mig!

Det började så bra i helgen med att jag satte igång brännpennan, hämtade spelen och började bränna linjer. Sen tog det stopp. En linje sen ville inte brännpennan vara varm längre. Måste fixa det så att jag kan fortsätta med linjerna. Annars är det klippa, klippa, klippa, sy, sy,sy som gäller. Men det måste bli ett avbrott ibland för att bränna och måla. Måste även ta tag i att fixa ståndet. Det börjar se för j....t ut. Eller börjar var väl snällt sagt. Det har inte sett klokt ut de sista åren. Nu måste vi fixa det.

 

Camilla

 

Måndagen den 14 mars 2011 kl. 20:38

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nästan klart!

Jodå, efter att ha legat i sängen med frukostbrickan intill mig, block och penna i beredskap, telefonerna i närheten, Vasaloppssändningen på tv så renskrev jag det mesta av inventeringspapperen. Lika bra att smida medan järnet är varmt. Nästa punkt på "dagordningen" är att sätta fart med sy- och klippning av våra alster. Än är det ju ett tag till första marknaden. Men helt plötsligt är tiden borta och vi står inför resan. Och då blir det äntligen fart på oss. Som vanligt ute i sista minuten med att fixa till våra saker. I år hoppas vi att det slipper bli så. Att vi kan få ur tummen och sätta fart. Att vi kan leva upp till det vi förutsagt oss, dvs att vara ute i tid. Vi får se när sommaren närmar sig. Vi måste även ta och titta till och förbättra/renovera vårt marknadsstånd. Hoppas jag. Det har vi sagt i 3 år tror jag.

 

Detta är tummen som vi måste få loss så vi kan sätta fart med att tillverka. Camilla

 

Måndagen den 7 mars 2011 kl. 20:56

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sol, plusgrader och vi är inomhus!

Dagen för den årliga inventeringen är här. Solen skiner, fåglarna kvittrar och vi håller till inomhus i vår lokal. Men, men, det är detta som måste göras. Nu är inventeringen gjord på "rätt" dag. Även en annan tradition blev det. Inte bara att just dagen innan Vasaloppet är reserverad för vår inventering. Vi äter lax till lunch. Det har också blivit lite av ett måste. Mums! Och naturligtvis lite fika i lokalen bland alla lådor. I år hade vi lyckats låta våra små stolar vara kvar i bussen. Så vad gör man? Jo jag fick en pall med fin kudde på och Annica fick hålla till godo med en trasig pall som var väldigt provisoriskt lagad med snören. Men får man bara fika så går det också. T.o.m. duk på bordet (som egentligen är en pall av lite högre sort). Annica jobbar och fikar samtidigt. Ingen rast, ingen ro!

Allt är räknat. Nu återstår mitt göra dvs skriva in det på datorn. Tyg har vi en del som ska klippas och sys till mantlar, tabarder, väpnarluvor, heniner mm. Det får vi ta tag i nästa vecka eller.........

I morgon kanske jag renskriver inventeringslistan, men inte förrän efter Vasaloppet. Både Kenneth och Peter och massor av andra vi känner ska var med. Då måste det följas på tv, telefon (smstjänst) och dator.

Camilla

 

 

Lördagen den 5 mars 2011 kl. 18:31

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vår!

I alla fall enligt almanackan, dvs årets första vårmånad. Mildväder har det varit. Det var skönt ute idag. Nu väntar vi på att snö ska försvinna och att blommorna ska komma. Fågelkvitter! Fjärilar! Ja, allt som hör våren till. Ny månad betyder även ny statistik: "193 st unika besök under perioden 2011-02-01 -- 2011-02-28. Detta gör din hemsida till den 242:e mest besökta på Zoomin.se under denna period."

Det är ungefär där vi brukar hålla oss tycker jag. Får se om det blir någon ökning framåt sommaren när vår högsäsong är.

Vasaloppshelgen närmar sig med stomsteg. Så även vår inventeringsdag.

 

Camilla

 

Tisdagen den 1 mars 2011 kl. 20:53

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg