Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Städa? Nej! Måla? Kanske!

Ja, så var det sista söndagen i februari, näst sista dagen i månaden. Månaderna går fort (denna är ju i och för sig kortare än andra). Veckorna känns som om de bara består av måndagar och fredagar. Och helgerna ska vi inte ens prata om. De hinner ju inte starta förrän de är över. Samtidigt som man (dvs jag) vill  ta det lite lugnt och känna att det är helg och ledigt till vad jag vill så är det en massa saker som bör göras när ledigheten infaller. Vissa grejer orkar/vill jag bara inte ta tag i och starta efter en arbetsdags slut. Nu har jag gått och tittat på mina små husdjur dvs dammråttorna i flera dagar. Igår förpassades de flesta in i en brummande maskin. Kanske att jag skulle ta tag i en dammtrasa också. Och skurhinken. Nja jag får se om lusten kommer. Kenneth jobbar (minst 10 timmar trodde de innan apoteket är ok) och jag måste i alla fall handla. En liten tur till affären får det bli. Städa sen? Vi får se. Jag känner mer för att ge lite spel färgade kanter.

Annica är i Örebro och gratulerar sin yngste son. Om inte Kenneth skulle jobbat så kanske vi hade följt med. Christian fyller 25. Grattis och ha en bra dag önskar jag genom att sätta in ett par kort av dej. Korten är tagna i Salvestaden. 

 Riddaren 2006 och Mecklenburgaren Sven Sture 2010.

 

Camilla

 

Söndagen den 27 februari 2011 kl. 10:24

Taggar: , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lite småplockande

Idag har jag flyttat om lite i pärmen vi har med ut på marknad. Reglerna bara ramlade ut innan. A4-laminerade regler fick inte plats i plastfickorna mm. Jag köpte en dokumentsamlare (eller vad det kan heta) nu i helgen. I den har jag lagt alla regler nu. Det känns ganska bra. Ordning och reda. Visitkort mm som ska med ut fick också ett eget fack. Hoppas att vi ska hitta bättre nu efter denna omändring. Och hoppas att det blir lite marknader att åka till i sommar.

 

Camilla

 

Torsdagen den 24 februari 2011 kl. 18:36

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lite glädje, hoppas jag.......!

Förra året när vi var på Visingsö tornerspel så berättade arrangörerna att de skulle lägga av. Synd tyckte vi! De letade efter nytt folk som kunde ta över. Men då hade de inte så stor förhoppning am detta. Men jag tror att de höll tummarna lika mycket som vi. Idag kom ett mail att det var nya arrangörer. Jättekul! Vi anmälde oss genast till denna marknad. Nu är det några på gång i alla fall. Väntar bara på bekräftelse från några nu.

 

Camilla

 

Tisdagen den 22 februari 2011 kl. 21:04

Taggar: , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Idag blev det bekräftat

Idag kom mailet från Ystad att det är inställt i år igen. Tyvärr! Men det är bara att bita ihop och leta vidare efter något annat, nytt! Vi har ev hittat några där vi ska höra oss för. Det får inte vara allt för lång resväg bara. Vi återkommer med information.

Idag har Annica och jag langat vätska vid en 3milstävling på skidor i Svartbäcksmåla, Nybro. Kanonväder . Kallt men soligt och fint att stå ute i.

 

Camilla

 

 

 

Lördagen den 19 februari 2011 kl. 15:28

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nej, nej, nej inte i år igen!!!

Jag har precis läst i Ystads allehanda att årets marknad är inställd. I år igen! Varför? Vi tyckte ju att det skulle bli jättekul att återkomma till Ystads marknad efter ett års uppehåll. Förra året ställde de ju in pga av att det inte var tillräckligt många sponsorer. Nu fick vi för ett tag reda på att det kommer att bli marknad i år igen. Men det var ingen glädje som varade så länge. I dag fick jag reda på genom Margaretha Lodestads (dvs Maggan i www.magmar.se) kommentar på Facebook att det är inställt igen. Hon hade läst tidningen och på så sätt fått reda på att det saknas pengar igen. Aldrig får man vara riktigt glad. Här går det bra att läsa vad som skrevs: http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article1388211/Medeltidsfestivalen-stalls-in---igen.html

Nu får vi ta nya tag och leta vidare på ev nya marknader. Vi, Riddarens Lek & Spel, finns föresten på facebook om någon skulle vara intresserad.

Om ca 2 veckor har vi vår årliga inventering, Annica och jag. Dagen innan vasaloppet är det dags. Då är våra män i Sälen för uppladdning inför loppet. På vasaloppsdagen är vi nöjda och belåtna för att inventeringen är gjord och då sitter/ligger vi i princip hela dagen framför tv och dator för att följa männen och andra vi känner på vasaloppetsändningen.

 

Camilla

 

 

Fredagen den 18 februari 2011 kl. 17:22

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Alla hjärtans dag

Ja idag är det alltså Alla hjärtans dag! Det har varit fint väder ibland under dagen med sol som glittrade i snön, sen blev det blåsigt så det kändes som betydligt kallare än de ca -5grader som termometern visade, och så var det dessutom ett par snöfall under dagen också. Ombytligt kan man säga. Jag har uppdaterat sidan idag med att lägga till 2 marknader (Lund och Ingelsträde) och ändra första sidan lite grann. Marknaderna är inskickade idag så någon bekräftelse han av naturliga skäl inte kommit. Däremot slog det mig nyss när jag höll på med det att Varberg inte heller skickat någon bekräftelse. Det stod att de skulle göra det, så jag blev lite orolig att brevet inte kommit fram. Jag mailade dem och hoppas på ett svar ganska snart. I Lund har vi varit i många år. Den marknaden blev tyvärr inställd förra året men återuppstår i år. Nu på den gamla platsen Folkets Park istället för Kulturen. Mycket bättre där tyckte vi. Hoppas att vi tycker det i år också. Ingelsträde var vi första gången på förra året och hade en mycket trevlig helg som vi hoppas få uppleva i år igen, fast gårna med lite bättre väder.

 

Ha en fortsatt bra Alla s dagskväll, Camilla

 

Måndagen den 14 februari 2011 kl. 21:46

Taggar: , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilken tur att jag kom ihåg......

..... datumet för momsredovisningen. Jag höll på att glömma bort det. Vaknade på morgonen idag och började fundera på om jag skickat in eller över huvudtaget gjort redovisningen. Det har varit så mycket andra saker nu så det hade fallit i glömska. Den som egentligen borde ha fått högsta prioritet. Jag brukar alltid göra den så fort den kommit, men i år blev den liggande under lite andra papper. Men nu är den gjord - i tid dessutom. Skönt! Solen skiner och jag med den känns det som. Kallt är det men otoligt vackert med den gnistrande snön. I morgon fyller min son, Emil, år men han är för långt borta för en kram (jobbar i vinter i Ramundberget som bagare) så jag får hedra honom här och nu genom att sätta in en bild på honom som Kung Erik.

 

Korten är tagna i Salvestaden, Kalmar (2007 tror jag)

 

Camilla

 

Lördagen den 12 februari 2011 kl. 12:17

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tyvärr!

Just det tyvärr så kom vi inte med på en marknad som vi skrivt en förfrågan till. Vi ville testa något nytt ställe och gärna när det är i början på säsongen. Men tyvärr! På detta ställe hade de redan fullt av vårt sortiment så det blev inget av det. Har en förfrågan till ute men därifrån har vi inte hört något än. Vi håller tummarna. Vis av erfarenheten från förra året så vet vi ju att marknader helt plötsligt kan ställas in. Av den anledningen så försöker vi hitta några nya nu också så vi kan gardera oss. Lund har fortfarande inte meddelat om det blir något i år. De skrev/sa förra året när det ställdes in att de skulle komma igen i år om de hittade en bra marknadsplats. Där vi var innan Kulturen tyckte vi om men det kanske var svårarbetat för arrangörerna. Vi håller tummarna och hoppas.

 

Camilla

 

 

 

 

Onsdagen den 9 februari 2011 kl. 21:20

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ny månad, ny statistik

Så var det februari. Dags får månaden som gått att få sin statistik. "272 st unika besök under perioden 2011-01-01 -- 2011-01-31.  Detta gör din hemsida till den 300:e mest besökta på Zoomin.se under denna period." Det verkar hålla sig runt dessa siffror verkar det som. Har även en uppgift för hela året på zoomin: 2393 besök gör att vi hamnar på 1418e plats.

Nu får det snart (inte idag) bli en tur ut i boden och måla spelkanter bla. Innan jag stänger av datorn för denna gång så ska jag göra lite småändringar på ett par sidor. sen blir det "Halv 8 hos mig".

 

Camilla

 

Tisdagen den 1 februari 2011 kl. 19:03

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg