Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nu är sista höstmånaden slut 2010

Kan de bli mer vinterlikt i morgon när första vintemånaden den här säsongen börjar? Nej, tror knappast det. -7-8 grader och fullt med snö, då är det vinterlikt. Besökarna rullar på här på vår hemsida. Kul! Tack alla ni som besöker sidan. Det är nästan 200 besökare kvar till det magiska 2000strecket. Undrar om vi tar oss över det innan nyår. Jag måste bort till lokalen och hämta lite saker. Hoppas inte det blir värre oväder i morgon utan att jag kan åka dit. Ska ringa Annica så jag kan få nyckeln också.

 

 Pingvinväder kan man nog kalla det som varit de sista dagarna. Camilla

 

Tisdagen den 30 november 2010 kl. 19:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kallt och eländigt

Ja, precis så var det igår i Johansfors. Det är ju tur att vi är 2 som åker tillsammans så vi kan prata och pigga upp varandra. Det är även tur att det finns trevliga knallegrannar att fördriva tiden med när besökarna lyser med sin frånvaro. De sa att det var ca 2000 besökare där men då måste de ha räkant alla besökare minst 3 gånger. Det skulle vara öppet mellan 10-18, och vi plockar i princip aldrig ner innan utsatt tid pga att det kan komma besökare i slutet när man vet hur länge det är öppet. Men igår var det vi och 2 knallar till som inte hade plockat ner kl 16. Då började även de andra 2 så vi gjorde samma sak. Man kan ju inte stå kvar när det inte finns en ända besökare inom synhåll. Tyvärr kom ett gång på ca 6-7 pers vid 17tiden, men vi sa som det var. Vi hade lite kvar på bordet som de kunde titta på om de ville. Men då var vi helt ensamma. De sista av de andra plockade in i sina bilar. Vi hade våra jackor på oss i stort sett hela dagen. Det var endast när vi plockade upp som de var av. Då rörde man ju sig på ett annat sätt och höll värmen. Vi visste som tur var om att det kunde bli kallt eftersom ingen glasugn skulle vara igång och ingen annan värmekälla finns. Men fläktar var utsatta på några ställen. så stod man precis intill dem så gick det väl an. Vi hade dessutom egen fläkt med oss. Sen var vi klädda i underställ och varma kläder. Annica hade tom termobyxor på sig. Ändå så var vi inte varma. Vantar hade vi behövt. Men då ska vi ändå inte klaga. Jag tror att vi stod ganska bra placerade i alla fall om man jämför med de som stod mitt i lokalen. Där snöade det t.o.m in. Titta på bilden här nedanför och se hur blött det var på golvet där de stått. Trubaduren Nicklas Elgan hade svårt att spela gitarr sa han pga att fingrarna var stelfrusna. Men han var jätteduktig och höjde julstämningen på marknaden med sina jullåtar.

 

 

 Brrr Camilla

 

 

Söndagen den 28 november 2010 kl. 15:10

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vart är allt folk?

Vi har all tid i världen att handla slut på våra egna pengar, tyvärr. Men nåt behöver man i magen även om man inte säljer. Camilla:-(

 

Lördagen den 27 november 2010 kl. 13:41

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I morgon är det dags........

Äntligen är det dags för Johansfors julmarknad. Ska bli jättekul. Vi har inte stått på julmarknad på några år nu. Nu kände vi att tiden var mogen igen. Får se om det lönar sig att hoppa över sovmorgonen och ge sig ut på snövägarna. Bilen är ju som sagt färdigpackad. Det är bara lite småsaker som ska in i morgon. De snubblar vi för närvarande om i hallen nu. Idag har min dotter och jag varit som besökare på Slottets julmarknad i Kalmar. Alltid lika trevligt att göra något ihop med Isabell. Mycket provsmakning blev det och ett par kassar med diverse matprodukter kom med hem. Nu ska jag leta reda på en tomteluva (kanske att den används i morgon) Sen är det god natt och sov gott så vi orkar med morgondagen.

 

Camilla

 

Fredagen den 26 november 2010 kl. 21:36

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Rävar och får

Som rubriken säger så är det vad jag tillverkat idag. Dessa djur ska vara till våra rävspel som ska med på lördag till marknaden.  Jag förberedde även för geléljustillverkning men det blir inte förrän i morgon efter min personalkonferans. Annica har nog gjort fler kort bla. Nu ska jag lägga in bilder på mitt usb-minne så kan vi ha min digitalram med dessa bilder med på vårt bord på lördag. Allt för att visa upp vad vi har för sortiment.

 

Camilla

 

Onsdagen den 24 november 2010 kl. 21:25

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Packad och klar

Så var bilen packad inför lördagens julmarknad i Johansfors. Resten av vecka hade upptagna kvällar så därför fick det bli tidig packning. Nu hoppas jag att det inte kommer en massa snö. Jag har tänkt använda vår bil som står utomhus fram till lördagen pga att jag inte tycker att den fullastade biledn sak stå ute på en skolparkering. Det är bättre den står inlåst i garaget. Nu är det bara lite småsaker som både Annica och jag har att fixa innan det är dags.

 

Camilla

 

Tisdagen den 23 november 2010 kl. 22:13

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

"Personalfest" med inslag av inköp

Nu är helgen slut. Vi, Annica och jag, har haft en riktigt trevlig helg i Stockholm. Vi kan väl kalla det personalfesthelg eftersom vi var med båda två dvs hela vårt företag. Vi har varit på Magnus Uggla revy. Mycket skratt och musik. Kul! Lördagskvällen avslutades med mat på Golden hits. Både på lördagens och söndagens förmiddag var det shopping som gällde. Mycket affärer att titta i men inte så väldigt mycket inhandlat. Det vi skulle se om vi fick tag i till Riddarens tomtar hittade vi till slut i alla fall. Det var bältena till våra stora tomtar som vi hoppas att vi säljer på nästa lördags julmarknad. Julklappar hade vi tänkt få ihop något, men det blev inget med det. Vi är lika nöjda ändå. Vi fick tag i "kortstomme" (kan man kalla det så tro) som ska göras i ordning till lördag om vi hinner. Julkorten ska vi ha med till Johansfors den 27/11.

 

Camilla

 

Söndagen den 21 november 2010 kl. 20:55

Taggar: , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tomtar, tomtar, tomtar.....

Igår var det dags för tomtandet. Annica var här redan innan jag kom hem från jobbet. Vi åt lite och sen satte vi igång. Dvs vi började leta tillräckligt stora skinnbitar till våra största tomtar. Vi fick ihop några stycken i alla fall. Det kanske kan bli nån julklapp på nästa marknad. Tre broscher blev det också. Tiden gick snabbt och mycket klippande och klistrande blev det. Vi höll på till ca 22, men då var jag trött. Det som fattas nu är bälten till våra tomtar. Det måste införskaffas i helgen. Johansfors nästa! Som vanligt måste vi ju föreviga att vi jobbat. Bilder kommer här nedan.

 

Camilla

 

Onsdagen den 17 november 2010 kl. 20:49

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Samma idag igen!

Det blev av olika skäl ingen tomteverkstad hos Annica idag. Jag målade istället kanter på Hnefatafel och Kvarn. Alla spelen måste målas två gånger så det tar sin lilla tid. Har ju inte hur mycket "torkplats" som helst heller. Har även gjort linjer på Hnefatafel och ska sätta marker i solitär om en stund. Jag hoppas på att vi kan få till några extra tomtar i veckan. Ska se om jag kan förbereda genom att klippa till lite skinn i den mån jag har hemma. Måste även klippa skinn till fåren i rävspelet. Den kommande helgen blir det inget gjort. Då ska Annica och jag till Stockholm och se Magnus Uggla revy. Ska bli mycket kul. Då återstår alltså kvällsarbete med tomtarna. Vi får se om vi kan pricka in nån kväll när vi båda är lediga. Jag vet att det är lite möten på jobbet och med facket bla. Men någon tomte ska vi väl kunna knåpa ihop innan den 27/11. Vi har en del men skulle vilja ha några fler med oss till Johansfors.

 

Camilla

 

Söndagen den 14 november 2010 kl. 16:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Målat!

Jag har varit ute i "slöjdladan" och målat. Det blev lite kanter på 2 hnefatafel, 1 räv och 6 solitär. På de 2 förstnämnda ska linjer och hörn målas också. De andra är färdigmålade men ska fyllas på med spelmarker. I rävspelets fall så blir det till att klippa fårskinn i massor igen. Och limma!. Dessa spel ska med till Johansfors. PÅ julmarknadens där kanske det kan vara ett julklappstips med ett av våra spel eller någon tomte eller något annant ur vårt produktsortiment. Ingefärsdrickan ska med och värmas som ett alternativ till glöggen.

 

Julklappstips från Camilla

 

Lördagen den 13 november 2010 kl. 15:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

100 på 10 dar

Detta är mer än vi väntat oss. Riktigt kul är det. Jag upptäckte just när jag loggade in på sidan att det var exakt 1600 besökare nu. Den 2/11 hade vi 1500 så på 10 dagar har vi hgaft 100 besökare. Det är värt en applåd. Den här årstiden hade jag inte förväntat mej det. Men desto roligare är det att upptäcka.  Nu har det endast varit sporadiskt arbete med Riddarens. Men på söndag blir det nog en arbetsträff med påfyllning av tomtar inför Johansfors julmarknad. Vi ser fram emot marknaden. Ska bli riktigt spännande att stå i hyttan. Igår  skrev jag ett mail på engelska. Knappast min starka sida men vad gör man om man vill ha det gjort och ingen Kenneth är hemma. Jo då skriver man själv och hoppas på att det blir förståligt i alla fall. kenneth fick faktiskt kolla det när han kom hem och han hittade faktiskt inga fel. Nu hoppas jag på att den beställning jag gjorde och de förklaringar  jag skrev ska bära frukt också. I så fall blir det lite nytt i vårt sortiment. Håller tummarna och hoppas.

 

Camilla, ska värma lite glögg nu tror jag. Och sätta mig framför brasan.

 

 

 

Fredagen den 12 november 2010 kl. 16:54

Taggar: , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hemma från slädhundstävlingen!

Idag har vi som jag skrev i förra lilla inägget varit i Svartbäcksmåla och haft kioskverksamhet åt Nybro Ski. Det har varit tävling med hundspann i "skidspåren". Det är riktigt roligt att se hur de drar fram sina ekipage. Igår var det regn och blöta sår och idag frost och halt. Men vi hade varm gulaschsoppa, kaffe, våfflor, korv mm att värma sig med. Medan vi jobbade åt skidklubben hade vi småstunder utan kunder då vi kunde skriva liten beställning. Så även om det inte var Riddaren som hade "jobbet" idag så fick vi lite gjort åt oss ändå.

 

Camilla

 

Söndagen den 7 november 2010 kl. 18:01

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu har vi jobbat av Nybro ski i helgen.

Var stått kiosken vid en slädhundstävling. Det har varit kul. Intensivt periodvis. Camilla;-)

 

Söndagen den 7 november 2010 kl. 15:05

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

1500!

Nu har vi 1500 besökare exakt. Det var kul att se den siffran. Jag har äntligen fått ur tummen och skrivit i de där liggande kvittona i bokföringen. Skönt! Det kommer mera men nu ligger de inte på hög och väntar i alla fall. Nu är det lite annat som återstår att räkna på. Vi får nog tyvärr höja lite av våra produkter, framför allt spelen till nästa år pga höjda materialkostnader. Men vi har ju visserligen haft samma priser i 7-8 år så det är nog dags. Jag väntar på en översättningsreplik från Peter innan jag kan skicka nästa mail till Polen. Sen är det dags för en beställning därifrån.

 

Camilla

 

Tisdagen den 2 november 2010 kl. 21:45

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

9 kvar

Precis som rubriken säger så har vi 9 besökare kvar till 1500 besök på vår hemsida. Precis som vi spådde så hann vi inte upp i 1500 innan månadsskiftet men vi kommer helt klart dit innan Johansfors julmarknad den 27/11. Denna gång hade vi 260 besök som ledde till en 420:e plats. Vi är nöjda med detta. Höstlov och ännu en vecka med kort om personal. Förra veckan pga av 2 sjuka kollegor och endast 1 vikarie. Denna vecka med 1 sjuk kollega och en som har semester. Ingen vikarie. Men denna vecka sa vi att vi inte behövde någon pga av höstlov och färre barn. Däremot så känns det på kvällarna i form av trötthet, så något målande blir det inte idag i alla fall. På onsdag slutar jag tidigt så då får jag se. I helgen klarade vi (både Annica och jag) av ett 50årskalas hos en väninna också. Trevligt och gott! Seg söndag. Är inte van att vara uppe så länge längre. Lite räkning av buss-sträckor gjorde jag igår i alla fall. Alltid något.

 

Camilla

 

Måndagen den 1 november 2010 kl. 18:06

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg