Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ska vi "slå" 1500?

34 besökare kvar till 1500strecket. Ska vi klara det innan nästa marknad? Håller det den takt som det varit den senaste tiden så blir det nog så. Håller tummarna och hoppas. Bara 3 dagar kvar på månaden så innan dess är väl inte säkert att vi lyckas med denna "bedrift". Jag tycker faktiskt att det är lite kul att hålla lite koll på hur många som hittar oss och på vilket sätt.

Denna veckan har jag haft fullt upp på jobbet med konferans mm. Tror att även Annica haft fulltecknat. Pga det så har det inte blivit nåt målat. Men nu tror jag det ska komma en lite lugnare period så spelen kan få lite färg.

Svaret från Polen har kommit. Kul! Jag fixade att läsa/förstå det (på engelska). Det kändes skönt. Nu återstår bara att bestämma oss och att svara också. Det får nog vänta till helgen.  

Vi ska hinna med ett 50årskalas hos en väninna i helgen också. Det ska bli roligt.

 

Camilla

 

Torsdagen den 28 oktober 2010 kl. 17:31

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Brev till Polen!

Äntligen fick jag fart att skriva ett brev/mail till en polack. Detta skulle vi gjort för länge sedan, ända sedan i somras. Men eftersom jag (även Annica) är så dålig på engelska så har vi bara skjutit upp det. Nu skrev vi det på svenska så fick Peter översätta det åt oss. Hoppas nu vår Polske vän är snabbare med att svara än vad vi var med att skriva.

Jag hade tänkt gå ut och måla Hnefatafel idag men blev istället sittande framför datorn. Det blev mail till Polen och betalande av räkningar. Kanske att det blir lite bokföring också. Nu finns ett antal kvitton som måste skrivas in igen. Ju längre jag väntar desto fler blir det och ännu jobbigare att sätta igång och skriva.

Jag har hunnit med att koka äppelgelé och laga mat också. Gelén kanske får följa med till Johansfors i november.

 

Camilla

 

Söndagen den 24 oktober 2010 kl. 17:14

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Skickat!

Ja, då var det avklarat. Paketet är skickat. Nu ska räkningen skrivas ut och läggas på lådan den också. Det känns bra. Vi har en massa halvfärdiga spel här hemma nu, men de är det ingen brådska med som tur är. Det får bli att gå ut och göra några åt gången nu framåt. Måste skärpa oss och inte spara allt till våren då det lätt blir panik för att vi inte lagt upp arbetet bättre. Vi tror alltid att vi har så gott om tid och sen är tiden bara slut. Vi måste boka upp i almanackan så att det blir av tror jag. Vi får väl se om det blir något målat i helgen. Idag ska jag inte ut i alla fall. Trött så in i den. Ska lägga mig tidigt idag också precis som föregående dagar. Har arbetat med en personal kort i veckan och det känns. Nu återstå att se om det kommer snö i natt eller...? Barnen på jobbet skulle naturligtvis uppskattta det, men jag tycker att det kan vänta ett tag till.

 

Camilla

 

Onsdagen den 20 oktober 2010 kl. 20:42

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Slipa, slipa, slipa!

Jag har ont i vänsterarmen av att ha suttit och spänt ett sandpapper med fingrarna. Det var ju tvunget att vara spänt när jag skulle slipa Hnefatafelmarkerna. Det blir ju lite "statiskt" att sitta och spänna på det viset så nu har jag fått göra lite hand/armgymnastik/streching. Det känns nämnligen i hela armen, ända upp till axeln. Högerhanden fick uppgiften att hålla i markerna och dra dem fram och tillbaks över sandpappert. Härligt solsken var det, men inte så varmt. men njuta i solen gick att göra under arbetet. Skönt! Kenneth sågade 4 meter rundstav så att det blev ca 2,5 lit pluttar dvs till ca 12,5 spel. De är nu slipade (som sagt), oljade och betsade. Annica jobbar med guldkanter och stämpling av plattorna. Hon hade gjort några igår och några idag. På onsdag hoppas vi kunna få iväg beställningen. Nu måste det nyoljade och nybetsade få torka ordentligt. På tisdag jobbar jag sent +att jag har planering direkt efter så det blir ännu senare. På så sätt får pluttarna ännu en dag på sig att torka till. På onsdag får de åka till Tvärskog för att hamna i påsar och bli packade i en kartong för frakt till posten.

 

Camilla

 

 

Söndagen den 17 oktober 2010 kl. 18:04

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bussen har tagit vintersemester!

Nu är bussen stående i vinterförvaring. Det kommande halvåret är det inga större marknader att åka på. Nu är det Johansfors julmarknad som är nästa anhalt. Då behöver vi inte vår stora buss. Till julmarknader drar vi inte med så mycket av vårt medeltidssortiment. jag har varit och handlat material till pluttar till hnefatafel idag också. Hoppas att Kenneth kan såga i morgon så att jag kan olja och betsa dem. Reglerna är klara och spelen väntar på guldkant. Senast onsdag hoppas jag att vi kan få iväg vår leverans. Håll tummarna.

 

Camilla

 

Lördagen den 16 oktober 2010 kl. 15:46

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Regler!

Nu har vi äntligen fått tag på nästan rätt storlek på rundstav till våra "pluttar". Kenneth provsågade idag. Det han sågade i helgen blev bra men hade fel tjocklek. Ska köpa mer av denna storlek snart. Köpte bara en lite bit eftersom jag inte visste hur det blev. Hittar inte min guldpenna som jag ska ha till spelkanterna.Kan den tagit slut förra omgången? Kanske! Får lämna spelen till Annica på torsdag så får hon både skriva och sicksacka. Nu ska jag skriva ut regler till Hnefatafel. Det börjar i alla fall närma sig slutet av denna beställning. Det har varit ett pyssel att få rätt storlek på staven och sen var fräsmaskinen fullbokad så plattorna tog också längre tid än vi hoppats. men bättre sent än aldrig hoppas jag att ni tänker.

 

Camilla

 

Tisdagen den 12 oktober 2010 kl. 20:54

Taggar: ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nytt album!

Äntligen lyckades jag få dit korten i albumet med julsaker. För det första är datorn fruktansvärt seg. Beror säkert på att den inte är så ung längre bla. Sen ville inte zoomin ta emot mina bilder. Jag kämpade flera gånger innan jag kom på att det var mitt eget fel. När jag redigerade bilderna så sparde jag inte som jpg utan det blev bmp av misstag. Men, men förhoppningsvis så lär man (dvs jag) av misstagen. Jag var ute och målade spel igår och målade färdigt idag. Annica håller på just nu i solens sken och kämpar med att tvätta vår mycket skitiga buss. Nästa vecka ska den in på vinterförvaring. Då ska den vara så ren det bara går. Hon mms:ade nyss över dessa bilder:

Igår var både Kenneth och jag ute och fixade med Hnefatafelspelen. Då såg det ut så här:

 

Nu hände nåt annat lustigt. Jag trodde att jag sparat alla bilder på samma sätt, men på den understa när Kenneth sågar Hnefatafelpluttar så blev det ingen vit kant och ingen text på någon av kennethbilderna. Konstigt. Jag har ju alldeles för mig att jag la till text på dem. men nu orkar jag inte ändra mer. Det får vara så här. Nu ska jag ut och njuta lite i solen innan det blir kväll och kallt igen.

 

Får se om det är någon liten fjäril kvar i höstsolen, Camilla.

 

Söndagen den 10 oktober 2010 kl. 15:07

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det jul igen.....eller i alla fall snart.....

.....närmar sig med stormsteg. Det är både bra och dåligt kan jag tycka. Jag gillar jultiden med mörkret ute och alla tända ljus inna. Men jag gillar inte julhysterin som brukar bli. Framförallt inte att de börjar ta fram julsaker när som helst i affärer. Jag har inte sett det själv, men nån sa att de i någon affär fått fram julpapper. I vår närmsta butik kom glöggen fram. Men det kan vara mysigt och värmande redan nu så det är ok tycker jag.

Vi är idag anmälda till en julmarknad i Johansforshyttan den 27/11. Det ska bli kul. Det var några år sedan vi stod på en julmarknad. I morgon ska Annica och jag gå som besökare på Påryds gammeldags höstmarknad. Där har vi stått förr. Men när de bytte plats på marknaden så kändes det inget bra för oss längre, tyvärr. Jag får se om jag hinner ta kort på våra julsaker i morgon också och lägga upp ett album för dem. Det är lite beroende på hur länge vi går på marknaden och hur vädret är. Vi får se i morgon.

 

Camilla

 

Fredagen den 8 oktober 2010 kl. 21:34

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Busstömning

 

Idag har Annica och jag tömt bussen för att senare kunna inventera. Skönt att ha det gjort. Nu ska bussen förhoppningsvis kunna få en liten uppfrächning innan den ska in på vinterförvaring. Jag tog hem lite julsaker för fotografering. Hoppas kunna göra det i dagsljus i helgen. Ljuset var orsaken till att vi inte fotade idag i lokalen. Hnefatafellinjer målades igår av mig och kungakronor och kroppar av Annica. Kanter och rutor ska målas i morgon eller i helgen. Det blir nog i helgen eftersom jag "stänger" på jobbet i morgon. Orkar nog inte när jag kommer hem. Vi hoppas att vi kan åka iväg på en julmarknad i år. Såg att de sökte knallar till Johansfors, men vi hittar inget telefonnummer tyvärr. Får försöka leta på rasten i morgon.

 

 

Go´natt, Camilla!

 

Torsdagen den 7 oktober 2010 kl. 21:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fårets dag på Borgholms slottsruin

Igår var Annica och jag på en runda till Öland. Vi skulle kolla upp om denna marknad kunde vara något för oss till nästa år. Det är inte omöjligt i alla fall. Vi har ju ett par fårprodukter så där kanske vi kan stå bland dem eller hos renässansgillet. Där har vi varit tvungna att hyra kläder förut eftersoom vi inte har den årsmodellen. I år var där många i medeltidskläder så då borde vi också kunna ha det. Ska vi hyra kläder så blir ju det ytterligare en kostnad som man måste sälja för. Vi hade en trevlig eftermiddag på Öland i ett ganska hyfsat väder. Vi träffade på en ko som inte visste om den var ko eller häst tror jag. I alla fall inte om den tror att det är den som ska frakta oss. Kunde inte låta bli att ta kort när den stod intill skylten:

 

Söt var den i vilket fall som helst oavsett vad den har för ras.

Här kommer ett kort till fast från marknaden Emil och jag var på i somras innan vi åkte till Visbys medeltidsmarknad. Denna marknad i Lye fanns med i medeltidsveckans reklam. Kan inte förstå varför. Det stod att det skulle vara medeltidsmarknad runt kyrkan i Lye. 1 partytält fanns det med ca 8-10 bord varav 2 var medeltidsinspirerade. resten kunde varit på vilken marknad som helst. Vi var glada att vi inte kört så långt extra för denna marknads skull. Emil bodde bara ca 3 km ifrån som tur var.

 

Nå, vad tycks? Vi gick igenom hela denna marknad på ca 2 min. Kunde gott snabbare om jag inte stannat och tagit kort också.

 

Nu ska jag avsluta för dagen.

 Fårets dag på Öland var en trevlig tillställning tyckte både Annica och jag, Camilla

 

 

Söndagen den 3 oktober 2010 kl. 18:58

Taggar: , , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Slut på september och oktober börjar

Då har ytterligare en månad gått. Vart tar tiden vägen? Denna månad har vi stigit i tabellen, dvs besökstabellen. Som vi sagt förut så tycker vi det är lite kula tt följa statistiken. Nu är vi uppe på 414:e plats i septembertabellen med 244 besök. Kul! Nu har vi haft vår högsäsong. Undrar om vi sjunker nu fram till nästa sommar. I morgon gör nog Annica och jag ett besök på Fårets dag i Borgholms slottsruin. Ska bli kul att se hur det är där. Ev blir det en julmarknad i slutet av november. Annica hittade en annons om det igår. Vi får väl se om vi kommer med. Kom just på att vi inte fotat våra julsaker och lagt in på hemsidan. Det får vi väl ta och göra snart tror jag. Min förkylning börjar bli bättre men är inte helt bra. Jag valde att stanna hemma ikväll när man och son skulle till Blomstermåla och min svåger. Känns bättre att vila bort snuvan.

 

Ska sätta mig vid tv:n och se postkodmiljonären och Dobidoo nu snart, Camilla

 

Fredagen den 1 oktober 2010 kl. 19:20

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg