Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nästan Gudahagenblåst!

Nu har det hållit på att blåsa i flera dagar. Det är nästan som i Gudahagen med styrkorna men mycket kallare här och nu. Min förkylning sitter där den sitter och vill inte försvinna. Man blir så trött. Två kvällar på jobbet förra vecka och en denna. Förra veckan var det både PK (personalkonferans) och planering. I morgon är det föräldrarmöte. Sen hoppas jag att det ska vara lugnt på kvällsarbete ett tag fram över. Behöver vila bort snuvan känner jag. Ska nog ta och lägga mig i ett hett bad nu. Bussen har fått vinterförvaringsplats en bit härifrån. Ska bara göra i ordning den för inställning. Måste tömma den så att vi kan inventera i vår. Ska fixa med avställningen också. Nu väntar badet och sedan tigerbalsam insmort på bröstet för att försöka kurera mig. Mys, mys!

 

En panodil efter badet och sen sängen. Go´natt, Camilla

 

Tisdagen den 28 september 2010 kl. 20:33

Taggar:

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gudahagens kort

Så orkade jag till slut lägga in korten från helgen på hemsidan. En ny beställning kom idag igen så nu får vi återigen sätta fart på vår tillverkning. Kul! Årets sista marknad är genomförd, snyft. Tyvärr är vi inte anmälda till några fler. Vi får väl se om det blir någon julmarknad eller liknande längre fram. Funderade ju på Fårets dag på Ölands skördefest. Vi vet att vi pratade nmed någon som sa att vi skulle ringa. Men vi kommer inte ihåg vem det var och hittar inget nummer. Nu är det för sent tror jag. Skördefesten är nästa helg. Vi kollar väl vidare för säkerhets skull.

 

Camilla

 

 

Onsdagen den 22 september 2010 kl. 21:45

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hemma från Gudahagen!

Nu har jag varit hemma i ca 1,5 dag efter helgens marknad i Gudahagen. Eller hemma är väl inte rätt ord när jag sitter på min rast nu på förskolan och skriver i bloggen. Vi är helt genomblåsta efter denna stormiga helg. Har aldrig förr varit med om något liknande på nån marknad. Vi har haft blåst innan som vi tyckt var jobbig men inte som detta, vi har haft regn, hagel, sol och tom snö, men aldrig sådan här vind. Under våra marknadsklänningar hade vi både tröjor, byxor och ett helt regnställ. Det var välbehövligt då det även är vindtätt. Vi har hängt i marknadsståndets tak, suttit på bordet, lyft i andra kanten på bordet, hämtat saker som flugit iväg osv. Men konstigt nog så hade vi inget som gick sönder. Vårt marknadsstånd är ganska klent. Vi får väl se om vi kan fixa oss något annat till nästa säsong eller bara förbättra det vi har. Trots detta väder, värst på lördagen, så kom denna dag ca 2700 besökare efter vad vi hörde. Söndagens siffra har jag ingen koll på. Alla som kom var dessutom glada och hjälpsamma. Kvällens gille blev inflyttat i fritidsgårdens lokaler. Mycket bra. Annars hade vi väl fått jaga mat som flyger iväg. Trevligt gäng som vanligt när vi satt och åt. Maggan (magmar.se) underhöll oss med lite nässpelning bla.

Även om vädret kunde varit bättre så är vi ändå relativt nöjda med helgen, trots att vi inte sålde lika bra som föregående år. Men efter omständigheterna så är det ok.

Ikväll har vi personalkonferens till ca 19.30. Får se om jag orkar lägga in korten från marknaden sedan när jag kommer hem. Igår kväll orkade jag inte. Jobbade mellan 6 och 14 först, sen sjukgymnast och en massa ärenden. När jag kom hem väntade alla smutsiga marknadskläder på att få sig ett dopp+lite andra "måsten" där hemma. Sedan var jag färdig för sängen.

 

Så här röda och vindbitna var vi i ansiktet efter helgen, Camilla

 

Tisdagen den 21 september 2010 kl. 15:17

Taggar: , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag har hälsat på träsktrollet från Gudahagen.

Häftig! Bättre väder idag men inte lika mycket folk som igår. :-o Camilla

 

Söndagen den 19 september 2010 kl. 15:41

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Storm,

 

Lördagen den 18 september 2010 kl. 15:49

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

SKYFALL!

Kalla och blöta kom vi fram till Inger. Nu är de dax att sova. Inomhus denna gång. Hos Inger, Gudahagens silver. God mat o dryck och trevligt sällskap gjorde oss åter varma. Sov gott!

 

Fredagen den 17 september 2010 kl. 23:57

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fix och don

Tänkte fixa en del till helgen, men blev sittande vid tv:n tillsammans med Kenneth istället. Sen kom jag hit till datorn. Nu måste jag ta mig i kragen och ordna med växelkassan till helgens Gudahagenmarknad och kolla över vad jag behöver fixa i morgon efter jobbet. Dvs handla lite fika mm som ska med på resan. Programmet för marknaden finns nu utskrivet och ska in i marknadspärmen så det kommer med till marknaden oxå.  Hjälp oss att hålla tummarna för fint väder. Det är mycket trevligare för både knallar och besökare. Mycket bättre när man ska packa in efter marknadens slut så man kan ta det lugnt när man väl är hemma. Det är inte kul att ha en massa blöta tyg och kläder mm som måste hittas en torkplats till för att det inte ska mögla och bli förstört.

 

Så här glada vill vi vara efter marknadens slut, Camilla.

 

Onsdagen den 15 september 2010 kl. 21:28

Taggar: ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Förberedelser för helgen i Gudahagen!

Har idag bla plockat lite med en del gamla papper som skulle rensas bort ur Riddarpärmen. Det var välbehöligt. Förhoppningsvis är det lättare att hitta det vi behöver nu. har gjort en beställning liksom även Annica har gjort i veckan. Vi har lite uppdelat om vem som gör vad beställningsmässigt. Hinner inte sy eller göra fler spel nu innan nästa marknad som går av stapeln på lör-sön, dvs 18-19/9. Då är det Gudahagen, Näsum som gäller. Detta ligger i närheten av Bromölla för er som inte vet detta innan. Det ser vi fram emot. Har varit där två år innan med mycket positiva minnen. Vi behöver inte sova i bussen denna marknad. Vi har precis som förra året fått sängplats hos Inger från Gudahagens silver. Ska bli trevligt och kul! Detta är sista marknaden vi är anmälda till i år. Får se om det blir nån julmarknad eller möjligen vid Ölands skördefest om vi får vara med.

 

 

 

Hoppas att detta fyrklöver ger oss lycka i helgen, Camilla

 

Söndagen den 12 september 2010 kl. 20:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Glasstenar!

Äntligen hittade jag lite glasstenar igen. Var på loppis idag med ett par kollegor och handlade glassten till Riddaren. Det var inte många men de var blå. De sista vi fått tag på har varit bruna och vi behöver blandaded färger till våra tre i radspel. 3 kr gav jag och då fick jag två glasunderlägg som de låg på i samma pris. Vi hittade däremot massor till vår förskoleavdelning. Bla bord och lampor till lekhörna och sagorum. Även julsaker och pysselmaterial kom med hem till jobbet.

 

Nu har jag även (äntligen) gjort bokföringen som jag tänkt göra i flera veckor. Pust! Äntligen klart. Det är inte kul att ligga efter som jag gjorde nu.

Tummen upp för loppis, Camilla

 

Söndagen den 5 september 2010 kl. 15:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer och statistik

Igår och idag på min rst har jag lagt till kommenterer till Ingelsträdekorten. Tänkte igår när månadens statistik kom att vi närmar oss 1000 besökare. Funderade på om vi skulle komma upp i de innan Gudahagen. Men redan igår skedde det. Vi slog vårt besöksrekord på hemsidan med mest antal besökare på en dag. Kul!

Med 205 besök under augusti månad så hamnade vi på 521a plats. Även det kul!

Nu laddar vi om inför Gudahagens marknad om ca 2,5 vecka. Vi längtar.

 

Camilla

 

Torsdagen den 2 september 2010 kl. 12:32

Taggar: , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg