Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Medeltid på Gotland

Nu är jag åter hemma från sommarens andra tur till Gotland.  Denna gång var det endast jag, för att hälsa på min son och för att passa på att besöka medeltidsmarknaden. Eftersom Emil var ledig ett par dar under medeltidsveckan så passade jag på då.  Massor med kända ansikten stod bakom flera stånd. Kul och se om de känner igen mig utan Annica och dessutom "civilklädd". Det gjorde de flesta i alla fall, åtminstone när jag började prata och de hörde dialekten. Det jag saknade lite var den kringvandrande musiken. Det såg/hörde jag ingen. De hade tydligen sina uppträden på vissa ställen men inget runt om marknaden. Tyvärr! Vi passade på att äta lunch på marknaden 2 dagar. Det blev gotländskt lamm ena dagen och vildsvin den andra. Mums!

En liten eller rättare sagt ganska stor besvikelse var dock medeltidsmarknaden i Lye. Den står med i medeltidsveckans program men där fanns endast ett stort partytält innehållande 8-10 bord med i och för sig fina produkter, men utan medeltidstema. Det var bara ett fåtal av försäljarna som var medeltidsklädda dessutom. Det är ju det som är bidragande till stämningen annars.

Det var första gången jag går som besökare på en medeltidsmarknad. Nej nu ljög jag. För 2 år sedan var jag på Salve, men de hade endast 4 stånd, skitiga bodar/hus med förstörda produkter. Det var synd, för när den sköttes så var deen mycket fin miljö att ha marknad i. Jag var även för många år sedan som besökare i Kristianopel kom jag på.

Har idag levererat en beställning igen. Det känns bra att få göra det. Det rör på sig så att säga. Snart börjar nedräkningen till Visingsö. Innan dess måste jag göra ny saft, tvätta bussen, skriva och skicka faktura, bokföring, betala räkningar och ev fixa lite med lite spel. Det finns som sagt att göra. Semestern är över efter denna vecka och Annica började jobba redan i måndags.

 

Både positiva och negativa upplevelser på marknaden och en del regnskurar. Camilla

 

Onsdagen den 11 augusti 2010 kl. 18:53

Taggar: , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg