Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Trött, trött, trött

Igår började jag jobba vid kl 6 på morgonen. Det var ingen svårighet att stiga upp trots att vi inte kom hem från marknaden förrän vid 23tiden på söndagen. Däremot mitt på dagen runt 2 så var jag helt slut. Låg med nålar i mitt knä och halvsov hos sjukgymnasten. Sedan en runda och uträtta olika ärenden innan det var dags att åka tillbaks till jobbet för en personalkonferans. Även Annica hade personalkonferans igårkväll. Hon ska dessutom på möte både ikväll och i morgon kväll också. I kväll tänkte jag se om jag kan uppdatera sidan med Ingelsträde-korten. Orkade inte igår när jag kom hem.

Ingelsträde marknad bjöd på det mesta: regn, blåst, sol, hagel, mycket bra gyckel, trevliga besökare, arrangörer och knallar, fint trevligt gästabud mm.

Nu måste jag avsluta här för min rast är slut.

 

Ut till barnen igen, Camilla

 

 

Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 13:25

Taggar: , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ingelsträde marknad är slut.

De var inte speciellt mycket folk men mycket trevligt. Vi har haft regn, moln, sol och hagel. Sitter i bussen på väg hem nu. Riktigt ösregn är de. Inte kul att köra i. De blir nog en sen kväll. Annica kör nu, ev byte av chaufför senare. Camilla ;-)

 

Söndagen den 29 augusti 2010 kl. 19:40

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilken blåst!

Idag är min dator segare än seg. Kan det bero på all vind som är utanför huset? Jag skyller på den i alla fall. Har lagt upp nya kort från Visingsö. Kunde bara kommentera några stycken eftersom datorn arbetade så långsamt idag. Jag får fortsätta med kommentarerna en annan dag.

Helgen på Visingsö blev sammanfattningsvis riktigt bra. Trots regn, blåst med omkullvält marknadsstånd, så kom även solen och en massa besökare. Sen hade vi dessutom en trevlig kväll på Solbackens restaurang med god mat och kareoke.

Nu är klänningen tvättad och lite nytt beställt. Nu laddar vi för helgen i Ingelsträde. Hoppas innerligt att denna blåst/storm som varit i dag är borta då.

Vi håller tummarna och hoppas att Visingsö tornerspel får tag på nya arrangörer till nästa år, annars skulle denna underbara markand gå i graven i år. De som hållt i marknaden har gjort det i 10 år nu och vill att några andra tar över.

 

Camilla

 

Onsdagen den 25 augusti 2010 kl. 19:52

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Om en kvart är marknadshelgen på Visingsö över.

Sammanfattningsvis tror jag att det blev en bra helg. Vädret har varit ok med blandat regn, blåst och sol. Ca 3,5 tim i bilen väntar. Nästa vecka blir det till att packa om till nästa helg i Ingelsträde. Camilla

 

Söndagen den 22 augusti 2010 kl. 16:49

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

En regnig,

blåsig och solig dag är slut på Visingsö. Trevligt har vi haft och mycket folk. Nu ska vi gå och äta och vila fötterna. Camilla

 

Lördagen den 21 augusti 2010 kl. 20:24

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Saft, muffins, tak mm

Kenneth har pumpat däcken på bussen och packat inför morgondagen. Jag har hällt upp saften, gjort ingefärsdricka, packat, burit ut en del till bussen, satt på dekalerna mm. Annica har bla packat, sytt och bakat muffins. Precis som vanligt alltså när det ska bära av till marknad dagen efter. Jag har även inhandlat en laminator idag. Så vi slipper åka till jobbet och fixa laminering av regler. I morgon kommer vi  -VISINGSÖ.

 

Medeltidsmusik väntar i helgen, Camilla

 

Torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 21:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bussen är tvättad!

Nu är bussen hjälpligt ren. Den har stått under ett par tallar sedan sist den användes, så den var täckt med barr. Förra ägaren hade nog inte tvättat den över huvud taget. Kenneth hjälpte mig. Jag är kortare än vad han är så han nådde högre upp. Även insidan av fönstret är tvättat. I morgon kommer våra dekaler på. Våra mugghållare finns även de på plats nu. Så nu är vi så gått som klara med packning och fixande av busspinaler inför helgen på Visingsö.

 

Camilla

 

Onsdagen den 18 augusti 2010 kl. 19:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Trött!

Nu har jag åter börjat jobba efter sommarens semester. Började vid 6 idag. Vet inte hur många gånger jag vaknade i natt av rädsla för att försova mig. Men det gick bra att ta sig upp i tid. Det är ganska skönt att komma in i vanliga rutiner igen. Men nu är jag ganska trött efter både en dags jobb och den kvalmiga värmen.

Jag har nu strukit flaggor som ska med till Visingsö till helgen. Annica kämpar med marknadsståndstaket. Hon ska sy på ett vaxat lintyg så att det håller regnet borta från våra saker och från oss, förhoppningsvis. Det har vid några tillfällen regnat rakt igenom taket, inte kul! Pressening är ju inte alltid tillåtet och inte alltid så bra det heller. Vi hade ett hål i presseningen vid ett tillfälle på Visingsö. Allt vatten samlades mellan tak och pressening och sen kom allt över Annica i en stor stråle. I albumet Äldre historiska marknader finns ett kort på Annica med strålen. Nu chansar vi och hoppas att vaxat lintyg ska göra susen. Allra mest hoppas vi att det ska bli regnfritt.

Annica var här i helgen och tittade på lite saker som vi skulle göra i bussen så det går att sova i den bla. igår fixade jag med lite av packningen och Annica gjorde detsamma hos sig i lördags. Nu ska jag gå ut och skaka saften så att den blir bra till helgen. Kenneth lovade att sätta upp ett par mugghållare i bussen nu i veckan. Dvs alla har lite olika saker att dona med innan veckans marknad. Längtar! Det var länge sedan vi var iväg nu eftersom det inte blev nåt av sommarmarknaderna vi var anmälda till.

 

Camilla

 

Måndagen den 16 augusti 2010 kl. 16:01

Taggar: , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Granskottsdricka!

Så då var det förberett. Dvs granskottsdrickan som ska bli klar till nästa helg då vi ska till Visingsö. Den "gamla" tog helt slut i Varberg. Tur att Emma plockade granskott åt mig som jag frös ner. Tack Emma!

 

Solen skiner och värmer ordentligt idag igen, Camilla

 

Fredagen den 13 augusti 2010 kl. 17:15

Taggar: , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Medeltid på Gotland

Nu är jag åter hemma från sommarens andra tur till Gotland.  Denna gång var det endast jag, för att hälsa på min son och för att passa på att besöka medeltidsmarknaden. Eftersom Emil var ledig ett par dar under medeltidsveckan så passade jag på då.  Massor med kända ansikten stod bakom flera stånd. Kul och se om de känner igen mig utan Annica och dessutom "civilklädd". Det gjorde de flesta i alla fall, åtminstone när jag började prata och de hörde dialekten. Det jag saknade lite var den kringvandrande musiken. Det såg/hörde jag ingen. De hade tydligen sina uppträden på vissa ställen men inget runt om marknaden. Tyvärr! Vi passade på att äta lunch på marknaden 2 dagar. Det blev gotländskt lamm ena dagen och vildsvin den andra. Mums!

En liten eller rättare sagt ganska stor besvikelse var dock medeltidsmarknaden i Lye. Den står med i medeltidsveckans program men där fanns endast ett stort partytält innehållande 8-10 bord med i och för sig fina produkter, men utan medeltidstema. Det var bara ett fåtal av försäljarna som var medeltidsklädda dessutom. Det är ju det som är bidragande till stämningen annars.

Det var första gången jag går som besökare på en medeltidsmarknad. Nej nu ljög jag. För 2 år sedan var jag på Salve, men de hade endast 4 stånd, skitiga bodar/hus med förstörda produkter. Det var synd, för när den sköttes så var deen mycket fin miljö att ha marknad i. Jag var även för många år sedan som besökare i Kristianopel kom jag på.

Har idag levererat en beställning igen. Det känns bra att få göra det. Det rör på sig så att säga. Snart börjar nedräkningen till Visingsö. Innan dess måste jag göra ny saft, tvätta bussen, skriva och skicka faktura, bokföring, betala räkningar och ev fixa lite med lite spel. Det finns som sagt att göra. Semestern är över efter denna vecka och Annica började jobba redan i måndags.

 

Både positiva och negativa upplevelser på marknaden och en del regnskurar. Camilla

 

Onsdagen den 11 augusti 2010 kl. 18:53

Taggar: , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ny beställning och rensning av bussen!

Vi hade bestämt att Annica skulle komma hem till mig så vi kunde "gå igenom" bussen. Dvs vi skulle städa ur lite grann och se vad vi behövde beställa och göra till nästa marknad. Vår nästa marknad är Visingsö tornerspel den 21-22/8 efter det så är det Ingelsträde den 28-29/8 och sista vi är anmälda till i år är Gudahagen 18-19/9.

I samma veva som Annica kommer hit så kommer ett nytt beställningsmail så det var bara att sätta fart på våra göromål. Vi tog även lite nya kort som ska in här på produktsidan.

Bussen blev riktigt fin inuti. Nu är det utsidan som står på tur. Det får bli nästa veckas göra. Jag har en veckas semestar kvar medan Annica börjar arbeta nu på måndag igen.

Söndag till tisdag åker jag till Gotland och medeltidsveckan. Får passa på att åka dit när boendet är klart. Min son bor och jobbar på Gotland i sommar. Det ska bli spännande att se lite av medeltiden från Gotland. Det har man ju hört talas om i många år.

 

Tiden går, snart dags att lägga sig. Camilla

 

Fredagen den 6 augusti 2010 kl. 21:56

Taggar: , , , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Månaderna går snabbt!

Ytterligare en månad att lägga bakom sig. Det går alldeles för snabbt. Snart är semestern slut. Det kan i och för sig vara skönt att komma in i vanliga rutiner igen. Det brukar kännas så här varje semester.

Idag kom den månrtliga statistiken från Zoomin igen. Det är lite kul att se. I juli blev det den bästa placeringen hitttils. Kul! Plats 724 med 129 besök. 3 månader tidigare har vi haft fler besök men sämre placering. Det ska bli kul at se om det blir någon stor minskning på besöksantalet när vinterhalvåret kommer. Vår säsong är ju denna tid.

3 veckor till nästa marknad. Visingsö tornerspel! Alltid lika trevligt att komma dit. Hoppas bara att det inte blåser som förra året. Då fick vi plocka upp vårt marknadsstånd på söndagen. Det såg ut som ett plockepinn. Massor med varor förstörda. Papper och annat lättfluget hittades över hela marknadsområdet. nu håller vi tummarna för fint marknadsväder och mycket besökare.

 

Camilla

 

Söndagen den 1 augusti 2010 kl. 18:29

Taggar: , , , , ,

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg