Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Till viss del ordnat....

Det där med att ordna sovplats i bussen var lätare sagt än gjort. Både Annica och jag hade köpt sängar. Två olika sorter. Vi provlåg i Annicas kök och kom fram till att den Annica köpt på Jysk kändes skönast. Sen kom nästa problem. Och det blev verkligen ett problem! Sängarna får inte plats jämte varandra i bussen. Det saknas ca 5 cm. De får inte heller plats efter varandra. Då saknas ca 15 cm. Vi förskte sätta dem lite "omlott" men då var hjulhuset i vägen. Det slutar alltså med att vi får lämna tillbaks sängarna och sova på madrass istället. Åtminstone denna gång. Så får vi leta vidare under tiden.

Nästa sovproblem var att det är dubbelbokat på vandrarhemmet i Varberg i helgen. Vi har plats på fredagsnatten men inte lördagen. Två av oss sover i bussen. Men de andra två dvs våra män stod utan säng tills för ca en halvtimme sedan. Nu får de bo på hotell istället. Skönt då var även det löst.

Bussen är packad och klar. De är bara det sista som ska in sådant som inte kan packas förrän precis inann vi ger oss av. En beställning ska också komma. Hoppas att det inte strular med detta. Kenneth ska kolla luften i däcken ikväll så det är fixat till vi kör på fredag kväll.

 

Camilla ser fram mot en marknadshelg i Varberg.

 

Onsdagen den 30 juni 2010 kl. 12:53

Taggar:

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Säng, säng säng! Sova, sova sova....

Nu närmar sig nästa marknad med stormsteg. Då ska vi inviga bussen som sovställe också. Ska bli spännande. Har idag införskaffat tältsängar till detta ändamål. Nästa sak är att få in dem i bussen så att vi får plats att sova. Efter helgen kommer information om detta. Har idag även hämtat nya etiketter till spelen och levererat sista Tre i rad spelen till Eketorp. Har också  beställt vaxat lin till vårt marknadstak. Förhoppningsvis ska vi inte behöva det men vi garderar oss. Om uti fall att det blir regn så är vi mer skyddade av detta tyg. Vi får ju helst inte ha pressenningar.

I midsommarhelgen har vi samlat krafter i solen för kommande helg. Bara slappat och tagit det lugnt med frukost på havet osv. Ska snart bära ut  picnicväskan och stormkök mm i bussen så vi inte glömmer det. Ska även skaka saften som jag "satte" igår. Den blir klar lagom till vi ska till Varberg i helgen.

 

solbrända hälsningar, Camilla.

 

Måndagen den 28 juni 2010 kl. 16:23

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jag målar och målar med tjockt och med tunnt......

Nej, nu ljuger jag. Det är inte jag som målar idag, det är Annica. Hon målar Hnefatafel. Men igår målade både hon och jag. Vi gjorde tabardsköldmärken här hemma hos mig. Det gick riktigt bra. Silvertrycket har krånglat förut, men inte igår. Nu väntar jag på att strykjärnet ska bli varmt så jag kan fixera trycket. Har pratat med Varberg idag oxå ang boende. Hoppas att det fixar sig. Det är ju nästa helg vi ska dit på marknad. Troligen ska Peter och Kenneth också med.

Har ihop med Annica lagt in en beställning på sköldar idag. Vi har inte många kvar i vårt lager. Nu börjar det osa varmt så nu är det nog dax att stryka.

 

Camilla

 

Tisdagen den 22 juni 2010 kl. 21:01

Taggar: , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bokföring!

Nu har jag äntligen bokfört i fatt efter marknaden. Hade samlat en del kvitton från tyginköp mm som skulle föras in. Även marknadssumman skulle in i bokföringen. Nu är det gjort. Nu väntar vi på nästa marknad - i Varberg den 3-4/7. I morgon kommer antagligen Annica hit för att fortsätta med tryckandet av tabardsköldar. Vi behöver även förbättra vårt marknadsstånds finish. Det börjar tappa färgen. Vi väntar även på våra etiketter till tre i rad bla. När de kommer så kan vi leverera de sista till Eketorp. Det saknades några spel i den sista leveransen som gick iväg i fredags.

 

Snart sovtime. Börjar jobba kl 6 i morgon bitti. Camilla

 

Söndagen den 20 juni 2010 kl. 21:08

Taggar: , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tidningsurklipp från Kronobäck!

I måndags fanns ett reportage från Kronobäcksdagen. Vårt marknadsstånd fanns med i bakgrunden på en bild. I förgrunden var det två småflickor som provade vår krans och vår henin.

Jag har fotat våra nya hillebarder  och vår nya tiara idag. Har just lagt ut dem på produktsidan.

Det fanns/finns en hel del att göra till Riddaren, men idag har jag velat ta vara på det fina vädret. Så det blev inget med det.

 

Resten av de hemmavarande i familjen tittar på fotbollsvm och jag ska lägga mig nu, Camilla

 

Lördagen den 19 juni 2010 kl. 22:15

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nya kort

Mitt microblogginlägg från igår kom fram idag på morgonen såg jag. Det kan inte hjälpas att det blev lite fel ordning nu då. Jag har just lagt in en massa kort från gårdagen i Kronbäck. I morgon får jag fortsätta skriva på dem. Jag orkar inte mer nu. Datorn är "seg" och jag har lite annat som måste göras innan det blir sängen för mig. Jag tackar vår lilla prinsessa som vi lånade på marknaden. Vi fick lov av Kaisas mamma att använda henne som modell för våra klänningar. Tack!

 

Nu sitter jag och gäspar så det är bäst jag avslutar. Camilla

 

Måndagen den 14 juni 2010 kl. 22:34

Taggar: ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu är vi i Kronobäcks klosterruin på marknad.

Solen skiner för första gången på länge och ingen blåst är de heller. Många glada människor. Härligt! ;-)

 

Måndagen den 14 juni 2010 kl. 06:07

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hemma från Kronobäcks klosterruin!

Så kom då äntligen sommaren. Precis i tid till marknaden i Kronobäck. Jag skickade ett microblogginlägg från mobilen när vi var på marknaden, men det finns nog ute i rymden någonstans. Hit har de ju inte kommit i alla fall. Får se om det kommer senare. Det händer ju ibland.

Dagen har varit underbar. Solen har skinit och ingen blåst. Vi började med både långbyxor och t-shirt under klänningen. Hade även med oss varmare tröjor. Efter 20 min var det dags att skala av sig, underifrån. Det behövdes endast klänning idag. Precis så som vi vill ha det. Att det dessutom var en massa trevliga arrangörer, knallar och besökare på plats gjorde ju inte saken sämre. Så har vi ju endast ca 7,5 mil dit så det var extra skönt. Föräljningen gick hyfsat och humöret var på topp så vi är nöjda och glada. Tack alla trevliga männinskor. Vi knäppte en massa bilder på marknaden. De orkar jag inte lägga till nu. I morgon (förhoppningsvis) så kommer de in på sidan. Nu ska jag vila benen. Även om det endast var 4 tim idag så känns det att man stått hela tiden i stort sätt. Det var bara när vi åt som vi satte oss en liten, liten stund.

 

Camilla, ska sova gott om en stund.

 

Söndagen den 13 juni 2010 kl. 21:05

Taggar: ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Plockat in i det sista...........som vanligt!

Idag har jag fixat växelkassan, hällt upp maskrossirapen i småflaskor, hämtat granskottsdrickan och ingefärsdrickan..... Sen var Annica här och lämnade påsar till Tre i rad, så nu är de strukna, tryckta och strukna igen. Sen fyllda med spelregler och marker samt knutna. Dde sista står innanför altandörren nu för att bli utburet i morgon. Då bär det av till Kronobäck. Höll på att glömma klänningen. Det hade inte varit bra. Nu håller vi alla tummar vi kan för att det ska bli bättre väder i morgon än vad det varit idag. Idag har det både blåst, regnat och varit soligt. Fast det sista var bara korta stunder, väldigt korta. Vi håller även tummarna för att massor av besökare ska hitta dit och att det handlar. Kameran är nerlagd så några kort ska det kunna bli också.

 

Camilla

 

Lördagen den 12 juni 2010 kl. 22:42

Taggar: , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Packade mm.

Igår kväll var jag hos Annica och packade bussen. Men innan vi började stuva in våra saker så var vi tvungna att tvätta ur bussen. Riktigt välbehövligt var det. Trasan och vattnet blev kolsvart. Nu är den acceptabel för att köra våra varor i. Varje låda soom vi satte in torkades oxå av pga att det inte gjordes efter förra årets marknader. Det var även det välbehövligt. Bussen blev fullpackad. Vi funderade på hur man ska kunna sova i den. Men förhoppningsvis så löser det sig. Vi har ju räknat med att kunna ha en del saker på ståndet under natten vid marknaderna. Nu den närmsta marknad dvs Kronobäck på söndag är bara en dag så då blir det inget soväventyr i bussen.

Annica skulle fortsätta att sy påsar till våra spel så att jag kan få hem och trycka dem. När jag kom hem igår kväll så kopierade jag  regler till spelen som ska iväg nästa vecka. Idag laminerade jag dem på jobbet. Kenneth har hämtat vårt nya lås idag. Men nu regnar det så han vill inte byta just nu. I morgon eller på lördag hoppas vi att det kommer på plats.

 

Camilla

 

Torsdagen den 10 juni 2010 kl. 18:15

Taggar:

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kronobäck!

Tidningsannonsen ang Kronobäck finns här

.

Kom på besök. Smaka vår Granskottsdricka, prova våra riddar- eller prinsesskläder. Även om ni inte handlar så kan man prova och bli fotograferad. Välkomna! 

 

Tisdagen den 8 juni 2010 kl. 13:50

Taggar: , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ny beställning

I förra inlägget så skrev jag att sommaren kommit, äntligen. Men kanske bara på beök. Och det stämde. Idag har det regnat över 15 mm på ett par timmar. Vi skulle dessutom ha familjefest utomhus på mitt arbete på förskolan. Det blev till att flytta in under tak. Men allt gick bra och barnen var precis så duktiga som vi visste att de skulle vara.

När jag kom hem kollade jag riddarmailen bla. Där hittade jag en ny beställning från Eketorp. Jippi! Detta satte fart på både Annica och mig. Annica satte sig direkt vid symaskinen för att sy påsar som jag i min tur ska trycka. Igår var jag ute och målade kvarn. Idag har jag fyllt strutar. På söndag är det marknad i Kronobäck. Full rulle som vanligt.

 

På söndag vill vi ha sol. Camilla

 

Måndagen den 7 juni 2010 kl. 21:29

Taggar: ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Äntligen så kom sommaren.......i alla fall på besök

Vi får väl se hur länge den stannar. På måndag kväll vill vi ha fint väder , då har vi familjefest på mitt jobb i förskolan. Idag och igår har vi haft möjlighet att njuta. Helt underbart har det varit. Igår hann vi ite göra så mycket. Då bar det av till Stensötorpet för att äta mat med facket. Det var första kvällen i år som jag har suttit ute i bara kortärmat ända till kl 21. Skönt! Idag la jag mig i hammocken  när jag hade målat Kvarnspel. Ljudboken som jag hade igång får jag lyssna på igen. Har ingen aning om vad som hänt, för jag somnade.

Nu börjar snart nedräkningen för nästa marknad som är i Kronobäck utanför Mönsterås. Där har vi aldrig varit så det ska bli kul. Sen är det ju dessutom på hemmaplan så det blir inte bli så lång restid.

 

Nu ska det grillas lax, för nu är det sommar. Camilla

 

Fredagen den 4 juni 2010 kl. 19:00

Taggar: , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Sommar???

Så gick vi då in i årets första sommarmånad. Ser man det när man tittar ut? Nej, absolut inte. Ok, syrenerna blommar och luktar jättegott, men man får ju klä på sig som om det vore februari/mars.

När en ny månad börjar så kommer även besöksstatistiken från zoomin. Det är lite kul att följa tycker vi. Plats 823. riddarens.zoomin.se 139 besök i maj månad. Av 20359 hemsidor på zoomin.se så tycker jag det är helt ok. Vi har legat ganska jämt sedan starten.

februari: plats 764 med 137 besök

mars: plats 803 med 142 besök

april: plats 1070 med 97 besök och nu

maj: plats 823 med 139 besök.

 

Det har fortfarande inte blivit några strutar gjorda. Däremot hämtade jag sköldmärken hos Annica igår som ska strykas och fixeras. Christopher (Annicas son) har lämnat Eketorpsbeställningen så nu har vi allt sånt ur världen. Skönt! Nu kan vi ägna oss åt vårt eget. 

 

Nu ska jag fortsätta med att spela in lite musik till jobbet. Camilla

 

 

Tisdagen den 1 juni 2010 kl. 20:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg