Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Spelberoende?

Kan man kalla mig spelberoende nu.? Jag känner att när jag kommer hem från jobbet så måste jag ut och måla spel. Det är ju ett måste, ett beroende, eller.....? Ytterligare några spel klara i alla fall. Det blev inga strutar igår. Kanske ikväll. Jag får se. Jag har kokt maskrossirap på jobbet. Blir det nåt över så får Riddarens ta det. Jag ska bara hälla upp den i lagom stora flaskor först.

 

Nu blir det strax mat. Camilla

 

Fredagen den 28 maj 2010 kl. 19:32

Taggar: ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Solen skiner!

Idag tog jag mig äntligen i kragen och gick ut och målade 5 kvarnspel. Tänkte ta 5 varje gång nu så jag har någonstans att lägga dem på tork. Har knappt plats för fler när de inte kan ligga på hög. Hämtade underrredet till marknadsståndet idag i Tvärskog. Kenneth ska se om han kan fixa en plats i bussen till dem utan att de ska välta hela tiden och utan att man ska behöva slå sig på de utstickande pinnarna. Levererade regler till Annica så hon kan få iväg Eketorpsbeställningen så fort som möjligt. Jag får se om jag fyller några honung - och ingefärsstrutar ikväll också. Det beror på om jag orkar när jag fikat.

 

Camilla

 

Torsdagen den 27 maj 2010 kl. 20:16

Taggar: , , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Äntligen klart till Glimminge!

Idag har äntligen de sista spelen i beställningen till Glimmingehus gått iväg. Efter en massa krångel så känns det jätteskönt. Idag har jag städat och sorterat i mitt "pysselrum". Det behövdes. Jag har halvfyllt Hnefatafelpåsarna till Eketorp också. Annica hade lite kvar att göra på spelen igår kväll. Tror att hon blev klar. I så fall kan vi kanske leverera deras slutbeställning oxå. Det vore helt underbart. Jag gillar inte när jag har sådant hängande efter mig. När vi fått iväg de kan vi helt konsentrera oss på våra egna tabarder, mantlar, väpnarluvor och heniner som ska sys. Även några spel ska vi få klara till oss själva. Det börjar ju faktiskt närma sig juni och vår nästa marknad som är i Kronobäck den 13/6. Kenneth har varit ute i bussen och satt upp hyllor. Det ser ut att bli riktigt bra. Ska bli kul att packa i egen buss med hyllor. När vi invigde bussen till Salvemarknaden så ficka allt stå huller om bukker på golvet.

 

Det har gått med snigelfart med våra betällningar, men nu närmar det sig slutet. Tack och lov! Camilla

 

Onsdagen den 26 maj 2010 kl. 21:21

Taggar: , , , , , , , , , ,

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vi har kommit över 500-strecket!!!

Idag, sön den 23/5, har besöksantalet på vår hemsida gått över 500-strecket. Jippie! Jag har suttit och kollat lite meta-taggar på vår sida, men de jag skriver in finns inte kvar när jag sparat och ska titta nästa gång. Vet ej vad jag gör för fel. Får försöka "luska" vidare angående detta. Kenneth har varit i bussen idag. Han har börjat sätta upp hyllorna. Det blir nog bra när det blir klart. Jag har förberett köket för tabardsköldstryckning. Väntar på att Annica ska komma. Jag kollade igenom min picnicväska igår. Den ska vi ha stående i bussen så vi alltid har sådana saker som muggar, tallrikar och bestick med oss.

Bilder från kvällens arbetspass!

 

Jag trodde att jag skulle skriva klart igår kväll, men det orkade jag inte. Vi höll på att trycka tabardmärken till ca 22.00. I ung 4 timmar arbetade vi. Lite kort togs som bildbevis för vad vi höll på med. Vi använder screentryck. Här är det samarbete som heter duga. Annica lägger dit tyget, jag häller på färg och trycker/drar, Annica bättrar på de som behövs. När de torkat fixarar jag dem och Annica syr kanterna. Nu ska jag strax packetera ett par Hnefatafel som är restnoterade. De ska jag skicka i morgon.

 

PS. Jag kom på ett sett att få dit mina Meta-taggar igår när jag satt och väntade på att Annica skulle komma. Hoppas att det fungerar nu.

 

Camilla

 

 

 

 

Måndagen den 24 maj 2010 kl. 21:47

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bussen!

Kenneth har mätt i bussen för att kunna hjälpa oss att tillverka hyllor. Han kollade även vårt busslås som inte fungerar alls. Vi får byta ut cylindern eller nåt eller sätta dit hänglås. I bussen ska vi även ha sängplatser så vi slipper ha hotellräkningar överallt. Ska bli spännande att se hur det blir när det är färdigt.                         Annica har fortsatt att måla hemma hos sig. Jag har ingen färg så jag får vänta. Ska se om jag kan sätta mig med lite annat till jag får hit färgen.

Maskrosor har jag tänkt plocka nu i helgen för att göra lite maskrossirap. Bara vädret är på min sida så blir det nog gjort.

 

Här kom en ganska rejäl skur nyss. Håller tummarna för att det inte har kommit detsamma i Kalmar. Annica går nämnligen Margaretaloppet ikväll. Camilla

 

Onsdagen den 19 maj 2010 kl. 20:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Revisorn och färg!

Så har vi äntligen lämnat ifrån oss bokföringen och deklarationen. Nu får vår revisor sköta resten. Färg till spelen och en penna passade vi på att köpa när vi ändå var i stan. Nu har Annica färgen hos sig så jag får vänta ett par dar till med att måla. Får hör i morgon om hon orkade måla något när hon kom hem. Han sa att hon ev skulle det, men jag tycker att hon har giltigt skäl till att vänta till i morgon. Vi var inte hemma förrän efter 19.30.

 

 Camilla

 

Måndagen den 17 maj 2010 kl. 20:41

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Färgen tog slut!

Nu har jag varit ute i "boden" och målat kvarnlinjer. 21 spel har fått sina streck. Pluttar/hål och kanter får vänta till ny färg finns hemma. Den tog slut. Jag vet att Annica köpte ny för ett tag sedan så jag får hämta hos senne så det blir klart.

 

Regnet hänger i luften. Det är ju helg! Camilla

 

Lördagen den 15 maj 2010 kl. 11:28

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Citadellet, Landskrona INSTÄLLD!

Varför ska allt ställas in i år? Lund har vi åkt till i många år, den ställdes in pga att de skulle ta inträde till Kulturen där marknaden hålls. Ok ursäkt men tråkigt. Vi gillade det gamla stället bättre. Får se hur/vart det blir nästa år. De skulle försöka komma igen då. Ystad har vi åkt till de åren som deras marknad funnits. I år är den inställd pga av för få sponsorer. Hoppas på bättre uppslutning på sponsorerna till nästa år. Landskrona har vi varit på marknad i för många år sedan. Det har inte passat ihop med andra händelser de datumen de senaste åren. Men i år bestämde vi oss för att anmäla oss dit. Detta gjorde vi på Salvestadens marknad i april. Idag läser jag på riddarspelens hemsida att det är inställt! Varför? Ingen aning! Det står ingen förklaring. Nu väntar vi på ett förklarande mail. Nu letar vi efter några andra marknader att åka till. De ska helst inte vara för långt bort. Vi vill helst inte ta ledigt från jobbet för att åka på marknad.

 

Snyft och god natt, Camilla

 

Fredagen den 14 maj 2010 kl. 22:36

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bokföring

Så var bokföringen utskriven och insatt i pärmen. Klar var den innan men jag hade inte skrivit ut den. Även inventeringen är i pärmen nu. Skönt! Då hoppas jag att vi inte glömt något till måndag när vi ska till revisorn.

 

Vi får se om jag/vi kommer på mer som ska med i pärmen, Camilla

 

Torsdagen den 13 maj 2010 kl. 21:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Beställning till ögonen föll ihop

Igår kom jag på att vi/jag inte skrivit rent inventeringen. Dvs vi har räknat och inventerat och skrivit ner antalet på rätt ställe, men där stannade vi. Hade helt glömt sedan att vi måste räkna ut kostnaden för det vi har hemma. Detta ska lämnas till revisorn. Så det satt jag med igår medan jag väntade på att Annica skulle ringa. Siffrorna gjorde att jag blev väldigt trött, så när Annica äntligen ringde så fick hon höra mina gäspningar i takt med att vi pratade. Vi kollade beställningsantal så att Annica skulle kunna ringa in det idag. Har inte pratat med henne sedan men hoppas att hon fick tag på de som hon skulle. Nu är det ledigt i 4 dagar så då hoppas jag att jag blir så gott som klar med Kvarnspelsmålningarna. Annica håller på med kanterna på Hnefatafel. Hoppas att även de blir färdiga så vi kan skicka de sista.

 

Camilla

 

Onsdagen den 12 maj 2010 kl. 18:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Svenska, engelska och tyska

Nu har jag varit hemma ett par timmar för att snart åka tillbaks till jobbet. Vi har möte ikväll. Hade tänkt måla Kvarn, men det blev inget med det. Har gjort en massa småsaker som man måste göra men som inte syns och märks. Uppdaterade precis hemsidan med vilka språk vi har reglerna på. Tyska, engelska och svenska. Men det är olika från spel till spel. På sidan Våra produkter kan man nu jämte spelen se vilket språk vi har just de regler på. Undrar om Annica fått nåt Riddararbete gjort? Tror knappt det, hon hade också en massa måsten som hon skulle göra, bla vara chaufför åt sin svärmor. Vi fick tyvärr ett nej från en marknad i sommar. I och för sig så var det en bra anledning till nejet. Det fanns redan flera deltagare med ungefär samma produkter. Lite konkurrans är bra men inte för många med samma. Då får ingen något sålt.

 

Då var det dags för att åka till jobbet, Camilla

 

Måndagen den 10 maj 2010 kl. 16:37

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Annica får måla

I helgen åker jag till Stockholm. Annica är hemma och håller ställningarna. Hon har fått ca 20 hnefatafelplattor levererade av Kenneth idag, så hon har lite att måla. 7 st ska vi försöka leverera omgående. Nästa vecka vore skönt att få iväg dem. Igår var Annica här. Vi kollade beställningar och kollade igenom lite anteckningar. Innan hon kom klippte jag en massa tabardsköldar. Vi orkade/hann inte trycka några. Klockan blev för mycket. Nästa vecka ska vi se om det finns någon tid över för detta. Har skickat iväg en leverans på riddarkläder idag. Kul att vi ser att hemsidan betittas av lite olika folk och att det ger resultat för oss. Välkomna på våra marknader också.

 

Nu är klockan läggdags om en lite stund, så jag inte är för trött i morgon när vi kör till Stockholm, Camilla

 

Fredagen den 7 maj 2010 kl. 22:00

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tabardsköldar

Jag hade tänkt klippa sköldar till våra tabarder idag, men det blev inget med det. Jag vet inte vad det blev istället. Ingenting, tror jag! Jag pratade med min nyhemkomna son, lagade mat och tittade på tv istället. Det fick räcka. I morgon slutar jag tidigt så då kanske..... På eftermiddagen/kvällen kommer Annica hit. Vi ska kolla igenom våra papper bla vår inventering så vi kan göra en ny beställning. Satt och kollade på en väns hemsida och upptäckte att hon har 2 hemsidor varav den ena finns på zoomin. Upptäckte även att en fd förälder (dvs ett av mina gamla dagisbarns mamma) hade gjort en hemsida här på zoomin. Jag tipsade henne om det för lite sedan när jag sett hennes fina dockor i utställningsfönstret på banken. deras adresser är http://jufo.zoomin.se och http://lailasreborndockor.zoomin.se

Snart läggdags. Jag börjar jobba kl 6 i morgon bitti. Go´natt med er.

 

Camilla

 

Onsdagen den 5 maj 2010 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Uppdatering av marknader

Nu är vi anmälda till 2 marknader till i år. Dessa är inlagda i kalendern och på sidan årets marknader. Det är en på hemmaplan (i alla fall nästan) i Kronobäck söder om Mönsterås och den andra i Skåne, närmare bestämt i Landskrona. Kronobäck är helt ny, åtminstone för oss men på Citadellet i Landskrona var Kenneth, jag och våra barn på 1997 eller -98. Familjen Dyvik skulle varit med men de blev dubbelbokade med marknad och utflykt med ena sonens skola. Jag kommer ihåg att vi åkte iväg i shorts pga av otoligt fint väder på hemmaplan. Folk tittade väldigt undrande på oss när vi tankade, för i Skåne var det svinkallt. Tur att vi hade packat ner varma kläder.

 

Kaffedags, Camilla

 

Måndagen den 3 maj 2010 kl. 19:37

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Månadens statistik

Nya statistikuppgifterna kom idag. Det är lite kul att se hur många som hittar till sidan. Vi hamnade på plats 1070. riddarens.zoomin.se med 97 besök i april. Det är 97 mer än vi haft om vi inte haft någon hemsida.

Ska sätta mig och kolla hur mycket vi gjorde av med av olika saker förra året så vi vet hur mycket vi ska beställa/göra. Ska även se om jag kan klippa några sköldmärken så Annica och jag kan trycka dem. Peter har tagit hem bussen och tvättar den. Skönt, då slapp vi det. Ska bli kul och se om det blev någon skillnad när den blev ren, om han fick bort något av de gamla textresterna.

 

Nu ska jag äta innan jag gör något annat. Camilla

 

Söndagen den 2 maj 2010 kl. 14:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg