Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Levererat till Glimmingehus!

Äntligen har vi fått iväg beställningen till Glimmingehus. Det känns skönt att inte ha det hängande över sig hela tiden. Nu ska vi bara få färdigt Hnefatafel så vi kan skicka till Eketorp också. Igår hämtade jag spelen hos Annica som dagen innan gjort det sista på dem. Sen packade jag när jag kom hem. Idag efter jobbet bar det iväg till posten för att skicka iväg det stora tunga paketet. Nu är det som sagt Hnefatafel som gäller. Kenneth kan kanske få dem klara i morgon. I så fall kan jag måla i helgen. Sedan måste vi trycka tabardsköldar. Vi har färdigklippta sköldmärken och ska klippa några till, men det som tar längst tid är att trycka. Inga fritidsproblem här inte.

 

Camilla

 

Torsdagen den 29 april 2010 kl. 21:19

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hemma igen från vårmarknad i Salvestaden!

Två dagar i solen har gjort att vi numera ser ut som stopptecken i ansiktet. Idag blev vi dessutom genomblåsta. Innan marknadsdagarna funderade vi på hur mycket kläder man behöver under medeltidsklänningen, med tanke på att det bara är april. Igår hade vi endast underställ och en annan tröja, och dubbla byxor på oss. Idag blåste det nåt så in i den så det var kallare trots att solen sken lika mycket idag. För mig så åkte struhätta och mantel på. För Annica som är mer frusen blev det förutom det dessutom 3 lager till med tröjor och fleese. Hon blev ungefär som en michelinegubbe. Trots att det inte varit speciellt mycket folk så har det varit 2 trevliga dagar. De nya ägarna/arrendatorerna eller vad det heter har gjort ett mycket gott jobb. Vi önskar de all lycka i framtiden och hoppas att besökarna kommer i sommar, och att det som Anders sa kanske blir nån marknad i sommar/höst. Då kommer vi igen. Nu ska jag kolla igenom korten vi tog och ev. lägga ut några på hemsidan. Ska bara ta en kopp kaffe först.

 

Solbränd Camilla

 

Söndagen den 25 april 2010 kl. 20:13

Medeltid | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Enligt uppgift var de ca 300 besökare igår och fler idag.

Får se när dan är slut om de stämmer. Kraftiga vindar gör att vi fryser. Camilla :-l

 

Söndagen den 25 april 2010 kl. 14:12

Mikroblogg | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varför kommer de inget folk som vill strosa i solskenet på marknaden?

Troligtvis för dåligt, så gott som obefintligt annonserat! Camilla :-(

 

Lördagen den 24 april 2010 kl. 14:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Semester

Nu har både Annica och jag haft semester en vecka för att samla krafter. Och naturligtvis för att hälsa på min son i Ramundberget. Hade inte sett honom på ca 6 månader så det var kul. Kenneth och jag skulle iväg till Emil, men hade många sängplatser i stugan så Peter och Annica följde oxå med. Väl hemma igen efter en veckas strålande sol och gnistrande snö så var det dags att packa bussen för helgens marknad. Bussen köptes in idag. Annica har nattgäster som även de ska stå i Salvstaden i morgon. Ska bli kul att träffa alla gamla och även nya marknadsvänner i morgon. Jag har fyllt strutar med honungs- resp ingefärskarameller ikväll. Kenneth var iväg och gjorde Hnefatafelbrädor. Tyvärr strulade det så det blev inte klart.

 

 Regnat har det gjort idag så i morgon kan det lysa med sin frånvaro. Camilla

 

Fredagen den 23 april 2010 kl. 22:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Det rullar på

Nu har vi fått iväg en halv leverans till Eketorps borg i alla fall. Fåren till spelen är så gott som klara. Påsar är sydda, kungar målade, regler laminaerade mm. Det rullar alltså på.

 

Camilla

 

Torsdagen den 15 april 2010 kl. 21:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Aj

Jag har bränt fingrarna på smältlim till fåren ikväll och Annica har ont i nacken och händerna av klippning och syende av påsar. Men det börjar närma sig första leveransen nu. Kenneth ska troligen fixa de sista hnefatafelplattorna i morgon. Så kan jag kanske börja måla dem i morgon kvöll eller på tordag.

 

Camilla

 

Tisdagen den 13 april 2010 kl. 21:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fortsätta att jobba

Nu är fårskinnet hemma och ännu mer på väg. Ska strax sätta mig och tillverka får. Annica skulle sy påsar idag igen, sen ska hon fixa till kronorna på Hnefatafelkungarna och Kenneth måste få färdigt spelplanen så att jag kan måla dem. .  Annica och jag var iväg på loppis av en slump idag. Där fick vi tag på tyg till påsar. Perfekt, det går åt. När påsarna är färdiga ska jag fylla dem med spelmarker. Regler är upptryckta. De tar jag med till jobbet i veckan och laminerar. Det är bra att jag kan låna laminatorn där. Lamineringsplast och regler ligger nerpackade i en kasse för avfärd. Måste bli färdig så vi kan skicka våra beställningar.

 

 Det känns som det går framåt med snigelfart, Camilla

 

Lördagen den 10 april 2010 kl. 16:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kungar, rävar mm

De sista dagarnas arbete efter det "riktiga" jobbets slut har för Annica varit att måla Hnefatafelkungar och att sy påsar. För mig har det varit att lacka de kvarnspel som var klara, skriva in de sista kvittona som fanns här hemma i bokföringen, kopiera fler regler och att göra rävar. Lite blandad kompott för oss båda alltså. Jag väntar med spänning på skinnet som ska komma med budbil vilken dag som helst. Då som först kan jag fortsätta med fåren. Kanterna ska fixas på kvarnen, dvs skrivas på, och så ska de brännas i botten. Får köra hem spelen till Annica i helgen för det är hon som skriver på dem. Undrar om vi har guldpenna som räcker eller om det måste inhandlas. Får kolla med henne i morgon när vi träffas av helt andra skäl. I morgon är det avslutningsfest med skidklubben, så då ska vi ut och äta gott.

 

Camilla

 

Torsdagen den 8 april 2010 kl. 21:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Körjournal.....

Körjournalen fyllde jag i alldeles nyss. Fick gå tillbaks dessa månader på året för att se vad jag gjort, när jag varit i Tväskog och jobbat och när jag varit iväg och handlat åt Riddaren. Varför lär jag mig aldrig att skriva in det direkt efter vare grej. Det hade ju underlättat mycket. Har en del kvitton oxå som ska bokföras. Orkar inte nu, det får bli en annan dag. Annica fick tag på tyget igår och hann att sy några påsar. De ska nu fyllas med Hnefatafelspelmarker. Kungarna ska bara bli färdigmålade först. Soldaterna är klara att läggas i påsarna. Har ev sålt ett par mönster genom facebook. Vi får se om de faller i smak.

 

Ska lägga mig och läsa min bok nu. Vill se hur romanen Snögrav slutar. God natt

Camilla

 

Tisdagen den 6 april 2010 kl. 21:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Påstyg?

Annica gav sig iväg för att köpa påstyg idag. Vet ej om hon fick tag på något. Måste ha rött tyg till Hnefatafelpåsarna. Själv har jag funderat på om jag ska göra lite bokföring, men har inte bestämt mig än. Jag kan kanske kolla igenom mina körjournaler i alla fall så jag inte måste gå allt för långt tillbaks i almanackan sedan. Peter har sågat kungarna till Hnefatafel så nu är det Annicas jobb att färdigställa dem, dvs sätta på kronor och måla. Jag väntar på att spelplanen till dem ska bli klara så jag kan ta itu med den målningen. Vill snart få iväg beställningen. Fårskinn är inköpt från tradera så nu väntar jag på den leveransen. När det kommer kan jag börja tillverka fåren till Rävspelen.

Påskledigheten är slut så i morgon är det vanlig arbetsdag igen. Då blir det kvällsarbete som gäller för Riddaren.

 

Camilla

 

 

Måndagen den 5 april 2010 kl. 18:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Annica i tidningen

Som jag sa i fredags så var påskmarknaden ingen höjdare. Tyvärr var det alldeles för få besökare för att det skulle ge något i kassan. Vi gick back med ca 115kr den dagen och då har vi inte räknat med bensinkostnaden. Men som tur var hade vi trevliga knallegrannar som vi pratade med och hjälpte när det behövdes. En del har ju ett behov av att gå ut och förpesta luften ibland eller kanske bara gå på toa. Vi är ju två så vi får ofta ställa upp och hjälpa till att se efter andras bord när de är iväg. Så även denna gång. Annica hjälpte sockerbagaren från Blomstermåla när han var ute. Naturligtvis så kommer Barometern med fotografen just då. Hon hamnade i tidningen på Påskafton. Hon talade om att hon egentligen tillhör Riddarens Lek & Spel som stod mitt emot bagaren men tyvärr så står det inget om det i tidningen. 

 

 

Camilla

 

Söndagen den 4 april 2010 kl. 16:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Marknad och statistik

Påskmarknaden är över. Tyvärr lyste besökarna med sin frånvaro. Solen lyste desto mer. Det kom besökare de första 2 timmarna resterande 4 timmar var besökarna väldigt, väldigt lätträknade. Idag fick vi inte ens in till marknadshyran. Men vi hade i alla fall trevliga knallegrannar som tur var. På så sätt fick vi tiden att gå genom att prata och skoja med dem. Kort från marknaden finns i galleriet.

 

Statistik från zoomin har återigen kommit. Vi har sjunkit lite i skalan. Spännande att se nästa månad hur det ligger till.

802. teamzwensson.zoomin.se 142 besök
803. riddarens.zoomin.se 142 besök
804. tindragardens.zoomin.se 142 besök
 

Vi laddar för en ny marknad om ca 3 veckor. Den ligger oss egentligen lite varmare om hjärtat. Även om denna idag är i våra hemtrakter så är nästa en medeltidsmarknad. Och det är där vi hör hemma. Tror vi i alla fall. På de historiska trivs vi bäst.

 

Nu är jag jättetrött i fötterna och även resten av kroppen. Jag är övertygad om att Annica känner lika dant. God natt!

Camilla

 

Fredagen den 2 april 2010 kl. 22:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu står vi på Påskmarknaden i Kolboda.

Men vart är alla besökare? Vi hade lite besök här förut men nu är de nog hemma och äter. Kom tillbaks! Camilla

 

Fredagen den 2 april 2010 kl. 15:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg