Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Sakta men säkert

Sakta men säkert går arbetet framåt. Påsarna jag fick av Annica igår är stukna men inte tryckta. Det får jag göra i morgon. Däremot så är alla kvarnkanter målade på de färdiga plattorna jag har här hemma. Även ettt antal spelmarker till kvarn är betsade. När vi packade till marknade igår så tog jag hem färdigfyllda men oknutna torgspel. De är numera helt klara. Har ringt ett par samtal om fårskinn. Än så länge utan napp men jag fick nya namn att höra av mig till. Det blir till att kämpa vidare. Vår safttunna är satt i blöt. Den läckte som en vattenkran. Hoppas att den hinner svälla sig tät till fredag då vi behöver den på marknaden. På fredag har jag tänkt att jag ska göra ett försök till smsinlägg i bloggen från marknaden. Får se om jag klarar det.

 

Camilla

 

Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snart är det dax

På fredag går startskottet för årets första marknad. Vi ska på Påskmarknad till Kolbodagården som ligger ca 2,5 mil söder om Kalmar. Idag har vi packat ihop allt vi ska ha med oss. Det är den första påskmarknaden någonsin för vår del, så det blir extra spännande. Däremot så har vi varit på Kolbbodagården på marknad innan men då var det vid jul.

Jag fick en hög med färdigsydda påsar av Annica så nu vet jag vad jag ska göra i morgon. Innan jag åkte och packade så var jag och inhandlade korgar och bets. Nu kan jag fortsätta att betsa nån dag. Korgarna ska vara till våra svärd i sommar.

Annica håller på och kollar hur många färdiga får vi har förstod jag på smset jag fick från henne. Fårskinnsjakten fortsätter. Annica kom på ett namn som vi ska ringa till i morgon. Håller tummarna och hoppas på tur.

 

Camilla

 

Tisdagen den 30 mars 2010 kl. 21:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Måla och sy

Idag har jag stått ute i ett skjul och målat kanterna på hälften av de kvarnspel som jag målade linjerna på för lite sedan. Passade på att ta slut på betsen som fanns kvar. Jag betsade spelmarker till kvarnen. Annica syr påsar så att jag kan får hem de i morgon när vi träffas. Hon har även ringt en massa samtal för att försöka få tag på fårskinn. Än så länge utan resultat, men skam den som ger sig.

 

 Camilla

 

Måndagen den 29 mars 2010 kl. 19:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kvarn igen

Igår målade jag 13 kvarnspel*24 "hål". Det kändes lite i handleden efteråt. Men det är skönt att det är klart. Det var de spel vi hade klara att måla. Nästa vecka (förhoppningsvis) kan Kenneth få klart fler Kvarn och Hnefatafel. Vi måste ju få iväg beställningen som vi har liggande. Måste även få tag på mer fårskinn till våra rävspel. Skinnet är slut så det är lite panik med letandet efter skinn nu. Har beställning även på sådana. Påsarna till Tre i rad som jag fick av Annica i onsdags är numera fyllda och klara. Hoppas att hon fått fler påsar färdigsydda i veckan. Vi ska hem till dem ikväll så då vill jag gärna fylla på med fler påsar så att jag har fler att trycka och fylla.

 

 Camilla

 

Lördagen den 27 mars 2010 kl. 16:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tre i rad

De 8 påsar till Tre i rad som jag fick av Annica i måndags är nu strukna och tryckta. Jag fyller dem i morgon. Har fortsatt att plocka in lite i pärmen. Köpte ny pensel idag till Kvarn och Hnefatafel. Måla får jag göra i morgon eller i helgen.

 

Camilla

 

Torsdagen den 25 mars 2010 kl. 21:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kvarn

Då har jag även  kommit igång med Kvarnspelen. Linjerna är målade. "Pluttarna" blir senare dagars arbete. Hann inte mer idag. Ska bort i kväll tillsammans med Annica. Vi ska lyssna på Babben Larsson. Annica skulle ha med sig de påsarna hon sytt till tre i radspelen. Sen är det min uppgift att trycka spelplan på dem.

 

Tänkte skriva färdigt detta inlägg igår kväll när jag kom hem, men glömde bort det. Det blev otroligt mycket skratt i Kalmarsalen. Babben är mycket trevlig att lyssna till. Fick med mig lite nya påsar som Annica hunnit sy färdigt. Men Peter hade inte hunnit med kungarna så de får vänta ett tag till. Påsarna vände jag idag innan jag åkte till jobbet. Ska stryka och ev trycka dem i kväll. Ska även leta reda på en ordentlig pensel till hålen/pluttarn i Kvarn och sedan även till Hnefatafel.

 

Om lite drygt en vecka är det dags för årets första marknad. Påskmarknad! Det har vi aldrig varit på förut, så det ska bli kul. Däremot har vi varit på julmarknad på Kolbodagården där påskmarknaden ska vara. De åren vi var där var väldigt trevliga så vi hoppas att det ska bli det vid påsk också.

 

Camilla

 

Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 12:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Idag blev det gjort!

Efter mat och lite slappande blev de färdigstukna påsarna till tre i rad tryckta, fixerade, fyllda och knutna dvs färdiga med regler och allt. Skönt! 26 st var det idag. Nu väntar jag på fler påsar från Annica. Jag tror att jag får dem i morgon. Då ska vi i alla fall träffas. Jag trodde att jag skulle gjort lite med Kvarn idag också, men så mycket ork och lust hade jag inte. Det är ju trots allt helg och det är meningen att man ska ta igen sig lite efter veckans arbete, eller....?

 

Camilla

 

Söndagen den 21 mars 2010 kl. 20:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hinner inte

Jag varken hinner eller känner för att trycka idag. Har varit ute och dragit ved hela dagen så nu orkar jag inget mer. Hoppas på mer ork i morgon.

Efter ca 4 timmar i hagen kom det lite regn, Det blev startskottet för avslutning idag. Innan hann vi både dra ved, såga, fika och grilla korv.

 

Nu är jag trött. Camilla

 

 

 

Lördagen den 20 mars 2010 kl. 15:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ibland överträffar man sig själv

Idag hann jag stämpla etiketter till lite spel innan jag gick till jobbet. Ska vända påsar när jag kommer hem så att jag kan trycka dem i morgon. Glömde kolla om jag har färg hemma. Annars blir det en tripp till stan innan tryckning. Annica fortsatte

att sy påsar igår kväll när jag åkt därifrån, så nu ligger det några till där hemma och väntar. Får se om jag åker förbi i helgen och hämtar. Men då måste grannen vara hemma. Annars kommer jag inte åt påsarna för Annica är ju i Örebro och träffar man och son. Hoppas Peter hunnit göra kungarna så hon får dem med sig till Småland.

 

Hemma efter en dag på jobbet. Har även hunnit få i mig lite att äta. Efter det vände jag och strök påsarna så att det bara är till att börja trycka spelplan i morgon. Färg fanns hemma så jag kan sätta igång när jag känner för det. Ska även se om jag hinner slipa och ev måla några Kvarn under helgen.

Camilla

 

Fredagen den 19 mars 2010 kl. 19:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Förberedelse

Jag åkte till Annica efter jobbet och lämnade det nyinköpta tyget. Tänkte att hon inte skulle vara sysslolös när hon är hemma. Jag hämtade även de färdigsydda påsarna till Tre i rad. Det blir mitt arbete i helgen (förhoppningsvis) att färdigställa dem. Annica besöker sin son som spelar revy i Örebro. Spännande! Jag vet inte om jag ska ut och dra ved i helgen innan "riddararbetet" sätter fart. Får se hur vädret blir innan vi bestämmer något. Kenneth har sågat Kvarnspel idag och Hnefatafel för ett par dar sedan. De ska fräsas, slipas och målas snart. Peter ska göra kungarna till Hnefatafel. Förhoppningsvis får Annica med de hem på söndag.

 

Camilla

 

Torsdagen den 18 mars 2010 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tyg

Annica ligger sjuk så där ligger nog arbetet nere ett par dar. Själv har jag varit och köpt mer tyg till tabardmärkena. Hade ju bara rött igår så nu uppdaterade jag med lite fler färger. Även tyget till påsarna till tre i rad hade Annica sytt slut på, så det är också inhandlat. Hade tänkt slipa lite spel ikväll, men det får vänta till i morgon.

 

Arbetet går sakta framåt, Camilla

 

Måndagen den 15 mars 2010 kl. 18:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Solen lyser, himlen är blå

 

Våren är på väg. Sakta men säkert.  Det är skönt att det går lite sakta fram så vi slipper allt blask på en gång. Idag har jag suttit på altan och klippt tabardmärken. Måste passa på att njuta när det går. Annica har suttit inomhus och sytt "tre i rad"påsar. Jag har visserligen också haft inomhusarbete, för datorn kunde jag inte plocka ut i solen. Jag har fortsatt med inventeringsanteckningarna. Får ta lite i taget. Nu är det snart klart. Ska bara få in ett par uppgifter till av Annica. Det låg ju kransar hemma hos henne som vi glömde räkna.

Jag har satt igång strykjärnet så nu ska tabardmärkena strykas innan vi kan trycka dem. Det är i alla fall på gång.

 

Camilla

 

Söndagen den 14 mars 2010 kl. 18:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Statistik

Hej! Sitter på jobbet och har rast. Då måste jag ju kolla lite här. Vi fick besöksstatistiken från zoomin för några dagar sedan. Det var ganska kul att se. Annica tyckte att vi skulle lägga in det här för skoj skull.

Urdrag från mailet: 

143 st unika besök under perioden 2010-02-01 -- 2010-02-28.

Detta gör din hemsida till den 764:e mest besökta på Zoomin.se under denna period.

 

763. Biografer i Göteborg, med mera 137 besök
764. riddarens.zoomin.se 137 besök
765. delleknights.zoomin.se 136 besök
 

 

Vi är gansksa nöjda med att vi fått så många besökare på relativt kort tid. Hemsidan startade 29/1. Ser med spänning fram mot nästa statistikmail.

Camilla

 

 

 

Torsdagen den 11 mars 2010 kl. 13:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Arbete

Ja, då har jag fyllt i det mesta av inventeringssiffrorna. En del gjorde jag i söndags medan Annica lagade mat, Nu börjar nästa del., dvs tillverkningen. Vi har en beställning som ska iväg så snabbt vi är klara.

När jag skulle titta på hemsidan idag så var besöksstatistiken borta. Jag la dit den igen och då blev den mycket större. Undrar om den känner på sig att jag börjar få ålderseende?!

Camilla

 

Tisdagen den 9 mars 2010 kl. 19:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Inventering

Så var den årliga inventeringen klar. Det tog som valigt hela dagen. Att räkna, sortera och städa runt omkring tar sin lilla tid. Fick tyvärr reda på att vår lokal eventuellt ska hyras ut i sin helhet. Vi hyr en del av en lokal till vårt lager. Så nu gäller det att leta reda på nåt annat.

Satt och tittade på hemsidorna till de marknader vi ska till i år för att se om det kommit några nyheter. Och det hade det. Tyvärr dåliga sådana. Lunds medeltidsfestival blir inställd i år. Vi som verkligen sett fram mot den traditionen att åka dit. Har nog varit där ca 10 år tror jag. Hoppas på bättre tur med de andra marknaderna. Ystad var ju redan inställd så där missar vi också en trevlig, härlig marknad. Vi får alltså sätta oss och se vart vi ska åka istället. Nåt annat måste det ju bli.

Idag har vi uppdaterat hemsidan med lite nya kort. Igår när vi inventerade fick vi "låna" en liten kille som modell för våra riddarkläder.

En liten paus med fika måste man ha, eller hur?

Idag har det varit Vasalopp framför tvn hela dagen. Våra män är i mål och vi är färdiga med inventeringen. Skönt. Nu ska vi bara sätta igång med våra beställningar.

Camilla

 

Söndagen den 7 mars 2010 kl. 20:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snart är det dax

Den stora inventeringsdagen närmar sig med stormsteg. Sen några år tillbaks så är det tradition att inventera vårt lager lördagen innan Vasaloppet. Varför? Jo, då är våra män iväg för att plåga sig i 9 mil och barnen är ju utflugna ur boet. Då kan vi i lugn och ro utan att någon över huvud taget saknar oss sätta oss i lokalen bland alla lådor och pinaler och räkna vad vi har kvar. På så sätt vet vi hur våren kommer att bli (lite grann i alla fall). Hur mycket ska Annica sitta vid symaskinen, hur mycket träningsvärk i händerna ska jag få av att klippa allt tyg och hur mycket ska det slipas, sågas och målas bla. Vi har lite uppdelning som ni förstår. Jag klipper och Annica trampar maskin bla. Sen hjälps vi åt med att trycka tabardmärken. Den grövre målningen tar jag hand om på spelen och Annica får ta pillejobbet. I slutänden så tror jag att det är ganska jämnt fördelat med uppgifterna.

På lördag rustar vi oss i alla fall med papper, penna och FIKA för att gå igenom våra saker och städa ur lokalen lite grann.

Camilla

 

Torsdagen den 4 mars 2010 kl. 15:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg