Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Marknadspärm nästan iordningställd

Idag efter att ha njutit av en promenad i solen och en kopp kaffe på altan var det tid att göra i ordning en pärm inför sommaren. Förut har vi haft alla papper i en mapp med oss ut på marknaderna. I år tänkte jag underlätta för oss genom att samla allt i en pärm så vi slipper leta efter sdet som ramlat ut. Registreringsbeslut, vissa regler, visitkort mm har fått sin plats i pärmen. Den ska dessutom fyllas med prislista, kvittensblock och lite annat smått och gott.

Prislistan ska jag nog börja med strax, tror jag.

Camilla

 

Söndagen den 28 februari 2010 kl. 18:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tidiga med något i alla fall

Så här tidigt har vi aldrig bokat något boende innan. Nu vet vi vart vi ska bo när vi är på Tornerspelen på Visingsö i slutet av augusti. Allt för att vi ska bo så nära marknadsplatsen som möjligt. Förra året och flera andra år har vi bott längre ifrån. Mycket trevligt boende men när det är gästabud på marknadsplatsen så är det långt hem på natten. Allt för långt för att gå. Vill inte köra bil...! För ett par år sedan såg några andra knallar vårt dilemma. De kom med sin minibuss och körde om oss när vi gick de ca3-4km på väg till maten. Då fick vi skjuts. Kunde åka med dem även hem. Förra året blev det till att hyra cykel. Helt ok, men tyvärr ösregnade det. Det var inget vidare. Så äntligen i år var vi ute i tid och kunde få det närmaste boendet man kan ha. Om man inte ska campa på marknadsplatsen, förstås. Där har vi sovit förr. Men då hade vi hyrt buss som vi sov i tillsammans med alla våra marknadspinaler. Det finns ett kort på deet i albumet "Äldre historiska marknader".

Camilla

 

Torsdagen den 25 februari 2010 kl. 21:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snart dax för inventering

Idag har jag kollat igenom lite Riddarpapper så det är klart till inventeringen nästa vecka. Än ligger de kvar på minnessticket så jag inte slarvar bort eller skrynklar till papperskopiorna som jag ska ha om lite drygt en vecka.

Annica har fixat lite vid symaskinen så vi kan sätta full fart när vi inventerat och då alltså vet hur mycket vi har kvar av olika saker. Då ska vi försöka gissa oss till hur mycket som kommer att gå åt 2010 och hur mycket vi behöver sy.

Vi har kollat lite på boende på Visingsö. Ska ta och ringa i morgon på min rast på jobbet och försöka boka. Är vi ute i så här god tid så kanske vi kan få i närheten av marknaden.

Nu får det bli lite OStittande.

Camilla

 

Onsdagen den 24 februari 2010 kl. 20:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tygköp

Idag träffades Annica och jag i stan för att inhandla tyg till tabarder. Tänkte att vi för en gångs skull skulle vara ute i tid. Vi brukar alltid bli sittande in i det sista och sy när marknaderna närmar sig. Vi får väl se hur det blir med det i år.

Har nu lagt in en liten bildspelsfilm på hemsidan. Tyvärr är den svart när den ligger och väntar på att nån ska trycka igång den. Orkar och hinner inte göra nåt åt det idag. Det får nog bli morgondagens kvällsarbete.

Camilla

 

Måndagen den 22 februari 2010 kl. 21:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nu startar Riddarens upp bloggen.

Här kommer vi nog inte att vara jätteflitiga med skrivandet. Men nån gång ibland i alla fall. Det blir förhoppningsvis lite mer när marknaderna närmar sig. Idag har jag, Camilla, suttit en stund med lite bokföring för Riddaren. Det var inte mycket men tyvärr sånt som måste göras. Förra helgen träffades Annica och jag för att klippa lite tyg till tabarder och för att ta lite kort på produkter som ännu inte var fotade. Vi nöjde oss med Påsksakerna och ett par andra saker, tex vårt armborst. Dessa produkter finns nu med i vårt galleri. När vi om ett par veckor gör den årliga inventeringen får det bli mer fotande av sådant som ej finns på bild. I torsdag slog vi fixaxde vi det sista med ett par rävspel som skulle skickas iväg. De slogs in i paket efter konsten alla regler, för att på fredagen lämnas in till postombudet. Det får bli allt för denna gång. Hej då med er, Camilla!

 

Söndagen den 21 februari 2010 kl. 18:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

marknad Gudahagen julmarknad Visingsö tabard tre i rad Lund Hnefatafel spel Varberg Hovdala medeltid Ingelsträde Bjursnäs Torpa Stenhus mantlar henin sköld Zoomin böcker Skälby tornerspel Glimmingehus Vikingamarknad ingefärsdricka

Kategorier

Allmänt

Medeltid

Mikroblogg

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 

Riddarens Lek & Spel

Sidan uppdaterad: 

2018-03-31

Bloggen uppdaterad:

2018-03-31

Titta i kalendern så ser du vilka uppdateringar som är  gjorda)

 

Intresserad av att beställa något? Kontakta oss och få prisuppgift

riddarens@hotmail.com

 

 

Start

Om oss

Våra produkter 

Spelhistorik 

Årets marknader

Länkar

Galleri

Presentationsfilm

Gästbok

Blogg